Розділи

Xiaomi Mi TV Stick чи Xiaomi Mi Box: що обрати?

Xiaomi Mi TV Stick чи Xiaomi Mi Box: що обрати?

Олена Калинчук
25.02.2021
5 хв
21.07.2023
Теги:
Було
цікаво?
6357 лайків
Кількість
перeглядів
14128 переглядів

 

Медіаплеєр – цифровий ”посередник” між телевізором та інтернет-мережею. Його ключова роль полягає у відтворенні онлайн-контенту на великому екрані, тож цей розумний пристрій здатний перетворити звичайний телевізор на повноцінну мультимедійну систему.

 

Мультимедійні програвачі – нове покоління TV-приставок

 

Використовуючи компактний цифровий медіаплеєр, можна розширити функціональність телевізора, синхронізувавши його з комп'ютером, смартфоном, домашнім сервером або інтернетом.

За типом форм-фактору, розрізняють: 

  • Стаціонарні медіаплеєри – оснащені потужним процесором, значним обсягом оперативної пам’яті й активною системою охолодження. Такі моделі потребують окремого простору поруч із телевізором для вдалого розміщення; 
  • Портативні – мають перевагу у вигляді поєднання компактного розміру, простого налаштування і потужних технічних можливостей; 
  • Smart-stick – демонструють фізичні габарити звичайної кишенькової флешки, синхронізуються з екраном через інтерфейси HDMI або USB і перетворюють телевізор у повноцінний комп’ютер.

Серед продуктових пропозицій бренду Xiaomi представлено дві лінійки мультимедійних програвачів:

  1. Xiaomi Mi Box, оснащена потужним 4-ядерним процесором Amlogic S905, 2 ГБ оперативної і 8 ГБ вбудованої пам’яті. 
  2. Xiaomi Mi TV Stick, побудована на базі Amlogic S805Y, з 1 ГБ оперативки та роздільною здатністю FullHD.

Візуально та функціонально моделі відрізняються між собою. Проте є і ряд спільних опцій, завдяки яким обидва пристрої якісно розширюють класичний функціонал Smart TV: 

  • можливість створення власної мультимедійної колекції; 
  • здатність відтворювати інформацію з різних носіїв: смартфона, планшета, ноутбука, фотоапарата, відеокамери;
  • можливість виходу в інтернет і пошуку контенту в мережі;
  • підтримка відеоігор;
  • каталогізація за назвою або типом файлу;
  • надійне зберігання інформації на жорсткому диску;
  • зручність інтерфейсу, що побудований з урахуванням різних смаків більшості людей.

 

Просунутий SMART: Xiaomi Mi Box

 

Сучасна TV-приставка від відомого китайського бренду. Працює на базі новітньої версії Android 8.1, підтримує улюблені додатки та функцію голосового помічника. 

Цей медіаплеєр дуже компактний. Він важить 200 г та має розмір бокса 10*10 см. Попри такі скромні габарити, програмне забезпечення і внутрішнє наповнення гаджета заслуговують на повагу: 2 ГБ оперативної і 8 ГБ флеш-пам’яті; відтворення зображення в якості Ultra HD; чітке, контрастне, насичене відео та висока швидкість відтворення контенту, стрім-портали тощо. 

Мінімалістичний дизайн Xiaomi Mi Box, з мінімумом проводів, дозволяє йому вписуватися в різнопланові інтер’єри. А його зручний та зрозумілий інтерфейс не створює проблем із налаштуваннями й роботою. Якщо користувач не звик користуватись дистанційним пультом керуванням, до гаджета можна легко під’єднати мишку та клавіатуру. 

Додатковими перевагами моделі є система інтелектуального керування Google Assistant та опція SmartCast, що дозволяє транслювати зображення, відео та аудіо з будь-якого гаджета на телевізійний екран. 

 

Mi TV Stick – розмір не має значення 

 

Сяомі – бренд, який вміє дивувати яскравими технологічними розробками, що попри свою доступну вартість демонструють конкурентний функціонал. У липні 2020 року компанія представила нову телевізійну приставку Mi TV Stick.

Пристрій досить мініатюрний і своєю формою нагадує звичайну флешку. Проте внутрішньої потужності вистачає, щоб перетворити звичайний телевізор у Smart-TV. 

Mi TV Stick відкриває можливості для зручного використання стрімерських сервісів, перегляду відео з домашньої мережі. А ще – підтримує Chromecast, що дозволяє виводити на екран телевізора контент з телефона чи планшета. 

Медіаплеєр сумісний з різними потоковими системами (Netflix, Prime Video, Disney +, HBO, Youtube) та підключається до будь-якого проектора або монітора за допомогою входу HDMI. Для організації живлення, пристрій оснащено портом micro USB.

Зовні Mi TV Stick – це маленька прямокутна коробочка, висотою 9 см, яка легко вміщається у кишені, важить всього 30 грамів та керується за допомогою мінімалістичного пульта з функцією голосового помічника. 

 

Mi TV Stick vs Xiaomi Mi Box: альтернатива чи конкуренція

 

Популярні телевізійні приставки Mi Box від Xiaomi мають характерний квадратний дизайн. Різні версії цього гаджета отримували то скруглені, то гострі грані і кути, проте традиційно не відходили від форми невеликої коробочки. 

Модельний ряд Xiaomi Mi TV Stick побудований за іншим форм-фактором. Ці пристрої ще більш компактні та виглядають як велика флешка. 

Принципова різниця в користуванні полягає у способі встановлення на приставку необхідних додатків, яких немає в Google Play. Xiaomi Mi Box має для цього спеціальні USB-порти. А от в роботі з Mi TV Stick завантажити будь-яку інформацію можна лише в один спосіб – синхронізувавши гаджет зі смартфоном.

Обидва плеєри оснащені входом для кабелю Ethernet та підтримують Wi-Fi.

 

Технічні
характеристики
Mi Box Mi TV Stick
Процесор Amlogic S905  Amlogic S805Y
Кількість ядер процесора 4 4
Графіка Mali-450 Mali-450
Операційна
система
Android TV 9 Android TV 9
Роздільна
здатність
3840x2160 (4K) 1920x1080 (Full HD)
Бездротові
технології
Wi-Fi, Bluetooth 4,2 Wi-Fi, Bluetooth 4,2
Стандарт Wi-Fi IEEE 802.11 a/b/g/n IEEE 802.11 a/b/g/n/ac
Частота Wi-Fi 2.4 ГГц / 5 ГГц 2.4 ГГц / 5 ГГц
Технології та
функції
Підтримка інтернет-сервісів, веб-браузер Підтримка інтернет-сервісів, веб-браузер
Керування Голосове керування,
мультимедійний пульт
Голосове керування,
мультимедійний пульт
Вбудована
пам'ять
8 ГБ 8 ГБ
Оперативна
пам'ять
2 ГБ DDR3 1 ГБ DDR4
Інтерфейси 1 x HDMI 2.0a
1 x USB 2.0
1 x Power Interface
1 x Audio Out
1 x micro-USB
1 x HDMI
Відеовиходи HDMI HDMI
Додатково Підтримка голосового помічника Google Assistant і функції Chromecast Підтримка голосового помічника Google Assistant і функції
Chromecast

 

  • Mi Box – зразок класичної телеприставки, що вдало демонструє свої можливості та стабільну роботу в стаціонарному варіанті застосування. 
  • Mi TV Stick – новинка, перевагами якої, окрім потужних мультимедійних можливостей, є портативність та незвичайний дизайн. Ця модель дуже автономна, її можна носити з собою і використовувати не лише для перегляду розважального мультимедіа, а й для трансляції ділових презентацій, освітнього контенту тощо. 

Обидві моделі медіаплеєрів від Xiaomi доступні для вибору на сайті МТА. А наші менеджери професійно проконсультують та скерують вас у напрямку гаджета, що ідеально відповідатиме запиту і вашим потребам.

 

Було
цікаво?
6357 лайків
Кількість
перeглядів
14128 переглядів
Поділитись:
Зміст
статті
Було
цікаво?
6357 лайків
Кількість
перeглядів
14128 переглядів
Поділитись:
Читайте в
Telegram
  • Товари зі статті:

    Медіаплеєр Xiaomi Mi Box S International Edition MDZ-22-AB/MDZ-22-AG Black 4K 2/8 GB

    2699 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Медіаплеєр Xiaomi Mi TV Stick MDZ-24-AA Black

    1699 ₴ 1499 ₴
    Купити
ПІДПИСКА В 1 КЛІК!