Розділи

Xbox Series S чи Series X – що обрати?

Xbox Series S чи Series X – що обрати?

Олена Калинчук
17.02.2021
1 хв
21.07.2023
Було
цікаво?
3410 лайків
Кількість
перeглядів
8754 перегляди

 

Сучасність складно уявити без існування ігрових приставок. Вражаючий світ віртуальної реальності, який здатні створити ці електронні пристрої, приваблює геймерів своєю динамікою та небуденним експірієнсом. 

Модельний ряд консолей на ринку досить різноманітний. Однією із найбільш популярних новинок минулого року стала ігрова приставка Xbox, розроблена корпорацією Microsoft.

У 2020 році компанія представила одразу два пристрої нового покоління Xbox, які мають багато спільних рис і, водночас, відмінні між собою. Microsoft мінімізувала ексклюзиви та синхронізувала гучні новинки з аксесуарами й іграми попередніх лінійок.

 

Консолі Microsoft нового покоління

 

Нова серія ігрових приставок від компанії Microsoft представлена моделями, кожна з яких має власні індивідуальні переваги та вражаючий функціонал. Xbox Series X називають найбільш потужною консоллю у світі, а її “супутниця” Series S – найменша й найкомпактніша приставка в історії Microsoft.

 

Топові фішки Xbox Series X

 

Просунуте технологічне наповнення приставки Xbox Series X дозволяє їй впевнено конкурувати за першість на ринку з таким серйозним противником як Sony PlayStation 5.  Microsoft ретельно попрацювала над “індивідуальністю” своєї нової консолі. 

Однією із головних фішок Series X стало відчутне скорочення часу завантаження ігор. До того ж, ця приставка демонструє вражаючі візуальні ефекти на швидкості до 120 к/с. 

А завдяки архітектурі AMD Zen 2 та RDNA 2 технологія трасування променів DirectX забезпечує якісне реалістичне освітлення, чіткі тіні й відображення. Гравець повністю занурюється в динамічні, живі віртуальні світи.

 

Series S – найменша цифрова консоль Xbox

 

Xbox Series S, ніби “молодша сестричка” потужної Х-серії – менша за фізичними габаритами та дещо слабша з погляду технічних параметрів. Розробники  компенсують це компактним дизайном та іншими перевагами. Серед них – змінна частота оновлення, низька затримка управління, підтримка технології Variable Rate Shading (економія ресурсів відеокарти). 

На сьогодні, Xbox Series S – найдешевша консоль нового покоління.

 

Xbox Series S та X: відмінності характеристик

 

Для того, щоб якісно висвітлити різницю між серіями Xbox S та Х, порівняємо їх ключові характеристики: 

 

Характеристики Xbox Series S Xbox Series X
Процесор восьмиядерний AMD з тактовою частотою 3,6 ГГц
(3,4 ГГц з SMT) 
восьмиядерний AMD з тактовою частотою 3,8 ГГц
(3,6 ГГц з SMT)
Графічний процесор 20 блоків на частоті 1565 МГц, 4 терафлопс 12 терафлопс, 1,825 ГГц
Оперативна пам’ять 10 ГБ GDDR6 16 ГБ GDDR6
Частота кадрів до 120 кадрів в секунду до 120 кадрів в секунду
Роздільна здатність 1440 p з апскейлом
до 4K
до 8К
Пам’ять 512 ГБ NVMe SSD 1 ТБ NVMe SSD
Цільова продуктивність 1440 пікселів за 60 к/с 4К за 60 к/с
Дисковод відсутній 4K UHD Blu-ray
Оптичний привід відсутній Ultra HD Blu-ray

 

Аналізуючи ці характеристики, можна підсумувати, що Xbox Series X/S відрізняються між собою, передусім внутрішнім оснащенням, обсягом пам’яті та рівнем потужності. Проте обидві моделі демонструють якісне плавне зображення; реалістичність, насиченість, різноплановість ігрового процесу. S – може означати базовий варіант консолі, X – просунутий на рівні характеристик для вимогливих геймерів.

 

Стартова лінійка ігор для Xbox Series X/S

 

  • Assassin's Creed Valhalla – пригодницька історія формату рольового бойовика; 
  • Destiny 2: Beyond Light – масштабна гра, сюжет якої розгортається у космічному просторі. Злі та добрі сили протидіють одна одній на вражаючих локаціях: космодромі, супутнику Європа, в льодових печерах пустелі тощо;
  • Dirt 5 – симулятор ралі;
  • Fortnite – всесвітньо відома рольова гра, “королівська битва” з розмаїттям ігрових сюжетів;
  • Gears Tactics – покрокова тактична історія, що входить до серії бойовиків для Xbox;
  • Observer: System Redux – гостросюжетний кіберпанк-триллер;
  • Tetris Effect: Connected – найбільш просунута на сьогодні версія Тетріса, яка мало чим нагадує оригінал; 
  • Yakuza: Like a Dragon – рольова гра, яку називають гангстерською сагою, сповненою бійками, розбірками та цікавими персонажами. 

Окрім цієї ексклюзивної підбірки, вийшли численні оновлення на мультиплатформі ігор, що підходять до всіх сучасних консолей, в тому числі, і до новинок від Microsoft. Обидві моделі підтримують й ігри попередніх поколінь. Проте, варто враховувати момент відсутності приводу у консолі S-серії, для неї слід обирати цифрові версії. 

Ігрову приставку Xbox Series S, а також безпровідні геймпади та яскраві ігри можна купити в інтернет-магазині МТА за вигідними цінами. Цей гаджет допоможе урізноманітнити дозвілля та стане відмінним подарунком з усіма перевагами й можливостями флагманської консолі.

 

Було
цікаво?
3410 лайків
Кількість
перeглядів
8754 перегляди
Поділитись:
Зміст
статті
Було
цікаво?
3410 лайків
Кількість
перeглядів
8754 перегляди
Поділитись:
Читайте в
Telegram
  • Товари зі статті:

    Ігрова приставка Microsoft Xbox Series S 512 Gb White

    10199 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Геймпад Microsoft Xbox Series Robot White бездротовий

    1999 ₴
    Купити
ПІДПИСКА В 1 КЛІК!