Розділи

Водонепроникні смартфони – безпека та впевненість

Водонепроникні смартфони – безпека та впевненість

Олена Калинчук
10.11.2020
1 хв
21.07.2023
Було
цікаво?
2922 лайки
Кількість
перeглядів
8211 перегляд

 

Власнику сучасного телефона складно уявити без цього гаджета свій звичайний день. Дзвінки, спілкування в соцмережах, організація робочого й особистого часу, фото, улюблена музика, електронні книги, ігри та безліч інших важливих функцій. Ми звикли скрізь носити смартфон із собою, хоча, в такий спосіб, ризик пошкодити його значно зростає. Виробники враховують цей момент. Вони постійно вдосконалюють систему захисту телефона від зовнішніх впливів і особливої уваги надають його вологозахисним властивостям. Якщо ви часто перебуваєте в місцях із підвищеною вологістю або потрапляєте під дощ, вам просто необхідно мати телефон із захистом від вологи. Ця опція покликана забезпечити повноцінну роботу пристрою після контакту з рідиною. Якщо показник захисту високий – телефон має працювати навіть після його повного занурення у воду. Проте є застереження щодо інших рідин: чай, кава, алкогольні чи газовані напої, солона і морська вода можуть пошкодити ваш пристрій. Існує стандартна система ступенів захисту пристроїв. Вона визначає наскільки вони ізольовані від впливу вологи та потрапляння сторонніх предметів чи пилу. Це міжнародний універсальний стандарт, що підтверджує зазначені виробниками характеристики. Рейтинг створюють спеціальні лабораторії. Вони привласнюють моделям пристроїв маркувальний універсальний код, який складається із букв “ІР” та двох цифр. Перша цифра – показник захисту від пилу і твердих предметів. Друга – показує стійкість до вологи – і варіюється в діапазоні від 1 до 8. Починаючи з п’ятого рівня, телефони демонструють хороший рівень захисту навіть від водяних струменів. Восьморівневий пристрій має працювати на глибині до півтора метра впродовж пів години. А у характеристиках новинки від Apple – iPhone 12 – вказано, що гаджет може витримати занурення до 6 метрів тривалістю 30 хвилин.  Дев’ятий рівень захисту буває лише в особливих випадках, він створений для пристроїв, якими користуються у складних умовах. Такі девайси настільки надійні, що здатні працювати навіть у гарячій воді.  Водонепроникні смартфони давно вже доступні на ринку, але давайте детальніше розглянемо всі їхні переваги та найкращі моделі.

Що таке водонепроникні смартфони

Властивостями пилостійкості та вологозахисту телефони наділені давно. Проте ці функції щоразу потребують все більшого удосконалення. Власники смартфонів майже безперервно користуються своїм гаджетом і, відповідно, ризикують пошкодити його чи впустити у воду. Поремонтувати смартфон не завжди вдається, тому все більше користувачів шукають для себе надійний і захищений гаджет, щоб спокійно займатися спортом, брати телефон із собою на риболовлю або в похід, не хвилюватися через неочікувану грозу... Гідрозахищений телефон – актуальний подарунок і для дітей.

Як влаштована водонепроникність телефона

Виробники поставили перед собою непросте завдання – наділити вологостійкістю гаджети, які мають безліч вразливих місць. Кнопки, решітки динаміків, порти зарядних пристроїв – всі ці отвори складно герметизувати, щоб не порушити їх функціональності. Кріплення скляного екрану також може допускати утворення мікрощілин, а стики різноманітних декоративних елементів – суцільна потенційна вразливість.  Для вирішення проблеми герметизації та вологозахисту смартфона, часто використовують клейкі властивості з’єднувальних матеріалів: липкі стрічки та вставки, які не лише скріплюють деталі між собою, а і є секретом водостійкості гаджета. Існують також герметики для обробки роз'ємів, отворів, портів та інших функціональних елементів. У випадках частого механічного впливу, для вологозахисту використовують спеціальні синтетичні каучукові ущільнювачі. А для повної гідроізоляції зовнішні деталі відокремлюють від внутрішньої частини пристрою силіконовими елементами. Звісно, найпростішим рішенням гідроізоляції виглядає ідея повністю залити всі вразливі місця герметиком. Проте специфікація вимагає вільного доступу повітря до акустичних систем, щоб запобігти утворенню різного тискового середовища зовні та всередині смартфона.  Варто розрізняти також терміни “водостійкість” та “водонепроникність”. Конструкція більшості сучасних смартфонів, з усіма її захисними опціями, протистоїть волозі до певного моменту, проте якщо посилити натиск – вода може проникнути всередину.

Переваги та недоліки смартфонів із захистом від вологи 

Смартфон, який не боїться падінь, вологи та пилу – більш привабливий для споживача, порівняно зі стандартними класичними гаджетами, а плюси вологозахисту в телефоні очевидні і важливі. Але є і мінуси – ця функція може додати 20-30 відсотків до вартості смартфона і не завжди наявність вологозахисту свідчить про те, що телефон можна занурювати в воду, швидше за все, це лише захист від невеликої кількості вологи.

Огляд смартфонів з функцією вологозахисту

Якщо ви шукаєте водонепроникний телефон, давайте розглянемо детальніше приклади захищених водонепроникних гаджетів від відомих компаній:

Samsung. Цей бренд наділив захистом від вологи безліч своїх смартфонів. Флагманські моделі Galaxy S9, S10, Note 10 Plus мають досить сильний захист не тільки від вологи, але і від пилу.  Apple. Всі iPhone, які доступні на MTA.UA  мають захист від вологи. Тому вам нема про що турбуватися під час поганої погоди. А моделі останніх двох лінійок витримують навіть глибоке занурення. Caterpillar. Всі моделі цього виробника мають дуже сильний захист не тільки від вологи, але і від пилу та ударів. Вони ідеально підійдуть для справжніх екстремалів, в житті яких може трапитися багато пригод. HUAWEI. Ця компанія також нагородила свої флагманські моделі захистом від вологи для зручного і безпечного використання.  Sigma. Sigma також славиться своїми супер-захищеними гаджетами. Функція захисту від вологи в цих смартфонах представлена ​​не тільки в дорогих, але і в бюджетних моделях, а також кнопкових телефонах. Обрати смартфон із захистом від вологи для себе чи рідних ви можете на нашому сайті. Широкий вибір популярних моделей та комфортні ціни допоможуть задовольнити вашу потребу та здійснити омріяну покупку.

Було
цікаво?
2922 лайки
Кількість
перeглядів
8211 перегляд
Поділитись: