Розділи

Весняна презентація Apple 2021: огляд яскравих новинок

Весняна презентація Apple 2021: огляд яскравих новинок

Олена Калинчук
23.04.2021
5 хв
21.07.2023
Було
цікаво?
4667 лайків
Кількість
перeглядів
9838 переглядів

20 квітня компанія Apple здійснила видовищне презентаційне шоу. В онлайн-форматі, з трансляцією із Apple Park, було представлено цілий ряд нових “яблучних” продуктів.

24-дюймовый iMac у новому «плоскому» дизайні

Одним із найбільш обговорюваних анонсів та головною “родзинкою” вечора стали моноблоки Apple iMac 24

Інформація, яку попередньо активно поширювали інсайдери, дійсно підтвердилась: лінійка містить синю, жовту, зелену, помаранчеву, червону і фіолетову, а також класичну сріблясту версії та має ще компактніший дизайн, ніж раніше.

Щодо технічних нюансів:

  • система охолодження комп’ютера стала майже безшумною,
  • ARM-процесор Apple M1 зробив цю модель на 85% швидшою, ніж попередня версія iMac,
  • графічне ядро стало вдвічі швидшим, а обробка завдань машинного навчання – зросла у три рази,
  • iMac оснащений 24-дюймовим екраном 4.5К Retina з підтримкою True Tone – ця технологія за допомогою багатоканальних датчиків регулює колірну температуру монітора. В результаті, зображення виглядає максимально природним в умовах навколишнього середовища,
  • Роздільна здатність екрану – 11,3 млн пікселів,
  • 1080p FaceTime-камера,
  • 4 порти USB-С,
  • три мікрофони з системою шумозаглушення для запису звуку в "студійній якості", шість динаміків, підтримка Dolby Atmos і об'ємного звуку,
  • 8 ГБ оперативної пам'яті і SSD на 256 ГБ

Водночас, Apple анонсувала нові безпровідні клавіатури, мишку Magic Mouse і тачпад Magic Trackpad. Кольори аксесуарів підібрано відповідно до палітри iMac.

Новий стильний колір для iPhone 12

Ще один “кольоровий” анонс – оновлення iPhone 12 та iPhone 12 mini. Розробники презентували фіолетову модель. Тональність виглядає гармонійно поруч із попередніми моделями, та створює  ніжно-лавандове пастельне відчуття. 

Це так по-весняному...

Apple iPad Pro 2021

Планшети iPad Pro першими отримали інноваційне оснащення однокристальною системою Apple M1.

Отже, модель демонструє на 50% більшу швидкість, ніж попереднє покоління iPad Pro, вона має 2 ТБ пам'яті і підтримує 5G.

8-ядерный графічний процесор забезпечує приріст продуктивності GPU на 40%. При цьому, він у неймовірні 1500 разів швидший, ніж GPU в оригінальному iPad.

Центральним елементом 12,9-дюймового iPad Pro є дисплей Liquid Retina XDR, який містить 10000 міні-світлодіодів та більш, ніж 2500 зон локального затемнення. 

За словами виробника, такий екран забезпечує дуже реалістичну передачу кольорів, на рівні XDR.

Планшет Apple оснащений надширококутною передньою 12-мегапіксельною камерою з функцією Central Stage. А функція “Центральна сцена” оптимальним чином розміщує людей у кадрі, якщо їх там більше одного, створює автоматичну панораму. 

Новинка отримала чотири динаміки, підтримку найновіших ігрових контролерів, вбудовані мікрофони студійної якості і сканер LiDAR – для ще ширших можливостей. 

Товщина  iPad Pro становить всього 6.4, а вага – 700 г. Гаджет підтримує клавіатуру Magic Keyboar в чорному і білому кольорах.

Smart-брелоки Apple AirTags

Розмови про цей міні-трекер точилися вже тривалий час. І от – користувачі змогли “вживу” побачити інноваційну розробку Apple. 

AirTag – невеликий круглий брелок, який можна прикріпити до гаманця, зв’язки ключів чи будь-якої речі, яку користувач боїться загубити.

Далі, через програму Find My iPhone, мітка допоможе швидко знайти загублену річ. Окремо в компанії зазначили, що брелок, все ж, не призначений для пошуку чи відстеження людей.

В AirTag немає слота для SIM-карти, пристрій використовує можливості “Локатора” на айфоні. Живиться девайс від батарейки, яку потрібно періодично змінювати, проте, за словами Apple, потужності вистачить на цілий рік застосування.

Світові технологічні тренди в МТА

Вміння блискавично реагувати на зміни – наша “суперсила”. МТА завжди в курсі найновіших активностей, технологічних анонсів, цифрових запроваджень. Тож зіркові Apple-інновації вже готові до перезамовлення в інтернет-магазині

 

Було
цікаво?
4667 лайків
Кількість
перeглядів
9838 переглядів
Поділитись:
Зміст
статті
Було
цікаво?
4667 лайків
Кількість
перeглядів
9838 переглядів
Поділитись:
Читайте в
Telegram
  • Товари зі статті:

    Моноблок Apple iMac MJV93 Blue 2021, 24

    71399 ₴ 67099 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Смартфон Apple iPhone 12 mini 64GB Purple

    30999 ₴ 26899 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Планшет Apple iPad Pro 11 2021 Wi-Fi + Cellular 128GB Space Gray 11

    42299 ₴ 39799 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Пошуковий брелок Apple AirTag 1 Pack White

    1549 ₴ 1299 ₴
    Купити
ПІДПИСКА В 1 КЛІК!