Розділи

ТОП кращих планшетів для роботи і розваг

ТОП кращих планшетів для роботи і розваг

Олена Калинчук
15.02.2022
5 хв
21.08.2023
Було
цікаво?
14766 лайків
Кількість
перeглядів
21037 переглядів

 

Планшет залишається одним із найкомпактніших гаджетів для споживання контенту, розваг та продуктивної роботи. А можливість підключення клавіатури дозволяє виконувати практично всі завдання, які ми звикли робити за ноутбуком.

 

Якщо вам потрібен такий гаджет для роботи, навчання чи відпочинку, важливо правильно його вибрати. Саме тому ми підготували ілюстрований топ найкращих планшетів 2022, які вже зараз можна купити в МТА

 

Планшети дітям за доступною ціною

 

У цьому сегменті рекомендуємо звернути особливу увагу на бренди Леново і Самсунг. Їх модельні лінійки надійні, з хорошими характеристиками й бюджетною ціною. 

 

Lenovo Tab M8

 

У Lenovo Tab M8 аудиторія дуже широка. На пристрої комфортно спілкуватися в соцмережах, гуглити інфу, моніторити відеоресурси. Продумана комплектація, смачна ціна, зручність користування – все це викликає зацікавленість до цього планшета. 

Якщо не зависати в мережі цілодобово, заряджати пристрій можна кожні 2-3 дні. Розряджений акумулятор повністю приходить до тями через 5 годин після підключення до джерела живлення. У комплектацію входять кабель і компактний адаптер.

У Tab M8, як і належить, 2 камери. У HD моделі оптика середнього рівня: непогано виходить робити селфі, спілкуватися по відеозв'язку, знімати інтер'єри, але високохудожніми фотографіями планшет не порадує. Для економії пам'яті можна знижувати налаштування відео до 720p або 480p. Проте якість фото і роликів помітно падає при поганому освітленні.

 

 

Заліза планшета з лишком вистачає для задач, для яких він призначений. Tab M8 не зависає під час спілкування в соціальних мережах, набирати повідомлення на ньому зручніше, ніж на смартфоні. Простенькі ігри працюють бадьоро.

Планшет оснащений IPS-матрицею 1280x800. Сенсори реагують на 10 одночасних дотиків, яскравість – 350 ніт, а контрастність дає фору аналогам. Кольори яскраві, насичені. 

 

SAMSUNG GALAXY TAB A7 LITE 

 

Планшет виглядає компактним завдяки невеликим рамкам навколо дисплея. Зверху та знизу вони ширші, завдяки цьому пристрій зручно тримати під час ігор у горизонтальному положенні.

Задня частина прикрита металевою темно-сірою кришкою, що додає девайсу трохи преміальності. Вона майже не збирає відбитків пальців, та й ті, що з'являються, можна легко видалити.

На нижньому торці Galaxy Tab A7 Lite розташовані: 

  • порт USB-C, 
  • динамік, 
  • 3,5-мм аудіороз'єм. 

На верхньому торці знаходиться другий динамік, на лівому – слот для картки microSD та SIM-карти, а на правому – кнопка живлення та гойдалка регулювання гучності. 

 

 

Планшет зручно тримати однією рукою, його вага становить 371 г, а товщина 8 мм. Він обладнаний TFT-дисплеєм діагоналлю 8,7 дюйми із співвідношенням сторін 5:3. Galaxy Tab A7 Lite помітно витягнутий, через що нагадує дуже великий смартфон. 

Як апаратна платформа в Galaxy Tab A7 Lite використовується чіпсет MediaTek Helio P22T. Це восьмиядерний чіп, побудований за 12-нанометровим техпроцесом. Оперативної пам'яті встановлено 4 ГБ, вбудованою – 64 ГБ.

Samsung позиціонує цю модель як планшет, у тому числі, для дітей. Навіть передбачено спеціальний режим Samsung Kids. Батьки можуть вибрати необхідні програми, які будуть доступні в цьому режимі і встановити PIN-код, щоб дитина не могла самостійно вийти в основний лаунчер. Крім того, планшет чудово підійде для різних шкільних додатків, читалок, програм для вирішення формул, вивчення іноземних мов тощо.

 

Для роботи і подорожей: який планшет краще купити

 

Для перегляду фільмів під час подорожей в авто чи літаку ми б виділили новинку XIAOMI PAD 5. Цей планшет задуманий як конкурент iPad на базі ОС Android. В цілому, демонструє гарну і плавну картинку, приємний звук (тестили особисто😀).

 

Модель Pad 5 миттєво після виходу завоювала популярність у всьому світі та стала бестселером. Рецепт хіта від Xiaomi доволі простий: за відносно невисоку вартість, користувач отримує: 

  • топову високопродуктивну платформу Snapdragon, 
  • великий барвистий екран з підтримкою HDR та Dolby Vision, 
  • якісний звук із підтримкою Dolby Atmos, 
  • а також гарну довгограючу батарею, яка забезпечить тривалий час роботи. 

Ну і, звісно, про дизайн не забули: планшет дуже тонкий і елегантний, а його рама зроблена з алюмінію. Xiaomi Pad 5 виглядає і відчувається дорогою річчю.

 

 

APPLE IPAD AIR

 

Разом зі стереодинаміками, величезним дисплеєм та роз'ємом USB Type-C цей планшет може стати вдалим вибором як для професіоналів, так і для звичайних користувачів.

Apple iPad Air з першої секунди вражає своїм дизайном та легкістю. Планшет дуже тонкий – лише 6 мм. Рамки навколо дисплея саме тієї товщини, щоб було зручно тримати пристрій у руках, без випадкових натискань на екран. Діагональ 10.9 дюймів зручна для робочих завдань на зразок написання текстів або веб-серфінгу. Панель підтримує колірний профіль P3 та технологію True Tone, яка регулює відтінки дисплея відповідно до навколишніх умов.

Дисплей iPad Air ламінований, має олеофобне покриття для захисту від плям і відбитків, а ще антивідблиск, що допомагає в роботі при яскравому освітленні.

Планшет підтримує клавіатуру Magic Keyboard з трекпадом та стилус Apple Pencil другого покоління. І “залізо” тут досить потужне для виконання будь-яких завдань.

 

 

APPLE IPAD 9

 

iPad 9-го покоління – це новинка 2021 року та популярна модель у лінійці планшетів Apple. Тільки тепер розробники зробили її ще більш продуктивною.

Корпус iPad 9 виготовлений з міцного алюмінію. Його товщина складає всього 7,5 мм, діагональ екрану – 10,2 дюйми. Планшет отримав новий процесор A13 Bionic, дві камери з функцією автофокусування Centre Stage. На бічній поверхні є 3-контактний майданчик для підключення клавіатури та фірмових чохлів Apple.

iPad 9-го покоління – найдоступніша модель із актуальної лінійки планшетів Apple. Розробники не змінили його вигляд, але покращили технічні можливості. Девайс чудово справляється з повсякденними завданнями, підходить для розваг, навчання, роботи та творчості. Тому iPad 9 – чудовий вибір, якщо ви хочете перейти на пристрій Apple або оновити свій старий планшет.

 

 

Lenovo Tab M10 PLUS

 

Ще один поширений представник подібної категорії – Lenovo Tab M10 PLUS. Ця модель – топ за свої гроші: бюджетна, зі значним обсягом пам'яті й великим екраном. 

 

 

Планшети ТОП-класу: ігри, мультимедіа, бізнес

 

Для роботи з важкою графікою знадобиться великий екран та непересічна потужність планшетного комп’ютера. У цій сфері кращим брендом є, безперечно, APPLE.

 

APPLE IPAD PRO

 

Закінчення Pro у назві говорить про те, що планшет ідеально підходить для професійної діяльності, а не лише для ігор та перегляду серіалів. Правда, в цьому випадку варто купити ще стилус Apple Pencil і клавіатуру Magic Keyboard. З ними iPad Pro стане ще функціональнішим.

Планшет оснащений 12,9-дюймовим дисплеєм з роздільною здатністю 2732×2048 пікселів та співвідношенням сторін 4:3. Частота оновлення екрану складає 120 Гц.

Окремої розмови заслуговує звук, він дійсно чудовий за своєю якістю. Моделі iPad Pro оснащені чотирма динаміками з високою якістю відтворення. В альбомній орієнтації вони знаходяться з боків екрану, тому ідеально підходять для озвучення фільмів і відео. Музику вони теж грають чудово, часто набагато краще за більшість ноутбуків. 

Та найбільшою перевагою цього гаджета є його продуктивність. iPad Pro комплектується інноваційним процесором Apple M1. Обсяг ОЗУ може досягати 16 ГБ, а накопичувача – 2 ТБ. Що ще важливо – відсутність нагрівання. Це справді вражає.

 

 

Apple iPad Pro є досить нішевим пристроєм. Він отримав чудові апгрейди у вигляді екрану Liquid Retina XDR та нової фронтальної камери, а також пристойно збільшив продуктивність за рахунок нового процесора компанії, що використовується в останніх комп'ютерах. 

Планшети високого рівня нині стали рідкістю. Мабуть, найпомітнішим суперником iPad зі стану Android-пристроїв є Samsung Galaxy Tab S7

 

Galaxy Tab S8

 

Флагманські планшетні комп'ютери Samsung Galaxy Tab S8 дебютували зовсім нещодавно – 9 лютого 2022 року. У серію увійшли моделі Galaxy Tab S8, S8+ та S8 Ultra. 

«Зіркою» стала модель S8 Ultra – вона відрізняється від Galaxy Tab S8 та S8+ дизайном та характеристиками. Це величезний планшет з вирізом на екрані – тим самим чубчиком, в якому розміщена подвійна фронтальна камера. 

 

Самсунг відчуває тенденцію до великих екранів, тому що так відеодзвінки здаються реалістичнішими, ігри та кіно більш вражаючими. А працювати з декількома вікнами більш зручно.

 

 

Тож цей планшет оснащено AMOLED панеллю на 14,6 дюймів з роздільною здатністю QHD+ (2960 х 1848) та частотою оновлення 120 Гц. Чудовий гаджет для перегляду відео. Він ідеально підходить для відеодзвінків, а завдяки флагманському чіпу можна грати на ньому і виконувати кілька завдань одночасно.

Який планшет вибрати з нашого TOPу найкращих моделей  – вирішувати вам. Ми пропонуємо варіанти, що вже перевірені безліччю користувачів та мають гарні відгуки власників. У рейтинг потрапили планшети з гарною автономністю, мінімумом можливих проблем, високою автономністю. 

 

Деталі щодо можливостей будь-якої із цих моделей радо доповнять продавці МТА. Вони – справжні експерти. 

 

Було
цікаво?
14766 лайків
Кількість
перeглядів
21037 переглядів
Поділитись:
Зміст
статті
Було
цікаво?
14766 лайків
Кількість
перeглядів
21037 переглядів
Поділитись:
Читайте в
Telegram
  • Товари зі статті:

    Планшет Lenovo Tab M8 (4rd Gen) 4/64GB WiFi Arctic Gray + Case&Film

    4999 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Планшет Samsung Galaxy T220 Tab A7 Lite 4/64GB Wi-Fi Gray 8.7

    5999 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Планшет Samsung Galaxy T220 Tab A7 Lite 4/64GB Wi-Fi Gray 8.7

    5999 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Планшет Samsung Galaxy T220 Tab A7 Lite 4/64GB Wi-Fi Gray 8.7

    5999 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Планшет Xiaomi Pad 5 6/128GB Cosmic Gray CN with Global Rom

    11999 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Планшет Xiaomi Pad 5 6/128GB Cosmic Gray CN with Global Rom

    11999 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Планшет Xiaomi Pad 5 6/128GB Cosmic Gray CN with Global Rom

    11999 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Планшет Apple iPad Air 2020 64GB Dark Gray 10.9

    23799 ₴ 22399 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Планшет Apple iPad Air 2020 64GB Dark Gray 10.9

    23799 ₴ 22399 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Планшет Apple iPad Air 2020 64GB Dark Gray 10.9

    23799 ₴ 22399 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Планшет Apple iPad 9th 64GB Space Gray 10.2 (MK2K3)

    16499 ₴ 12599 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Планшет Apple iPad 9th 64GB Space Gray 10.2 (MK2K3)

    16499 ₴ 12599 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Планшет Lenovo Tab M10 Plus (3rd Gen) 4/128 LTE Gray

    9999 ₴ 8499 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Планшет Apple iPad Pro 2021 256GB Space Gray 11

    42599 ₴ 39999 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Планшет Apple iPad Pro 2021 256GB Space Gray 11

    42599 ₴ 39999 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Планшет Apple iPad Pro 2021 256GB Space Gray 11

    42599 ₴ 39999 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Планшет Samsung Galaxy T733 Tab S7 FE 64GB Pink 12.4

    20899 ₴
    Купити
ПІДПИСКА В 1 КЛІК!