Розділи

ТОП ігрових ноутбуків 2023: 10 найкращих моделей для ігор

ТОП ігрових ноутбуків 2023: 10 найкращих моделей для ігор

Максим Дущак
06.12.2023
5 хв
25.06.2024
Було
цікаво?
1410 лайків
Кількість
перeглядів
12009 переглядів

 

Знаємо, наскільки геймери вибагливі, тому коли йдеться про ігрові ноутбуки – тримаємо в рукаві кілька козирів.

 

Обмежуватися ціновими рамками ми не стали, включили до рейтингу дорогі та бюджетні варіанти. Також звернули увагу на співвідношення можливостей ігрового ноутбука до його вартості. Кожен знайде тут "машину" під себе.

 

Найкращі ігрові ноутбуки 2023: ключові характеристики

 

Досвід показує, що хороші геймерські лептопи у 2023 році повинні мати кілька ключових параметрів:

  • Дисплей. Важливо, щоб ігровий ноутбук мав IPS матрицю та частоту оновлення щонайменше 120 Гц. Тоді картинка буде соковитою та плавною. Антиблікове покриття екрана теж не завадить.
  • Процесор. Для обчислення складної ігрової геометрії та фізики потрібний потужний процесор. Чим більше ядер з високою частотою обчислення, тим краще. Відмінно зарекомендували себе AMD Ryzen 5 та Intel Core i5.
  • Відеокарти. Чим вона потужніша, тим яскравішою буде віртуальна графіка. Лідируючими відеокартами вважаються Nvidia GeForce RTX 3 і 4 поколінь.
  • ОЗП. 16 Гб вистачає для всіх сучасних ігор. Жодних лагів та затримок не буде, навіть при одночасному запуску кількох програм.

Додатково в рейтингу ми оцінювали порти, звук, клавіатуру, автономність та охолодження. Читайте далі і все дізнаєтесь :)

 

Gigabyte G5 KF

 

Одна з найпопулярніших моделей у 2023 році. Така собі "вантажівка" серед ігрових лептопів :)

 

Під капотом продуктивний 12-ядерний процесор Intel Core i5 з максимальною частотою 4,5 ГГц та відеокарта NVidia GeForce RTX 3050. Можна насолоджуватися соковитою графікою з трасуванням променів та всіма плюшками штучного інтелекту. Той самий Need for Speed Heat просто літає на максималках.

Завдяки IPS-матриці кольори дуже "живі", ніби кожен піксель – крапля фарби. Є матове покриття, яке рятує від відблисків при яскравому світлі. Плавність також на висоті – 144 Гц.

Посилене охолодження не дає ноутбуку Gigabyte G5 KF нагрітися, навіть коли процесор навантажений на всі 100%. При цьому корпус тонкий, а вага всього 2 кг.

 

збільшений запас потужності;
16 Гб оперативної пам'яті;
антивідблискний IPS екран;
посилене охолодження;
компактний та легкий корпус.
|
вартість вища за середню;
один колірний варіант.

 

Lenovo IdeaPad Gaming 3

 

Ще один улюбленець геймерів, з трохи меншою продуктивністю та більш доступною вартістю.

 

Ноутбук IdeaPad Gaming 3 обладнаний 16-дюймовим дисплеєм з IPS-матрицею, роздільна здатність 1920х1200 пікселів. Прекрасні параметри для геймінгу, які доповнюються плавністю 165 Гц. Завдяки високій яскравості та антивідблисковому покриттю, екрану байдуже на яскраве зовнішнє освітлення.

Продуктивність забезпечує 6-ядерний AMD Ryzen 5. Ємність ОЗУ – 16 Гб, відеокарта – NVidia GeForce RTX 3050. Майже всі ігри йдуть на максималках. Наприклад, гуляючи містом у GTA 5 з ультровою якістю графіки, ми отримали 180 FPS. Нагадаємо, що 60 FPS вже достатньо для комфортного геймінгу.

У конструкції є 2 кулери для охолодження, які працюють майже безшумно. Навіть декілька годин геймінгу не перегрівають систему.

 

висока потужність;
яскравий екран з матовим покриттям;
потужне охолодження;
тиха клавіатура з підсвічуванням.
|
2,5 кг ваги;
необхідно самому встановлювати операційну систему.

 

Gigabyte G5 MF

 

Середньобюджетний варіант з компактним та легким дизайном. Він спокійно міг зайняти 1 місце у рейтингу, але трохи поступається попереднім моделям у продуктивності.

 

Це топовий ноутбук для тих, хто часто подорожує та переносить гаджет. Вага близько 2 кг, що рекордно мало для ігрових моделей. Нам здалося, що трохи пожертвували охолодженням. Хоча якщо робити перерви раз на кілька годин або купити охолоджувальну підставку, то все чудово.

За продуктивність відповідає 12-ядерний процесор Intel Core i5, відеокарта GeForce RTX 4050 та 8 Гб оперативної пам'яті. Ми встигли трохи пограти у GTA 5 та отримали стабільні 160 FPS з графікою Full HD.

Картинка ноутбука Gigabyte G5 MF теж прекрасна: матовий IPS екран з частотою оновлення 144 Гц. Окремо відзначимо чудову передачу кольорів, вона така ж соковита, як і у лідера цього рейтингу.

 

легкий та компактний корпус;
відмінна потужність за свою вартість;
яскраві кольори.
|
трохи гріється.

 

Msi Thin 15

 

Середньобюджетник із філософією мінімалізму. У ньому є тільки найнеобхідніше і нічого зайвого.

 

Характеристики стандартні для ігрової моделі:

  • 8-ядерний процесор Intel Core i5;
  • відеокарта NVidia GeForce RTX 3050;
  • ОЗУ на 16 Гб із можливістю збільшення;
  • порти для навушників, мишки, додаткових клавіатур та моніторів.

Ноутбук Msi Thin 15 має 2 охолоджувальні кулери, а теплові трубки підключені до процесора та відеокарти. Після 3-4 годин геймінгу корпус стає лише трохи теплим. Завдяки IPS-матриці з роздільною здатністю 1920х1080 картинка соковита та чітка.

 

поєднання ціна-якість;
соковита та збалансована картинка;
потужна система охолодження;
порти на будь-який смак.
|
слабка веб-камера;
трохи блікує при яскравому світлі.

    

Msi Thin GF63

 

Улюбленець усієї нашої команди, адже виробник знайшов тут ідеальний баланс ігрових можливостей та доступної вартості.

 

За оптимізацію енергоспоживання відповідає штучний інтелект, тому автономність девайсу вища на 20-30%, ніж в інших – до 5-7 годин розваг. Корпус не став від цього більшим або важчим, навпаки, це один з найбільш портативних геймерських моделей.

Дисплей отримав стандартні параметри:

  • 15,6 дюйми;
  • захист від бліків;
  • соковитий IPS-екран;
  • моментальний відгук 144 Гц.

Під капотом вже знайомий процесор Intel Core i5, графічний чіп GeForce RTX 4050 та 16 Гб оперативної пам'яті. Фішка цієї ігрової моделі полягає в комплексі технологій, які чудово підвищують реалістичність графіки та FPS. Дізнатися всі деталі можна у картці ноутбука Msi Thin GF63.

 

баланс ціна-якість;
автономність 5-7 годин;
компактний та легкий дизайн;
технології підвищення ігрової продуктивності
|
потрібно встановити операційну систему.

 

Lenovo IdeaPad Gaming 3

 

Ноутбук вміє автоматично керувати своїми ресурсами, тому підходить для геймінгу та багатозадачної роботи.

 

В основі 8-ядерний процесор Intel Core i5 останнього покоління, відеокарта GeForce RTX 3050 та 16 Гб оперативної пам'яті. Важливо, що навантаження по-розумному розподіляється системою між ядрами процесора, тому завдання не заважають одне одному. Наприклад, ми одночасно відкрили понад 10 вкладок у Chrome, запускали фотошоп, відеоредактор та нашу улюблену GTA 5. Все працювало чудово, без зависань.

Система охолодження одна з найпотужніших, складається з 2-х кулерів. Детальніше можна почитати про це у картці Lenovo Ideapad Gaming 3.

Комп'ютер Lenovo IdeaPad Gaming 3 має яскраву IPS-матрицю з матовим покриттям та оновленням 165 Гц. Але найприємніше – оригінальний білий корпус, який не знайти в інших ігрових моделях.

 

робота у режимі багатозадачності;
потужне та безшумне охолодження;
стильний білий корпус;
гідний запас продуктивності.
|
при роботі на вулиці іноді не вистачає яскравості.

 

Acer Nitro 5

 

Створений для тих, у кого у пріоритеті великий екран та автономність.

 

Ніщо так не занурює у віртуальний світ, як 17,3-дюймовий IPS дисплей. Картинка не лише велика, а й дуже соковита. На лептопі приємно працювати, грати, дивитися відео. Тримаємо парі, після кількох годин геймінгу ви вже не захочете повертатися на меншу діагональ :)

Але з іншого боку, модель трохи важча і габаритніша за конкурентів. Найкраще купувати її для стаціонарного використання. Під капотом 6-ядерний процесор Intel Core i5 та відеокарта GeForce RTX 3070. Це чудова ігрова начинка для середньоцінового сегмента.

Ноутбук Acer Nitro 5 дарує до 5-6 годин розваг без підзарядки. Це один із найкращих показників автономності серед ігрових машин.

 

17,3 дюймовий екран;
гарна начинка;
автономність вища за середній;
потужний звук.
|
збільшена вага та габарити;
самостійне встановлення ОС.

 

Asus TUF Gaming A15

 

Ніколи не подивилися б на цей ноутбук у його стандартній модифікації. Але саме ця збірка – творить і витворює :)

 

Тут встановлений один із найкращих процесорів – 8-ядерний AMD Ryzen 7 з максимальною частотою 4,7 ГГц. Доповнюється він відеокартою GeForce RTX 3070 та 16 Гб оперативної пам'яті. Практично всі ігри літають, в GTA 5 на високих налаштуваннях ми отримали до 160-170 FPS при хорошій оптимізації системи ноутбука.

Проте на максималках ця ж гра видає близько 50 FPS. 

Пристрій легко міг стати одним із лідерів цього рейтингу, але саме в такій модифікації його дуже важко дістати.

Девайс має соковитий IPS-дисплей з матовим покриттям і частотою 144 Гц. Трохи не вистачає яскравості, тому краще грати в темряві або при тьмяному світлі.

Зате звук у ноутбука Asus Gaming A15, що треба – потужний, об'ємний та чистий. Є еквалайзер із заздалегідь встановленими режимами для відеоігор різних жанрів, фільмів та музики.

 

висока потужність;
плавність 144 Гц;
відмінний звук;
потужна система охолодження
|
складно знайти у такій модифікації;
трохи не вистачає яскравості.

 

Asus TUF Gaming F15

 

Ноут такий самий, як і попередній, але з більш бюджетною комплектацією.

 

В основі лежить 12-ядерний Intel Core i5, GeForce RTX 3050 та 16 Гб оперативної пам'яті. Ідеальний варіант для тих, хто не хоче переплачувати за надмірну продуктивність. Сучасні відеоігри на максимальних налаштуваннях графіки видають від 80 FPS, що дуже приємно з огляду на майже бюджетну вартість.

Екран ноутбука Asus TUF Gaming F15 має стандартні характеристики:

  • 15,6 дюймів;
  • антивідблискове покриття;
  • IPS-матриця;
  • частота поновлення 144 Гц.

Є динаміки з об'ємним звучанням та еквалайзером. Клавіатура має підсвічування та прискорене спрацьовування клавіш.

 

хороша продуктивність за свої гроші;
3-5 годин геймінгу від батареї;
потужна система охолодження;
об'ємний звук з еквалайзером.
|
слабка веб-камера;
потрібно встановлювати ОС.

 

Lenovo IdeaPad 3

 

Бюджетний геймерський варіант із потужною начинкою та автономністю. Ми навіть присвятили йому окремий огляд.

 

За продуктивність відповідає 6-ядерний процесор AMD Ryzen 5, відеокарта GeForce RTX 2050 та 8 Гб оперативної пам'яті. Більшість ігор запускаються на високих параметрах графіки. Наприклад, GTA 5 та Battlefield V на середніх налаштуваннях видали нам трохи понад 100 FPS.

Автономність у ноутбука Lenovo IdeaPad 3 вища за середню – під високими навантаженнями заряд тримається 5-6 годин. Корпус теж не дуже громіздкий, тому модель підходить для мандрівок.

Є IPS-матриця з покриттям антивідблиску, клавіатура з підсвічуванням і порти для будь-якої периферії.

 

бюджетна вартість;
висока автономність;
багато портів;
соковита картинка.
|
самостійне встановлення ОС;
слабка веб-камера.

 

ТОП ноутбуків для ігор 2023

Рейтинг

Ігровий ноутбук

Вартість, грн

1

Gigabyte G5 KF

39 999

2

Lenovo IDEAPAD GAMING 3

43 999

3

Gigabyte G5 MF

34 999

4

Msi Thin 15

37 999

5

Msi Thin GF63

33 299

6

Lenovo IdeaPad Gaming 3

37 999

7

Acer Nitro 5 

34 699

8

Asus TUF Gaming A15 

35 999

9

Asus TUF Gaming F15 

30 999

10

Lenovo IdeaPad 3 

26 999

 

У рейтингу показали лише частину ігрових машин, а в каталозі ноутбуків МТА їх дуже багато. Для кожної моделі ми зібрали максимум характеристик, а щоб точно не помилитися з вибором, пишіть нашим менеджерам. Вони підберуть найкращий ігровий ноутбук безпосередньо під вас і забезпечать гарантією.

 

Більше цікавого:

 

Було
цікаво?
1410 лайків
Кількість
перeглядів
12009 переглядів
Поділитись:
Зміст
статті
Було
цікаво?
1410 лайків
Кількість
перeглядів
12009 переглядів
Поділитись:
Читайте в
Telegram
  • Товари зі статті:

    Ноутбук Gigabyte G5 KF (KF-E3EE313SD) Black

    37799 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Ноутбук Lenovo IdeaPad Gaming 3 16ARH7 (82SC00B3RM)

    32999 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Ноутбук Gigabyte G5 MF (MF-E2EE313SD) Black

    34999 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Ноутбук MSI Thin 15 (B12UC-1621XPL)

    33499 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Ноутбук MSI Thin GF63 12VE Black (GF63 12VE-665XPL)

    34299 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Ноутбук Lenovo IdeaPad Gaming 3 16IAH7 (82SA007MPB) Gray

    39999 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Ноутбук Acer Nitro 5 AN517-54-55YZ (NH.QFCEX.00A) Black

    49999 ₴ 41999 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Ноутбук Asus TUF Gaming A15 FA507RR Mecha Gray (FA507RR-HN036)

    41999 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Ноутбук Asus TUF Gaming F15 (2022) FX507ZC4-HN009 Mecha Gray

    34499 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Ноутбук Lenovo IdeaPad 3 15ACH6 (82K202ACRM)

    27999 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Ноутбук Gigabyte G5 KF (KF-E3EE313SD) Black

    37799 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Ноутбук Lenovo IdeaPad Gaming 3 16ARH7 (82SC00B3RM)

    32999 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Ноутбук Gigabyte G5 MF (MF-E2EE313SD) Black

    34999 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Ноутбук MSI Thin 15 (B12UC-1621XPL)

    33499 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Ноутбук MSI Thin GF63 12VE Black (GF63 12VE-665XPL)

    34299 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Ноутбук Lenovo IdeaPad Gaming 3 16IAH7 (82SA007MPB) Gray

    39999 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Ноутбук Acer Nitro 5 AN517-54-55YZ (NH.QFCEX.00A) Black

    49999 ₴ 41999 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Ноутбук Asus TUF Gaming A15 FA507RR Mecha Gray (FA507RR-HN036)

    41999 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Ноутбук Asus TUF Gaming F15 (2022) FX507ZC4-HN009 Mecha Gray

    34499 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Ноутбук Lenovo IdeaPad 3 15ACH6 (82K202ACRM)

    27999 ₴
    Купити
ПІДПИСКА В 1 КЛІК!