Розділи

ТОП-9 фішок GoPro 10: королева екшн-камер

ТОП-9 фішок GoPro 10: королева екшн-камер

Олена Калинчук
25.10.2021
5 хв
22.06.2023
Було
цікаво?
2828 лайків
Кількість
перeглядів
8446 переглядів

Професійні фотографи, спортсмени, екстремали, мандрівники та оператори динамічної зйомки обговорюють нещодавній реліз нового покоління екшн-камер від бренду GoPro  

Розробники оснастили Hero 10 Black новим потужним чипом та унікальною системою сенсорів. Значне оновлення в моделі торкнулося і дизайну та програмної частини:

  • GoPro Hero 10 Black навчилася писати 4К-відео з частотою до 120 кадрів в секунду. 
  • Розробники додали свіжий сенсор на 23,6 мегапікселя.
  • Новий процесор GP2, серед іншого, дозволяє передавати відео на смартфон на 30 відсотків швидше.

Крім цього, камера демонструє поліпшену систему стабілізації. І все це – в помітно збільшеному корпусі. Загалом, є про що поговорити. 

Дизайн і конструкція 

Дизайн основної серії GoPro змінюється дуже рідко. Це максимально логічно – шалена різноманітність аксесуарів для екшн-камер, на будь-який випадок екстремального життя, і зробила GoPro настільки популярними. Втім, до GoPro Hero 10 Black не підійде стандартний чохол, наприклад, від GoPro Hero 8 Black – через впровадження кольорового зовнішнього екранчика і ще декількох видозмін камери. Але чохол вже кілька поколінь не є обов'язковим, бо камера захищена від вологи й пилу сама по собі й не потребує додаткового «панцира». 

Якщо не зважати на габарити, то Hero 10 Black виглядає приблизно так само, як і моделі Hero Black до неї: 

  • великий об'єктив під багатошаровим склом у кутку, 
  • нижче мікрофон, 
  • поруч екранчик (тут – кольоровий), 
  • ззаду – великий сенсорний екран, 
  • зверху – клавіша спуску, 
  • знизу – фірмове кріплення для аксесуарів, 
  • зліва – клавіша включення/перемикання режимів (довге натискання/одне натискання) і клапан зливу води, 
  • праворуч – відсік для батареї, порту USB Type-C і карти пам'яті MicroSD з дуже тугим замком і потужним ущільнювачем. 

Щодо інформації про клас вологозахисту, виробник уточнює, що GoPro Hero 10 Black можна безболісно занурювати на глибину до 10 метрів. Корпус, звично, покритий пластиком soft-touch і справляє монолітне враження – ступінь його протиударних властивостей, знову ж, не зазначений, але, як мінімум, падіння з висоти людського зросту не завдають камері жодних збитків. Корпус, навіть, не отримує подряпин. 

В 10 поколінні на задній панелі встановлено сенсорний дисплей, діагоналлю 2,27 дюйма, спереду – 1,4 дюйма і без сенсорної поверхні. Передній екранчик виконує інформаційну функцію і допомагає під час селфі-зйомки. 

Управління, додаток 

Схема управління залишилася традиційною для ГоПро. Режимів роботи три: таймлапс, фото та відео. Є можливість створювати власні «сценарії» для зйомки, щоб між ними можна було швидко перемикатися без постійного копання в параметрах.

Для відео можна змінювати роздільну здатність, кут огляду, зум, ступінь стабілізації і тривалість зйомки, включати таймер, виставляти зйомку за розкладом. В режимі HindSight камера пише відео постійно – ви отримуєте 15 або 30 секунд матеріалу до натискання на кнопку затвора. 

Перемикатися між режимами можна як з допомогою сенсорного екрану (на дотик руки в рукавичці він не реагує), так і одноразовим натисканням бічної кнопки. Є голосове керування, в тому числі і російською мовою – камері можна віддати команду почати або зупинити запис. 

Управляють камерою і з екрану смартфона. Для цього існує додаток GoPro Quik, доступний як для Android, так і для iOS.Камера швидко підключається за допомогою Wi-Fi, перетворюючись у точку доступу. 

Додаток зробив потужний крок вперед у 2021 році – став зручнішим і набагато стабільнішим. Тут є можливість не тільки для віддаленої зйомки або перегляду відзнятого матеріалу, а й для монтажу роликів чи, навіть, публікації у своїй соціальній мережі GoPro. Монтаж, до слова, можна доручити і самому додатку – він справляється з цим завданням на диво непогано.

Можливості динамічної зйомки

Під час створення відео, доступне не тільки попереднє налаштування кута огляду, а й цифровий дворазовий зум у Full HD-роздільній здатності.

Налаштовувати можна цілий спектр параметрів: 

  • вже згаданий бітрейт (за замовчуванням зйомка ведеться з бітрейтом 50 Кбіт/с), 
  • витримку, 
  • експокорекцію, 
  • баланс білого, 
  • межі ISO (мінімум – ISO 100, максимум – ISO 3200), 
  • різкість, 
  • колір (яскравий, природний, плоский), 
  • звук (або з обробкою декількох ступенів, або «сирець» ), 
  • фільтрацію шуму вітру. 

Таймлапси GoPro Hero10 Black пише в роздільній здатності до 4К. Є фірмовий режим TimeWarp, коли камера знімає таймлапси в русі і самостійно змінює частоту зйомки для більш правильного відображення.

Щодо якості звуку – три мікрофони якісно відпрацьовують стандартні ситуації, але для професійного рівня варто використовувати зовнішній мікрофон.

Фотозйомка доступна з максимальною роздільною здатністю в 23,6 мегапікселів з еквівалентною фокусною відстанню від 16 до 27 мм без цифрового зуму і до 39 мм – з цифровим зумом, без автофокусу і спалаху. Є функція «Суперфотка», коли камера в реальному часі старанно обробляє фотографію, підтягуючи контурну різкість і підвищуючи насиченість.

Автономна робота 

В GoPro Hero 10 Black працює батарея ємністю 6,62 Вт·год. Незважаючи на зростання ємності акумулятора, з'явилося і більш активне споживання енергії збільшеним тильним екраном і повнокольоровим додатковим дисплеєм. Заряду вистачає трохи більше, ніж на годину безперервної зйомки.Так що – звично запасайтеся додатковими акумуляторами.

 

Instagram у стилі GoPro

Як обіцяли – виділимо, насамкінець, ключові фішки GoPro 10, які дійсно вражають:

  1. новый процесор обробки зображення GP2;
  2. технологія стабілізації HyperSmooth 4.0;
  3. зйомка в 5.3K-роздільній здатності;
  4. підвищений відгук заднього сенсорного дисплею;
  5. голосове управління;
  6. функція TimeWarp 3.0 для таймлапс-відео;
  7. підтримка HDR;
  8. режим веб-камери під час підключень до ПК;
  9. зйомний акумулятор, об’ємом 1720 мАч.

Лише уявіть як яскраво перевтілиться ваш профіль з крутою зйомкою. Неймовірний екстрим, спортивні рекорди, мальовничі подорожі чи прогулянки вражатимуть не лише ваших друзів. Шанувальники з усього світу лише й чекають, щоб підписатись на ваші екшн-пригоди!

Обрати свіженьку новинку чи будь-яку іншу екшн-камеру – зручно на mta.ua чи в наших магазинах офлайн-мережі.

 

Більше цікавого: «День шеф-кухаря: ідеї подарунків для професійного кулінара»

Було
цікаво?
2828 лайків
Кількість
перeглядів
8446 переглядів
Поділитись:
Зміст
статті
Було
цікаво?
2828 лайків
Кількість
перeглядів
8446 переглядів
Поділитись:
Читайте в
Telegram
  • Товари зі статті:

    Екшн-камера GoPro HERO10 Black (CHDHX-101-RW)

    10799 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Екшн-камера GoPro HERO10 Black (CHDHX-101-RW)

    10799 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Екшн-камера GoPro HERO10 Black (CHDHX-101-RW)

    10799 ₴
    Купити
ПІДПИСКА В 1 КЛІК!