Розділи

ТОП 7 портативних колонок: Найкращі моделі 2023 – Рейтинг МТА

ТОП 7 портативних колонок: Найкращі моделі 2023 – Рейтинг МТА

Максим Дущак
21.07.2023
5 хв
27.07.2023
Було
цікаво?
1835 лайків
Кількість
перeглядів
17000 переглядів

Гуглите фразу "найкращі портативні колонки", а там... сотні моделей з якимись децибелами, кодеками, діапазонами та іншими незрозумілостями. Відразу ж закочуються очі, а в голові: "та блііін, я ж просто хочу вибрати хорошу колонку за доступною ціною 😅"

Ох, чудово вас розуміємо, тому і зробили цей рейтинг. Ловіть ТОП 7 найкращих моделей, які пройшли наше тестування і досі тішать музикою клієнтів МТА🎶

 

Як ми підбирали найкращі портативні колонки 2023

 

От що найголовніше в Bluetooth-колонці? Хтось скаже баси, хтось – автономність пристрою, а іншим важливо, щоб їхній репертуар почула вся вулиця. Висновок – простим рейтингом bluetooth-колонок тут не обійтись. Тому зробили підбірку найкращих пристроїв 2023 року під будь-які випадки життя 👇

 

Marshall Emberton II – найавтономніша

 

Портативна bluetooth-колонка від легендарної компанії із фірмовим звучанням. Але найбільше нас здивувала її автономність.

До 30 годин автономної роботи на одному заряді, уявляєте? Це рекорд серед бездротових портативних колонок. Ще ми приємно здивувалися невеликій вазі – близько 700 грамів, плюс пристрій легко вміщується в долоні. Як виробнику вдалося вмістити стільки автономності у цій "коробочці", незрозуміло. Акумулятор заряджається за 3 години, а 20-хвилинної підзарядки вистачає на 4 години музики.

Ммм, а звук… соковитий, чистий, гучний. Коротше, можна довго вибирати епітети. Той, хто більш-менш розуміється на портативних колонках, скаже, що фірмовий звук Marshall не сплутаєш ні з чим. Завдяки технології True Stereophonic створюється об'ємне звучання, ніби перебуваєш посеред сцени. Тримаємо парі, ви не зможете визначити за звуком розташування портативної колонки.

Крім епічного дизайну, Bluetooth-колонка має захист IP67. Дощ чи бруд її не зашкодять. До недоліків варто віднести відсутність aptx-кодеку. На звук це, звичайно, не впливає, але при перегляді відео ми виявили мікроскопічний розсинхрон з картинкою, хоча більшість користувачів цього не помітять.

 

30 годин автономності;
фірмове звучання Marshall;
найкращий стереозвук концертної якості;
захист IP67;
компактні габарити.
|
немає кодеку aptX;
немає підсвічування.

 

JBL Partybox 110 – найпотужніша

 

Як описати цю портативну bluetooth-колонку однією фразою? "Пронизливий бас з крутим підсвічуванням".

Бездротова колонка настільки потужна та гучна, що може перетворити будь-які посиденьки з друзями на справжній концерт. Самі поміркуйте, 160 Вт потужності проти стандартних 20-30 Вт. Це як вантажівка серед легковиків. Говорити про глибокі баси тут марно, краще їх відчути. Коли ми викрутили портативну колонку на повну, здавалося, ніби вібрує не динамік, а все тіло.

Доповнюється вся ця звукова міць бомбічним підсвічуванням, яке пульсує в ритмі відтворюваних треків. Змінювати кольори та малюнки можна в мобільному додатку. Підсвічування настільки велике, що у темному приміщенні створюється справжнє світлове шоу. Але є в цьому й зворотний бік.

Висота портативної колонки – 56 см, а вага – понад 10 кг. У похід її якщо і брати, то тільки на автомобілі. Є захист від вологи IPx4, тому можна не хвилюватися, що під час веселощів хтось розіллє напій або піде дощ.

Автономність у робочому режимі – 12 годин, що непогано з огляду на потужність портативної колонки. До речі, є роз'єм для гітари та мікрофона, якщо захочеться караоке. Тільки не говоріть про це друзям, які думають, що добре співають 🙂

 

рекордна потужність звуку – 160 Вт;
підсвічування з налаштуванням;
вологозахист IPx4;
вхід для мікрофона та гітари;
12 години автономності.
|
великі розміри та вага.

 

JBL Clip 4 – найкомпактніша

 

Улюблене JBL-івське звучання ще й у ультракомпактному корпусі. Справжня знахідка для любителів прогулянок.

Портативна bluetooth-колонка в 3 рази легша і менша ніж пляшка з водою. Є зручний карабін, тому бездротовий пристрій пристібається до рюкзака, ременя чи одягу. Портативна колонка не боїться бруду і майже водонепроникна завдяки захисту IP67. Тільки уявіть, ви піднімаєтеся в гори або гуляєте лісом, а на поясі грає улюблена музика. Та ще й як грає.

Глибокі баси – візитна картка всіх бездротових колонок JBL, а не лише цієї моделі. Звук справді кристальний, а от стерео трохи "відстає". Якщо ви, як і я, фанат Pink Floyd, глибокого занурення портативна блютуз-колонка не подарує. Але для басистої клубної музики – те, що потрібно.

Акумулятора вистачає на 10 годин, а для повної зарядки вистачить і трьох.

 

потужний бас;
рекордна компактність;
водонепроникність IP67;
надійний карабін;
доступна ціна.
|
недостатнє стерео;
неможливо створити стереопару.

 

Hoco Dazzling Pulse Sports HС9 – найбюджетніша

 

Здавалося б, чого можна очікувати від портативної колонки за ціною 2 піц. А от багато чого.

Компактний корпус із міцного пластику, слот для флешки, захист від дощу IPx5, динамічне підсвічування – ні, це не головні козирі портативної блютуз-колонки 🙂

У ній є вбудований мікрофон, щоб розмовляти по гучному зв’язку. У бюджетних моделях таке нечасто зустрінеш. Підтримується FM-радіо. Автономність невелика – 5 годин музики, ще й тривалість зарядки мінімальна – 2 години.

Hoco Dazzling Pulse Sports HС9 – це такий повсякденний супутник, з яким можна і в похід, і на вечірку, і на парах послухати музику, поки немає вчителя. А звук у бездротової блютуз-колонки хороший. Хоч потужних басів ми не почули, але звучання чисте та досить об'ємне. За подібні гроші кращого звуку не знайти, хіба купити квиток на концерт.

 

бюджетна вартість;
вбудований мікрофон;
FM-радіо;
прогумований корпус із захистом IPx5.
|
середня якість басу;
немає мінусів за такі гроші 🙂

 

JBL Charge 5 – найкраща блютуз колонка для подорожей

 

Ця портативна колонка має стільки позитивних відгуків, що ми були зобов'язані включити її до рейтингу. Тим більше, у неї є цікава фішка.

Бездротову колонку можна використовувати як Power Bank. Вона має акумулятор на 7500 мАг, якого вистачає на 2 зарядки середнього смартфона. Дуже корисна штука, наприклад, у походах, адже тепер не потрібно тягнутися з окремим павером.

Портативна JBL Charge 5 компактніша за пляшку з водою, падіння у воду чи бруд їй не нашкодить. Але вага трохи засмучує – 1 кілограм. Хоч бери і від вовків відбивайся. Зате заряду вистачає на 20 годин музики, якщо не заряджати від колонки смартфони та інші пристрої.

Портативна блютуз-колонка продовжує традиції потужного JBL-івського звучання з пронизливими басами та збалансованим діапазоном частот. Якщо ви затятий меломан, який, як і я, кайфує від деталей, колонка сподобається. До речі, JBL Charge 5 можна синхронізувати з іншими пристроями для отримання більш об'ємного аудіо.

 

функція Power Bank;
басистий звук;
автономне живлення до 20 годин;
захист IP67;
синхронізація з іншими Bluetooth-колонками.
|
1 кг ваги;
немає мікрофона.

 

Anker Soundcore 3 – широкий частотний діапазон

 

Знайти в інтернеті товар бренду Anker з рейтингом нижче 4 зірок – що ж, успіху. А з цією колонкою справи ще кращі.

Автономності вистачає на 24 години, а модель заряджається за 4 години. Корпус максимально компактний, як футляр для окулярів. Колонка вміщується навіть у кишені верхнього одягу. Гуляти чи подорожувати з такою приємно. Ще й захист від вологи є ступеня IPх7. Навіть падіння у воду на глибину до 1 метра не зашкодить портативній колонці.

Anker Soundcore 3 відтворює рекордно високі частоти до 40 000 Гц. Так-так, ми всі чуємо тільки до 20 000 Гц, але це зроблено, щоб при сильній гучності не було шумів і хрипів. Баси та стерео тут середньої якості, зате звук дійсно кришталево чистий і просто кайфовий. Ще й ціна колонки бюджетна.

У мобільному додатку доступний еквалайзер із гнучкими налаштуваннями, але найкрутіше в колонці – технологія PartyCast. З її допомогою можна синхронізувати понад 100 динаміків. Уявіть який глибокий стереоефект вийде.

 

бюджетна вартість;
чистий звук;
підтримка високих частот – 40000 Гц;
24 години автономності;
компактність;
вологозахист IPх7.
|
середні баси;
невелике відставання звуку під час перегляду відео.

 

Hator Aria – колонка ТОП за свої гроші

 

Портативна колонка для тих, кому не потрібні зайві технології і хочеться просто гарного звучання за доступну ціну.

У Hator Aria використовуються найкращі динаміки, які грають на різних частотах, тому звук збалансований, гучний та досить чистий. Особливих стереотехнологій тут немає, але той же Pink Floyd слухати одне задоволення. Особливо коли об'єднуєш дві колонки і ці фірмові гітарні звуки з Shine On You Crazy Diamond починають перегукуватися, ставати об'ємніше, посилюватися, слабшати… Ммм, а потім ще й саксофон… Коротше, дуже гарно)

Портативна колонка підтримує Bluetooth 5.3. Пристрої з цим бездротовим підключенням можна перерахувати на пальцях, а з огляду на ціну – Hator Aria така єдина. Це найновіша версія Bluetooth, яка передає звук майже без затримок і спотворень.

Портативна блютуз-колонка не боїться дощу, пролитих напоїв та занурення у воду. Те, що потрібно для посиденьок із друзями. З огляду на компактність та легкість модель відмінно підходить і для подорожей.

Живлення акумулятора вистачає на 16 годин відтворення музики, а повна зарядка займає лише 2,5 години.

 

співвідношення ціна якість;
відмінний звук;
створення стереопари;
Bluetooth 5.3;
захист IPx7;
автономне живлення до 16 години;
швидка зарядка за 2,5 години.
|
нема мікрофона.

 

Найкраща портативна колонка

 

Колонка

Потужність

Автономність

Захищеність

1

Marshall Emberton II

20 Вт

30 год

IP67

2

JBL Partybox 110

160 Вт

12 год

IPх4

3

JBL Clip 4

5 Вт

10 год

IP67

4

Hoco Dazzling Pulse Sports HС9

5 Вт

5 год

IPx5

5

JBL Charge 5 

40 Вт

20 год

IP67

6

Anker Soundcore 3

16 Вт

24 год

IPх7

7

Hator Aria

30 Вт

16 год

IPх7

А на цьому все, меломани та меломанки. Показали вам лише кілька цікавих бездротових колонок, а в нашому каталозі їх знаєте скільки? До речі, якщо захочете детальніше розібратися з характеристиками, пишіть менеджерам МТА. Скажіть, що ви перейшли з нашого блогу і вони приймуть вас в першу чергу 🙂

P.S Якщо ти фанат хеві-металу або блюз-року, як і я, бери бездротову Marshall Emberton II 🤫

 

Популярні питання

 

Яка портативна колонка найкраща у 2023 році?

 

У нас одразу два лідери продажів – бездротові Marshall Emberton II та JBL Charge 5. У них басистий і чистий звук, хороша потужність та автономність.

 

Яка портативна колонка найдорожча у 2023 році?

 

JBL Partybox 310 коштує трохи більше 500 доларів, зате в ній 240 Вт потужності, 18 годин автономності та динамічне підсвічування. Те, що потрібно для незабутніх вечірок.

 

Як вибрати потужність портативної акустики?

 

Все просто:

  • до 20 Вт – ідеальний варіант для використання вдома чи на природі. Потужність можна порівняти з телевізором;
  • до 60 Вт – найкращий варіант для вечірок. Гучність схожа з автомобільною акустикою;
  • до 250 Вт – можна влаштовувати гучні концерти у великих приміщеннях або просто неба.

Подумайте, як використовувати портативну колонку і вперед)

Було
цікаво?
1835 лайків
Кількість
перeглядів
17000 переглядів
Поділитись:
Зміст
статті
Було
цікаво?
1835 лайків
Кількість
перeглядів
17000 переглядів
Поділитись:
Читайте в
Telegram
  • Товари зі статті:

    Акустика портативна Marshall Emberton II Black and Brass (1006234)

    7699 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Акустика портативна JBL Partybox 110 Black (JBLPARTYBOX110EU)

    16999 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Акустика портативна JBL Clip 4 Khaki

    2499 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Акустика портативна Hoco Dazzling pulse sports HC9 Dark Green

    699 ₴ 449 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Акустика портативна JBL Charge 5 Gray

    7299 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Акустика портативна Anker Soundcore 3 Black

    3799 ₴ 2699 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Акустика портативна Hator Aria Wireless Stormy Blue (HTA-202)

    1999 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Акустика портативна Marshall Emberton II Black and Brass (1006234)

    7699 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Акустика портативна JBL Partybox 110 Black (JBLPARTYBOX110EU)

    16999 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Акустика портативна JBL Clip 4 Khaki

    2499 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Акустика портативна Hoco Dazzling pulse sports HC9 Dark Green

    699 ₴ 449 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Акустика портативна JBL Charge 5 Gray

    7299 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Акустика портативна Anker Soundcore 3 Black

    3799 ₴ 2699 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Акустика портативна Hator Aria Wireless Stormy Blue (HTA-202)

    1999 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Акустика портативна Marshall Emberton II Black and Brass (1006234)

    7699 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Акустика портативна JBL Charge 5 Gray

    7299 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Акустична система JBL PartyBox 310 Black (JBLPARTYBOX310EU)

    22999 ₴
    Купити
ПІДПИСКА В 1 КЛІК!