Розділи

Секрет переможної гри. Або чим відрізняються ігрові комп’ютерні миші від звичайних

Секрет переможної гри. Або чим відрізняються ігрові комп’ютерні миші від звичайних

Олена Калинчук
31.05.2021
1 хв
21.07.2023
Було
цікаво?
3416 лайків
Кількість
перeглядів
9119 переглядів

Ігрова мишка, за своєю суттю, вирізняється від класичного офісного маніпулятора максимально розширеним функціоналом. Ергономіка, протиковзке покриття, регульована вага, додаткові клавіші, суперчутливі сенсори, швидкість відгуку, провідні і безпровідні технології – всі ці можливості призначені для комфорту й точності гри. 

Як же визначитись у такому різноманітті? 

DPI – показник точності й чутливості

Абревіатура DPI (англ. dots per inch) означає “кількість точок на дюйм”. Ця міра визначає на скільки пікселів переміщується курсор за мінімального зусилля руки. 

І вища цифра – не завжди краще, тут важлива звичка та побажання геймера. Іноді необхідно більше подумати над кожним рухом, щоб вчасно внести коригування. А в деяких іграх, навпаки, хочеться, аби курсор спрацьовував блискавично, від кожного дотику.

Показник DPI можна налаштовувати індивідуально для більш точного та ефективного ігрового процесу. Існують і окремі моделі маніпуляторів зі спеціальною функцією DPI-shift. Така опція дає змогу регулювати роздільну здатність миші без зміни програмних налаштувань.

Висота відриву

Відстань відриву – показник, що визначає наскільки далеко від поверхні можна підняти мишку, аби вона перестала спрацьовувати. Високий чи низький рівень відриву впливає на чутливість мишки і здатність контролювати рух курсора. Геймери налаштовують його індивідуально, відповідно до власної манери гри. 

Частота оновлення

Важливий фактор визначення якості роботи ігрової миші. Частота оновлення означає скільки разів за секунду датчик відправляє дані на комп’ютер. Ця величина вимірюється в герцах. Тож, якщо ваша ігрова мишка має частоту 500 Гц, значить вона повідомляє комп’ютеру про своє положення 500 разів на секунду! 

Більшість моделей оснащені можливістю регулювати цю величину відповідно до потреб. Максимально можлива частота задіює значний ресурс процесора, тому не завжди може бути доречною. Варто обирати швидкість, з якою може впоратися ваш комп’ютер.

Програмовані кнопки

Перевагою геймерських моделей мишей є наявність додаткових кнопок, які можна використовувати у грі та програмувати під власні потреби за допомогою програмного забезпечення комп’ютера.

Зазвичай, у іграх задіюють 4-12 кнопок. Дехто надає перевагу клавішам швидкого доступу на клавіатурі, а можна й отримати додатковий доступ до команд завдяки функціональній ігровій миші. Ці кнопки – практичні помічники, що роблять ігровий процес більш ефективним. 

Форм-фактор: спектр можливостей

Окрім усіх описаних переваг, важливу роль у виборі ігрових аксесуарів відіграють дизайн та ергономіка. Мишка геймера має бути адаптована до: стилю гри, ергономіки, захвату та розміру руки тощо. 

Провідну чи безпровідну модель варто купувати, орієнтуючись на потреби. Безпровідна мишка дає свободу використовувати її у будь-якому місці. Та провідні технології посідають першість за якістю і чутливістю.

ТОП-7 кращих ігрових мишей 2021 року

У нашу добірку потрапили найпопулярніші ігрові мишки із різних цінових категорій.

  1. Razer Death Adder Essential – ергономічний девайс, який уже встиг стати класикою серед прихильників кіберспорту. Мишка оснащена п’ятьма програмованими кнопками, оптичним датчиком 6400 DPI та запатентованими перемикачами Razer, які витримують до 10 мільйонів кліків.
  2. Razer Basilisk Essential – технологічне продовження вашої руки. Мишка має стильну мульфункціональну кнопку, яку можна налаштувати для кожної гри окремо, або, навіть, записати на неї макрос. Візуально ця модель виглядає стильно та яскраво, вона оснащена підсвіткою Razer Chroma з 16.8 мільйонами відтінків.
  3. Cougar Minos X5 – бездрайверний аксесуар, що має ряд особливостей: оптичний сенсор PMW3360; двозонну підсвітку; налаштування чутливості і dpi; пермикачі Omron, які гарантують 50 млн. кліків; неслизьке резинове бокове покриття.
  1. A4Tech X-710BK – оптична мишка , що використовує потужний і чутливий сенсор Agilent. Плавно рухається на будь-яких поворотах, реагуючи на найменші рухи швидко й чітко. Завдяки зручній та ергономічній формі, девайс легко і надійно лягає в руку. Бокові прогумовані вставки виключають вислизання миші у напруженій ігрової ситуації. А симетричний дизайн розрахований на застосування правою або лівою рукою однаково.
  2. A4Tech Bloody V8M – одна із найбільш точних мишей у світі. Вона дозволяє здійснювати максимальну влучність пострілів без зупинки. А унікальна технологія Ahead скорочує час відгуку до 1 мс, тоді як у звичайних мишей цей показник становить 18 мс. Девайс дає можливість перемикатись між трьома ігровими режимами.
  1. SteelSeries Rival 3 – маніпулятор нового покоління симетричної форми з характерним дизайном колеса прокрутки. Має середні габарити і незначну вагу. Підключається до комп’ютера за допомогою USB-інтерфейсу та гнучкого кабеля. Ця модель має 6 кнопок управління SteelSeries із вражаючою кількістю спрацювань 60 мільйонів; можливість програмних налаштувань та обов’язковий атрибут ігрової периферії – RGB-підсвітку підвищеної інтенсивності.
  2. Razer Mamba Elite – беззаперечний лідер серед ігрових мишей, справжня цільова технологія і гібридна система.

Модель оснащена вбудованою пам’яттю Razer Synapse, яка дозволяє зберігати більше профілів та довгих макро-команд без необхідності використання програмного забезпечення. Ця опція корисна під час турнірів чи  LAN-змагань. Розширені зони підсвітки з кожної сторони чудово освітлюють ігровий процес. А високотехнологічний оптичний датчик Razer 5G з реальним 16 000 DPI дарує новий стандарт точності і швидкості.

Ще більше характеристик, детальних описів і відгуків про комп’ютерні миші і не тільки читайте на mta.ua. Сподіваємось, наш огляд допоможе вам обрати ідеальну модель для яскравих ігрових перемог.

Було
цікаво?
3416 лайків
Кількість
перeглядів
9119 переглядів
Поділитись:
Зміст
статті
Було
цікаво?
3416 лайків
Кількість
перeглядів
9119 переглядів
Поділитись:
Читайте в
Telegram
  • Товари зі статті:

    Мишка Razer Death Adder Essential Black ігрова USB

    1149 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Мишка Razer Basilisk Essential Black ігрова USB

    1810 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Мишка A4Tech X-710BK Black ігрова USB

    699 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Мишка Bloody V8M Black ігрова USB

    899 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Мишка SteelSeries Rival 3 Black ігрова USB

    1699 ₴ 1399 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Мишка Razer Mamba Elite Black ігрова USB

    Купити
ПІДПИСКА В 1 КЛІК!