Розділи

Рейтинг смарт-годинників: 15 найкращих моделей

Рейтинг смарт-годинників: 15 найкращих моделей

Олена Калинчук
12.08.2022
5 хв
21.07.2023
Було
цікаво?
15608 лайків
Кількість
перeглядів
25419 переглядів

 

 

Ми відшукали для вас найкращі смарт-годинники 2022 року. Всі такі різні... Але кожен привабливий по-своєму

Це не класичний топ або рейтинг, а, швидше, підбірка-рекомендація. Сьогодні розповідаємо про розумні годинники від відомих брендів, з широким набором функцій, різного дизайну та вартості.

 

Який смарт-годинник вибрати?

 

У фокус рекомендації експертів МТА потрапили смарт-годинники, які, залежно від ситуації, виконують роль аксесуара, найкращого спортивного “тренера”, особистого асистента тощо.

Діапазонів цін є декілька, можна знайти найвигідніший варіант. А знання плюсів і мінусів різних смарт-годинників допоможе купити найкращий для себе.

 

Haylou Solar LS05

 

Смарт-годинник від суббренду Xiaomi – Haylou Solar. Він має металевий корпус із вологозахистом IP68, тож легко витримає намокання, потрапляння крапель дощу або бризків. 

Єдина механічна кнопка відповідає за ввімкнення/вимкнення та повернення до головного меню. Вона розташована справа. Ремінець – знімний. Це зручно, але особливої потреби замінювати не виникає, адже оригінальний ремінець – найкращий, м’який та зручний, має металеву застібку і комфортну ширину 22 мм.

 

Haylou Solar LS05

 

TFT-екран – сенсорний, дозволяє керувати усіма функціями свайпом. Його діагональ 1.28 дюймів, а роздільна здатність 240х240. Це небагато, але дискомфорту в користуванні немає. Інформація на дисплеї годинника виглядає читабельно і чітко. Тим більше, що чутливість і швидкість відгуку тут досить хороша. Якщо не взаємодіяти зі смарт-годинником упродовж 5 сек. (опційно можна налаштувати на 10 або 15 сек), екран погасне. 

Серед опцій знайдете 4 рівні яскравості, щоб налаштувати найкраще значення, залежно від освітлення. 5 циферблатів допоможуть змінювати вигляд екрану під настрій, або потребу. Є 12 спортивних режимів, що моніторять ключові показники спортивної активності.

 

Haylou Solar LS05

 

Цей смарт-годинник дає можливість відповідати на дзвінки. Надсилає сповіщення з будь-яких додатків вашого смартфона (це потрібно налаштувати). Коли приходить сповіщення, годинник вібрує і виводить на дисплей текст повідомлення. Якщо вам телефонують – вібрація триваліша, а на екрані висвічується ім’я або номер абонента.

 

Xiaomi iMi KW66 Smart Watch Black Global

 

Мінімум функцій, максимум стилю й автономності. IMILAB так само є дочірньою компанією гіганта Xiaomi. Цей суббренд спеціалізується на пристроях та системах для смарт будинку. А не так давно розширив асортимент іншими гаджетами, серед яких і смарт-годинник iMi KW66

 

Xiaomi iMi KW66 Smart Watch Black Global

 

Функціонал годинника дуже стриманий: демонстрація часу-дати, контроль пройденої відстані та кількості зроблених кроків. Проте 3D-екран має комфортну велику діагональ, корпус смарт-годинника вологозахищений, а батарея, ємністю 340 мАг гідно тримає заряд.

Підключивши Xiaomi IMILAB KW66 до телефона, можна приймати дзвінки, стежити за сповіщеннями та вхідними повідомленнями.

 

Xiaomi iMi KW66 Smart Watch Black Global

 

Amazfit T-Rex Army Green

 

Чоловічий і дещо брутальний смарт-годинник з круглим екраном. Він має мінімальний набір функцій. Проте рейтинг захищеності від агресивних впливів вражає. Приміром, цей годинник витримує аномальні температури від -40 до +70 градусів! 

Корпус створений із міцного полімерного матеріалу. Годинник легко витримує випадкові удари й натискання. Цей годинник можна не знімати за будь-яких обставин: під час тренувань, плавання в басейні, активних ігор. Ми зустрічали, навіть, ролики, де Amazfit T-Rex Army навмисне піддавали нереальним випробуванням, кидали, наступали ногою, проливали воду, навіть заморожували. Він залишався неушкодженим та продовжував спокійно працювати. Отакий звір)

 

Amazfit T-Rex Army Green

 

Щодо керування, гаджет оснащений сенсорним екраном, проте всі дії можна виконувати і завдяки кнопкам. Дисплей необов’язково покривати додатковою захисною плівкою, бо він сам по собі дуже стійкий. Адже має спеціальне покриття Corning Gorilla Glass 3 з олеофобним шаром проти відбитків пальців.

Різкі грані, гострі кути, габаритність, відсутність гламурних рис – так коротко можна охарактеризувати найкращий чоловічий дизайн. 

 

Amazfit T-Rex Army Green

 

Gelius Pro iHealth 2020

 

Смарт-годинник, який не просто визначатиме ваш стиль. Його призначення – бути персональним асистентом та найкращим помічником. Серед топу функціональних можливостей: 

  • контроль серцевого ритму
  • вимірювання тиску й температури 
  • аналіз витрачених калорій
  • захист корпусу з відмінним показником IP67
  • надходження вхідних дзвінків, сповіщень зі смартфона та месенджерів

 

Gelius Pro iHealth 2020

 

Pro iHealth не є медичним пристроєм, проте функції моніторингу різних показників дозволяють контролювати стан свого організму, визначати інтенсивність фізичних навантажень, досягати запланованих результатів у спорті.

Годинник дозволяє завжди бути на зв’язку. Перевірити push можна одним поглядом на дисплей, навіть не виймаючи смартфон з кишені. Повертаєте зап’ястя – годинник активізується і готовий до завдань.

 

Gelius Pro GP-PK001 з GPS трекером

 

Для батьків дуже важливою є безпека дитини. Коли малюк поруч, почуваємось спокійніше. Проте, варто дитині трохи затриматись зі школи чи занадто довго погуляти з друзями – хвилюємось. Чудовим виходом у такій ситуації є покупка дитячого смарт-годинника

Що вміє цей годинник? По-перше, його сенсорний дисплей TFT має діагональ 1.44 дюйма, тож якісно відображає необхідну інформацію. Gelius Pro GP-PK001 оснащений слотом для картки Micro Sim, тому може приймати вхідні дзвінки та повідомлення. У пам’ять годинника можна внести один найважливіший номер телефона, щоб, у разі потреби чи небезпеки, дитина могла натиснути кнопку SOS та миттєво зателефонувати. 

 

Gelius Pro GP-PK001 з GPS трекером

 

Підтримка додатку Setracker означає, що можна синхронізувати свій смартфон з дитячим смарт-годинником і відстежувати його локацію. Gps трекер має найкращий захист від вологи, можна навіть пірнати на глибину до 1 м.

 

Apple Watch SE GPS 40 mm

 

Компанія Apple випустила цю модель в один рік зі своїм хітом Watch Series 6. Відмінністю й відчутною перевагою саме Apple Watch SE стала його доступна вартість. Якщо порівнювати функціонал, то обидва годинники мають подібний комплекс можливостей. 

 

Apple Watch SE GPS 40 mm

 

Візуально цей розумний годинник виглядає так само як Watch Series 6 и Series 7. Його екран має розмір 1.78 дюймів та найкраще надміцне скло. Щільність дисплею – 326 ppi. Для керування, аксесуар оснащений єдиною кнопкою та механічним коліщатком Digital Crown. 

Матеріал корпусу – алюміній. Тож годинник дуже легенький, зовсім не заважає на руці, навіть під час сну. А ще він якісно захищений, дозволяє пірнати у воді на глибину до 50 метрів. На момент, коли розробники випускали цю модель, її функція моніторингу сну була вражаючою. Та й зараз вона залишається корисною можливістю вести здоровий спосіб життя якісно. 

 

Apple Watch SE GPS 40 mm

 

Для занять спортом є свій функціональний набір. Без детального аналізу, проте можна відстежувати досягнення своїх цілей, отримувати нагадування й порцію відмінної мотивації до фізичної активності. Гаджет має сенсор для вимірювання серцевого ритму. Також, він “відчує”, якщо ви впадете та зможе обчислити рівень навколишнього шуму. Корисними є періодичні нагадування про те, що слід встати та пройтися. Ви точно не забудете рухатися упродовж дня. 

 

Apple Watch Series 7 45mm

 

Зовнішній вигляд годинника Apple Watch Series 7 дуже привабливий  сучасний. Проте, прихильники техніки Apple іншого й очікували лише найкращого) Габарити в цієї моделі більші, ніж у попередньої, проте зручність від цього не постраждала. Годинник дуже легкий і комфортний. Тішить міцне покриття екрану, яке не розбивається від удару твердим предметом. Та й сам корпус створений з витривалого авіаційного алюмінію.

 

Apple Watch Series 7 45mm

 

Смарт-годинник 7 покоління відзначається більшою яскравістю та мінімальними рамками дисплея – 1.7 мм. Це додає зручності в написанні повідомлень. Епл навіть додала клавіатуру для екрану!   

Стосовно апаратної “начинки” – годинник вимірює оксигенізацію крові, визначає ритм серцевих скорочень, може зробити ЕКГ. Серед спортивних режимів є, навіть, окремий комплекс вправ Fitness+ і тренування для велосипедистів. Підходить і для екстремального велоспорту, бо має датчик падіння та сповіщення екстреним контактам. 

 

Apple Watch Series 7 45mm

 

Час автономної роботи становить 18 годин, якщо використовувати годинник у змішаному режимі.

 

Apple Watch Series 6 40mm

 

І ще один годинник від рейтингу крутої Apple: Apple Watch Series 6 – особистий тренер, помічник, лікар в одному «наборі». Цей гаджет, крім класичних показників, відстежує серцевий ритм і рівень сатурації крові. Apple Watch Series 6 дозволяють отримати детальну інформацію про самопочуття свого власника. Для цього працюють: гіроскоп, акселерометр, датчик рівня кисню в крові, оптичний вимірювач ритму серця тощо.

Дизайн і форм-фактор цієї моделі витримані в традиціях AW від Купертіно. Все лаконічно та стримано: крямокутний корпус, скруглені кути, Digital Crown.

 

Apple Watch Series 6 40mm

 

Гарні параметри OLED дисплея говорять самі за себе: діагональ 1.57, роздільна здатність 324×394 пікселів, щільність 325 ppi. Розробники оснастили смарт-годинник Apple-процесором S6 на 2 ядра та 64 біт. Чіп W3 забезпечує найкращий безпровідний зв’язок. Apple Watch Series 6 підтримує сучасні інтерфейси Wi-Fi, Bluetooth 5.0. Вбудована літій-іонна батарея дає годиннику до 18 годин автономності.

 

Garmin Forerunner 945 Black

 

Бренд Garmin спеціалізується на створенні мультиспортивних годинників. Garmin Forerunner 945 – чудове підтвердження цього. Смарт-годинник має набір професійних спортивних функцій, а, поруч із цим, оснащений модулем для безконтактних платежів, вбудованими картами, можливістю слухати музику без смартфона та ін. 

 

Garmin Forerunner 945 Black

 

Якщо годинник синхронізувати з телефоном, зможете отримувати сповіщення з поштової скриньки, календаря, месенджерів. Є функція пошуку та тривожного сигналу. А ще, завдяки мобільному додатку Garmin Connect, є змога скачувати тренування та інформацію, зібрану годинником. 

Круто працює Forerunner 945 в ролі фітнес-трекера. Вбудований пульсометр збирає інформацію цілодобово, порівнює дані, відповідно до активності людини. Смарт-годинник контролює якість і тривалість сну, показник стресу, довжину пройденої відстані та кількість кроків.

Є опція Pulse Ox – вона потрібна для вимірювання сатурації. Якщо, наприклад, ви тренуєтесь в горах чи інших незвичних умовах, рівень насичення крові киснем покаже якість акліматизації. В подорожах знадобляться й інші віджети: компас, альтиметр, термометр, барометр, датчик визначення погоди, сходу й заходу сонця.

 

Garmin Forerunner 945 Black

 

Головна фішка годинника Garmin – GPS-з’єднання та запис тренувань у різних умовах. Доступні не лише класичні спортивні режими, але й вправи для падлборда, греблі, йоги, триатлону та ін. Всі параметри пожна налаштувати індивідуально під свої потреби.

 

Garmin Swim 2 Whitestone

 

Назва красномовно говорить про те, що ця модель призначена для плавців. Характерні функції годинника Garmin Swim 2 Whitestone:

  • Вимірювання серцевого ритму під водою
  • Запис відстані, темпу, типу та ефективності плавання
  • Вбудований GPS для якісних занять у відкритих водоймах. Гаджет аналізує швидкість, кількість ударів, темп ходу плавця, його результат SWOLF
  • Онлайн-аналіз та створення рекомендованих наборів вправ
  • Зберігання інформації в хмарі  Garmin Connect
  • Автономність 13 годин в найбільш енерговитратному режимі і до 72 годин у режимі економії енергії.

 

Garmin Swim 2 Whitestone

 

Цей смарт-годинник допоможе максимізувати результати водних тренувань. Для цього він має безліч технічних можливостей. За потреби, можна налаштувати і додаткові опції для бігу чи їзди на велосипеді.

 

Honor Watch ES HES-B09

 

Ця модель вдало поєднує в собі компактність фітнес-браслета та функціонал сучасного смарт-годинника. Пристрій має комплексний набір спортивних функцій, датчики для моніторингу стану здоров’я людини і відмінну автономність. Цікаво, чого в Honor Watch ES HES-B09 більше: корисного чи розумного?)

 

Honor Watch ES HES-B09

 

Невеличкий прямокутний корпус і вигнутий екран із захисним склом нагадують стиль фітнес-трекерів. Ці відчуття доповнює і мінімалістична вага 21 грам. Проте, коли дисплей вмикається, все стає на свої місця. Кольоровий яскравий сенсорний екран AMOLED має чудову роздільну здатність 456х260 пікселів і діагональ 1.64 дюйма. Захист від пошкоджень забезпечує міцне загартоване скло з олеофобним верхнім шаром. 

Виробник додав 5 рівнів яскравості, їх можна перемикати вручну або завдяки автоматичним налаштуванням. Зображення на дисплеї чітко сприймається як при яскравому сонячному освітленні, так і в темряві. Якість – відмінна, а щільність пікселів дозволяє виводити велику кількість тексту чи відображати графіку. 

Корпус годинника виконано із глянцевого пластику, на дотик він дуже приємний та чимось нагадує тактильність кераміки. Нижня панель створена з матового чорного пластику. На ній розміщені датчики, сенсорні елементи, зарядні контакти. Вологозахисту цього смарт-годинника достатньо, щоб плавати або приймати душ. Проте пірнати з ним на глибину не варто.  

 

Honor Watch ES HES-B09

 

Смарт-годинник працює на власній ОС, а щоб розширити його можливості, варто підключитись до смартфона з додатком Huawei здоров’я. Тепер, свайпами можна перегортати віджети, обираючи потрібні налаштування. 

 

HUAWEI Watch 3 Elite Edition

 

Спортивна елегантність – ось що спадає на думку під час огляду цього смарт-годинника. Китайська компанія вперше застосувала тут власну операційну систему Huawei HarmonyOS. 

 

HUAWEI Watch 3 Elite Edition

 

Корпус моделі доволі великий, круглої форми, що звична для лінійки Huawei Watch. AMOLED-екран сенсорний та має діагональ на 1.43 дюйма. Загалом, стиль перегукується з візуалом класичного наручного годинника. Приємно, що для виробництва цього годинника застосували найкращі матеріали: міцний титановий сплав, сапфірове скло та кераміку. Все як і личить справжньому флагману.

Заявлена водонепроникність – на рівні 5 ATM. Тож можна вільно плавати в басейні чи відкритих водоймах. Але пірнати на глибину з цим гаджетом, займатись дайвінгом чи кататись на водних лижах не вийде.

Сенсори, які присутні в гаджеті – гіроскоп, оптичний і геомагнітний датчики, акселерометр, барометр, датчик рівня освітлення, термометр. 

 

HUAWEI Watch 3 Elite Edition

 

OnePlus Watch

 

В сфері смарт-годинників присутня потужна конкуренція, де ключові місця рейтингу посідають великі світові гравці. Проте, все більше молодих брендів намагаються знайти тут і свою нішу. Компанія OnePlus – відомий виробник смартфонів. Проте нещодавно вона вирішила розширити продуктовий портфель та випустила власну модель смарт-годинника. 

 

OnePlus Watch

 

OnePlus Watch має круглий плоский Амолед-екран з роздільною здатністю 454×454. Базові датчики для вимірювань, оснащення мікрофоном та динаміком, підтримка Bluetooth 5.0, A2DP, LE – безумовні переваги цього смарт-годинника. Проте варто враховувати, що він працює лише в парі зі смартфонами на Андроїд. 

Інтерфейс мобільного застосунку – класичний. Тут бачимо 3 основні вкладки: Здоров’я, Фітнес, Керувати. Розібратися в їх наповненні інтуїтивно просто, навіть для недосвідченого користувача. 

Функціональних можливостей тут справді багато! Серед найцікавішого опція телефонного виклику через годинник, де можна вибрати номер з книги контактів чи ввести його вручну.

 

OnePlus Watch

 

Автономність може сягати 14 днів, якщо використовувати гаджет у класичному режимі. А якщо вмикати весь функціонал “на повну”, заряджатись доведеться через кожні 5 днів.

 

Amazfit GTR 2e Slate

 

Бренд Amazfit має широку лінійку смарт-годинників. Це і бюджетні, і флагманські моделі. Класично прямокутні дизайни й витончено круглі – можна підібрати собі на будь-який смак та потребу.

 

Amazfit GTR 2e Slate

 

Наша модель має якраз круглу форму корпусу, плоский дисплей AMOLED, ∅1,39″, 454×454, щільність 326 ppi. Привабливі характеристики, навіть дуже! А за вартістю, цей годинник навіть доступніший, ніж Amazfit GTR 2, з подібним набором функцій.

Рівень вологозахисту до 5 АТМ дозволяють плавати з гаджетом. Щодо огляду фізичної активності й занять спортом – цей смарт-годинник справляється гарно. Він оснащений оптичним датчиком BioTracker 2 для вимірювання пульсу, SpO2, частоти серцевих скорочень. Є вбудований GPS, спеціальні режими тренувань для окремих видів спорту: бігу, велоспорту, плавання, скелелазіння, катання на лижах. Можна налаштувати собі і вільний тренувальний режим.

 

Amazfit GTR 2e Slate

 

З цим гаджетом можна круто налаштувати свій якісний сон. Він відстежує особливості того як ви спите, вимірює все в балах та формує рекомендації та поради як покращити відпочинок свого організму.

Автономність смарт-годинника дуже тішить – він може працювати в активному режимі до 14 днів. А якщо застосувати опцію енергозбереження – не потрібно буде заряджати цілих 45 днів. При цьому, повноцінний цикл зарядки до 100% становить 2,5 год.

 

Який смарт-годинник кращий у 2022 році

 

Рейтинг, який ми сьогодні підготували, показав, що асортимент сучасних смарт-годинників стає все різноманітнішим. Можна дуже точно підібрати гаджет під свою потребу.

Багатофункціональні або вузькоспеціалізовані, ніжні, мінімалістичні, компактні проти агресивних, великих моделей. Безліч вбудованих датчиків для відслідковування стану організму і збалансовані тренувальні режими. Годинники, практично зрівнялись у своїх можливостях зі смартфонами. 

 

Який смарт-годинник кращий у 2022 році

 

В МТА в наявності розумні годинники практично всіх відомих виробників. Варто лише обрати те, що підходить саме вашому стилю життя. А наші досвідчені продавці допоможуть з усіма налаштуваннями.

Зробити вдалий вибір можна, спираючись на 3 моменти:

  1. Оснащення потрібними функціями
  2. Зручність у застосуванні
  3. Відповідність ціни вашому бюджету.

Якщо в нашому рейтингу є годинник, що відповідає таким критеріям, сміливо замовляйте та користуйтесь на здоров’я.

Нехай все буде Смарт)

 

Вказані ціни – актуальні на момент публікації статті

 

Було
цікаво?
15608 лайків
Кількість
перeглядів
25419 переглядів
Поділитись:
Зміст
статті
Було
цікаво?
15608 лайків
Кількість
перeглядів
25419 переглядів
Поділитись:
Читайте в
Telegram
  • Товари зі статті:

    Смарт-годинник Haylou Smart Watch Solar LS05 Black GL

    1299 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Смарт-годинник IMILAB KW66 Black Global

    888 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Смарт-годинник Amazfit T-Rex Army Green

    4399 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Смарт-годинник Gelius Pro iHealth 2020 Black (IP67)

    1599 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Смарт-годинник Gelius Pro GP-PK001 Black Silver дитячий GPS

    2199 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Смарт-годинник Apple Watch SE GPS 40 mm Silver Aluminium Case with Abyss Blue Sport Band (MKNY3)

    12999 ₴ 9699 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Смарт-годинник Apple Watch Series 7 45mm Midnight Aluminum Case with Midnight Sport Band (MKN53)

    15399 ₴ 14099 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Смарт-годинник Apple Watch Series 7 45mm Midnight Aluminum Case with Midnight Sport Band (MKN53)

    15399 ₴ 14099 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Смарт-годинник Apple Watch Series 7 45mm Midnight Aluminum Case with Midnight Sport Band (MKN53)

    15399 ₴ 14099 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Смарт-годинник Apple Watch Series 6 GPS 40mm Red Aluminium Case with Red Sport Band (M00A3)

    15599 ₴ 14299 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Спортивний годинник Garmin Forerunner 945 (010-02063-01/010-02063-00) Дубль

    20527 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Смарт-годинник Garmin Swim 2 White Stone (010-02247-11)

    9200 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Смарт-годинник Honor Watch ES Meteorite Black (55026052)

    2699 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Смарт-годинник Huawei Elite Edition Watch 3 Silver

    20999 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Смарт-годинник Xiaomi Amazfit GTR 2e Slate Gray

    5306 ₴
    Купити
ПІДПИСКА В 1 КЛІК!