Розділи

Огляд Xiaomi Pad 6: характеристики та враження від використання

Огляд Xiaomi Pad 6: характеристики та враження від використання

Максим Дущак
14.09.2023
5 хв
15.09.2023
Було
цікаво?
1442 лайки
Кількість
перeглядів
13277 переглядів

 

Xiaomi створює гаджети для людей. Принаймні так кажуть. Нещодавно вийшов їх новий планшет Xiaomi Pad 6, який досить сильно зацікавив гаджетоманів.

 

Ми теж не змогли залишитися осторонь, тому висловимо свою думку щодо цього гаджета. В огляді нового планшета Xiaomi Pad 6 2023 розглянемо його ключові характеристики, а також виявимо плюси та мінуси пристрою.

 

Xiaomi Mi Pad 6: огляд характеристик

 

Операційна система

Android 13

Діагональ екрана

11”

Роздільна здатність

2880х1800

Матриця

IPS

Щільність пікселів

309 ppi

Пам'ять

6/128 ГБ, 8/128 ГБ, 8/256 ГБ

Процесор

8-ядерний Qualcomm Snapdragon 870

Частота ядра

1 x 3.2 ГГц + 3 x 2.42 ГГц + 4 x 1.80 ГГц

Бездротові технології

Bluetooth, Wi-Fi

Основна камера

13 Мп, спалах, автоматичне фокусування, діафрагма f/2.2

Фронтальна камера

8 Мп

Акумулятор

8 840 мАг

Звук

4 стереодинаміки, Dolby Atmos

Розміри та вага

254 x 165,2 x 6,5 мм, 490 г 

Матеріал корпусу

Алюміній

Кольори

Mist Blue, Champagne, Gravity Gray

Датчики

Акселерометр, гіроскоп, освітлення

 

Дизайн

 

Тонкий металевий корпус виглядає стильно та дорого. Навіть рамки тут алюмінієві – жодного дешевого пластику. Єдиний елемент дизайну, який трохи виступає на корпусі  – блок камери. Хоча це не впливає на комфорт використання. Планшет доступний у трьох відтінках (Mist Blue, Champagne, Gravity Gray) і вони досить холодні – ніяких яскравих елементів. Словом, все досить солідно і по-дорослому.

У кутку задньої кришки є 3 контакти для підключення фірмового чохла з клавіатурою. Враховуючи величезний екран планшета Xiaomi Pad 6, його легко можна використовувати як ноутбук. Чохол-клавіатура дуже функціональна, навіть сенсорна панель є, але купувати її доведеться окремо.

На рамках Xiaomi Pad 6 є кнопка живлення та регулятор гучності. До речі, його можна було зробити і довшим або взагалі розділити на два окремі елементи. Трохи незручно наосліп регулювати звук.

Важким планшет Xiaomi Pad 6 не назвеш. Він важить близько 500 г, і це, на секунду, з майже найбільшим екраном на ринку. Він наче тонка книга, яку зручно та легко переносити. Але поговоримо про екран, адже тут багато цікавого. 👇

 

Екран

 

Xiaomi Pad 6 обладнаний 11-дюймовим екраном з роздільною здатністю 1800х2880 пікселів. Тут все круто – висока чіткість, плавний скролінг, достатня яскравість. Завдяки IPS-матриці, всі кольори досить насичені та соковиті. На пристрої Xiaomi Pad 6 цікаво грати та дивитися фільми.

Певною мірою це заслуга рекордної частоти оновлення 144 Гц і функції MEMC, яка вставляє у відео додаткові кадри, створюючи ефект телевізійної плавності. Навіть коли на екрані відбувається щось на кшталт погоні з перестрілками, вибухами та купою всього за секунду часу, плавність зберігається і немає відчуття ніби кадри “з'їдаються”.

Дисплей планшета Pad 6 підтримує технології HDR10 та Dolby Vision, які покращують контрастність та динамічний діапазон картинки. Простими словами, на екрані видно більше деталей у темних і світлих областях, та й сама передача кольору максимально реалістична.

Також на сайті виробника вказано, що екран підтримує DCI-P3 та емуляцію sRGB, а доповнюється це все словами "надточна передача кольорів". І відтінки виглядають справді реалістично. Також у налаштуваннях можна активувати допомогу штучного інтелекту для покращення картинки. Здебільшого він обробляє тіні та світлі ділянки на фото.

Яскравості екрана Xiaomi Pad 6 цілком достатньо для комфортної роботи на вулиці. Але, наприклад, якщо працювати поблизу джерела світла, то невеликі бліки таки проглядаються. Натомість є технологія, яка автоматично регулює кольори та захищає зір від випромінювання синього кольору. Дуже корисна штука, якщо ви довго працюєте за дисплеєм. До речі, планшет Xiaomi Pad 6 має покриття Corning Gorilla Glass 3 для захисту екрана від пошкоджень під час падіння.

Одним словом, характеристики дисплея подарували нам позитивні емоції. Вони дійсно добре підходять для розваг та роботи. Начинка Xiaomi Pad 6 також не відстає 👇

 

Продуктивність

 

В основі Xiaomi Pad 6 лежить 8-ядерний процесор Qualcomm Snapdragon 870, який вважається флагманським. Всі ігри, які тестувались (Call of Duty, NFS, Pubg Mobile) відмінно себе показали на максимальних налаштуваннях графіки. Частота кадрів стабільно трималася на рівні 60 FPS, що дуже круто. Іноді знижувалась швидкість оновлення екрана, мабуть, для економії ресурсів процесора. У популярному бенчмарку Antutu планшет Xiaomi Pad 6 набрав понад 700 тис. балів, що вважається добрим результатом навіть для геймерських пристроїв.

Після 30-хвилинної гри відчутного нагріву ми не виявили. Металевий корпус відмінно справляється з розсіюванням тепла.

Xiaomi Pad 6 можна купити у версіях на 6 та 8 Гб оперативної пам'яті. У них використовується високошвидкісний модуль пам'яті, який позитивно впливає на багатозадачність та швидкодію. Наприклад, на Сяомі Пад можна одночасно запускати фотошоп, браузер з кількома вкладками та кілька офісних програм. Жодних зависань ми не виявили.

 

Камера

 

Так-так, ми знаємо, що у планшетах мало хто звертає увагу на параметри камери. Але в Xiaomi Pad 6 розробники приділили якості зйомки трохи більше уваги. Приділимо і ми)

Xiaomi Pad 6 отримав 13-мегапіксельну основну камеру з автофокусуванням і спалахом. Вдень при хорошому освітленні знімки виходять досить приємними, в хорошій роздільній здатності і з непоганою передачею кольору. Словом, можна знімати трохи більше ніж просто документи. Але якщо на вулиці похмуро чи темно, то якість не дуже. Загалом камеру можна порівняти з яким-небудь бюджетним смартфоном.

Фронтальна камера Xiaomi Pad 6 стандартна 8-мегапіксельна. Якихось особливих технологій у ній немає, просто звичайний інструмент для відеозв'язку. Для якісного запису звуку передбачені 4 мікрофони, але якщо ви часто спілкуєтеся, рекомендуємо придбати додатковий зовнішній мікрофон.

 

Ємність акумулятора

 

В основі Xiaomi Pad 6 лежить батарея на 8840 мАг. Сидіти у соцмережах та серфити в інтернеті можна близько 7-8 годин, що вважається середніми характеристиками автономності серед планшетів. Ігри розрядять батарею приблизно вдвічі швидше. У режимі глибокого сну Xiaomi Pad 6 може працювати більше 3-х тижнів.

Приємно, що Сяомі Пад підтримує адаптер на 33 Вт. Він повністю заряджає акумулятор за 1 годину 40 хвилин.

 

Звук

 

Xiaomi Pad 6 обладнаний аж 4 динаміками з технологією об'ємного звуку Dolby Atmos. Дивитись фільми – одне задоволення, хоча басів дещо не вистачає. Нам трохи не сподобалося розташування динаміків – якщо тримати Xiaomi Pad 6 в руках, вони перекриваються і гучність падає. Так, при перегляді відеоконтенту можна використовувати чохол-підставку, але під час ігор із цим доведеться змиритися.

 

Операційна система

 

Xiaomi Pad 6 використовує операційну систему Android 13 із кількома фірмовими фішками. Наприклад, якщо провести по екрану 3 пальцями, він розділиться на кілька вікон з окремими додатками. Взагалі можна одночасно працювати з 4 вікнами, перетягуючи дані з одного віконця в інше, при необхідності. Це дуже зручно, коли працюєш із кількома завданнями одночасно.

Ще одна фішка Xiaomi Pad 6 – функція MIUI Smartphone Link. З її допомогою можна вивести дисплей смартфона на екран планшета для кращої взаємодії між пристроями. Наприклад, це дозволяє швидко перетягнути фотографії зі смартфона на планшет. Але провернути це можна тільки з пристроями Xiaomi на базі MIUI.

Для покращення відеозв'язку є функція FocusFrame. Якщо під час спілкування поставити планшет Xiaomi Pad 6 на стіл, а самим займатися домашніми справами, камера буде автоматично фокусуватися саме на вас, ігноруючи сторонні об'єкти.

Загалом планшетом Xiaomi Pad 6 приємно користуватися. І якщо ви плануєте на ньому багато працювати, це хороший варіант, який економить час і нерви.

 

Комунікація

 

Відразу зазначимо, що Xiaomi Pad 6 не обладнаний модулем LTE. Телефонувати через стільниковий зв'язок або користуватися мобільним інтернетом не вийде. Але, чесно кажучи, навряд чи хтось часто дзвонить по планшету, а інтернет можна спокійно роздати з телефону, якщо поблизу немає Wi-Fi.

Ще серед характеристик планшета Xiaomi Pad 6 немає сканера відбитків пальців, що досить серйозний мінус за сучасними мірками. Доведеться, по-старому, набирати пароль, а не просто тикати пальцем у сканер. З портів є лише USB Type-С, який використовується для заряджання.

Ті, хто працюють з графікою, будуть приємно вражені підтримкою графічного стилуса, хоча його потрібно купувати окремо. За словами виробника, графічний стилус підтримує 4096 рівнів натискання та відмінно підходить для роботи з графікою. Одного заряду вистачає на 150 годин.

Чесно кажучи, комунікацію в Xiaomi Pad 6 не допрацювали, як нам здається. Від планшета середнього сегмента очікуєш чогось більшого, ніж підтримку Bluetooth та Wi-Fi. Як мінімум, могли додати роз'єм для навушників 3,5 мм.

 

Що в результаті – планшет Xiaomi Pad 6 огляд

 

Пристрій знаходиться в середньому ціновому сегменті, і знайти кращі характеристики за ці гроші буде складно. Xiaomi Pad 6 цілком можна назвати кіноманською чи геймерською моделлю. А враховуючи можливість підключення пера Xiaomi Smart Pen та чохла-клавіатури, це ще й серйозний робочий помічник. Недопрацювали хіба що інтерфейси, хоча можливо вони вам і не знадобляться.

Xiaomi Pad 6 має картинку з відмінною роздільною здатністю, яка доповнюється потужним звуком зі стереоефектом. Є солідний запас потужності на багато років уперед та гідна автономність. Зрештою, планшетом Xiaomi Pad 6 просто приємно користуватися за рахунок системних фішок.

Словом, Xiaomi завжди створювала гаджети для людей, включаючи і цей планшет.

 

11 дюймовий екран з роздільною здатністю 2880х1800 та частотою оновлення 144 Гц;
стильний металевий корпус;
4 динаміки;
висока продуктивність;
корисні фішки операційної системи;
запис відео у 4К;
підтримка фірмового стилуса та чохла-клавіатури;
автономність до 8 годин;
функція швидкого заряджання;
доступна ціна.
|
немає підтримки LTE;
середня камера;
малувато інтерфейсів.
 

 

P.S Знаємо, що про доступні ціни кричать з кожного кута, але загуглить назву планшета та порівняйте ціни з інтернет-магазином МТА 🙂

 

Більше цікавого – Який планшет краще купити: Рейтинг 5 моделей для роботи та розваг

 

Було
цікаво?
1442 лайки
Кількість
перeглядів
13277 переглядів
Поділитись:
Зміст
статті
Було
цікаво?
1442 лайки
Кількість
перeглядів
13277 переглядів
Поділитись:
Читайте в
Telegram
  • Товари зі статті:

    Планшет Xiaomi Pad 6 8/256GB Black Global

    12899 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Чохол-клавіатура Infinity Keyboard для Xiaomi Pad 6/6 Pro Black (23046KBD9S)

    1899 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Планшет Xiaomi Pad 6 8/256GB Black Global

    12899 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Планшет Xiaomi Pad 6 8/256GB Black Global

    12899 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Планшет Xiaomi Pad 6 8/256GB Black Global

    12899 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Планшет Xiaomi Pad 6 8/256GB Black Global

    12899 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Планшет Xiaomi Pad 6 8/256GB Black Global

    12899 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Стилус Xiaomi Smart Pen 2 White

    3399 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Стилус Xiaomi Smart Pen 2 White

    3399 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Чохол-клавіатура Infinity Keyboard для Xiaomi Pad 6/6 Pro Black (23046KBD9S)

    1899 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Планшет Xiaomi Pad 6 8/256GB Black Global

    12899 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Планшет Xiaomi Pad 6 8/256GB Black Global

    12899 ₴
    Купити
ПІДПИСКА В 1 КЛІК!