Розділи

Огляд фітнес-браслета Xiaomi Mi Band 6: характеристики та можливості бестселлера

Огляд фітнес-браслета Xiaomi Mi Band 6: характеристики та можливості бестселлера

Олена Калинчук
28.05.2021
5 хв
22.06.2023
Було
цікаво?
3804 лайки
Кількість
перeглядів
9455 переглядів

 

Популярність фітнес-трекерів від Xiaomi з кожним новим поколінням лише зростає. Виробник щоразу доповнює девайс приємними інноваціями, які роблять його ще більш досконалим. Проте чи справді Mi Band 6 вийшов настільки крутим? Чи варто оновлюватися з попередніх версій і як цей фітнес-браслет проявив себе у повсякденності – розповімо у новому практичному огляді.

 

Форм-фактор і ергономіка

 

Дизайн шостої версії фітнес-браслета Сяомі виглядає лаконічно і стримано. Девайс не отримав надто відчутних зовнішніх змін, порівняно з 5 чи 4 поколіннями. Відрізнити Mi Band 6 від попередників можна лише, ввімкнувши дисплей – він помітно збільшився та отримав мінімально вузьке обрамлення. Як і раніше, в екрані використовується матриця, створена за технологією AMOLED. Її розширення у цій моделі – 152 x 486, на відміну від 126 x 294 у п’ятого Mi Band. Силіконовий ремінець з параметрами попередніх версій, тому можна взаємозамінювати моделі між собою.

Зворотня сторона, де розміщуються датчики, отримала найбільше візуальних змін. Розробники оснастили Mi Band 6 додатковим датчиком SpO², який вимірює рівень насиченості крові киснем. І це не просто апгрейд, а данина тренду останнього року.

Під час застосування, датчики світяться різними кольорами: вимірювач частоти серцебиття – зеленими; датчик рівня кисню в крові – червоним.

Корпус браслета не боїться вологи та пилу. З ним можна приймати душ і плавати на глибині до 1.5 метра. Щоправда, виробник застерігає від використання гаджета у солоній чи хлорованій воді.

Заряджають Xiaomi Mi Band 6 з допомогою магнітної зарядки, яка міцно прилягає до контактів на зворотній стороні корпусу.

 

Технічні специфікації 

 

  • Діагональ: 1,56 дюйма 
  • Тип екрану: AMOLED 
  • Роздільна здатність: 486x152 пікселів (щільність 326 PPI) 
  • Сенсори: датчик пульсу, акселерометр, гіроскоп, оксиметр 
  • Батарея: 125 мА·год 
  • Тип заряджання: магнітний роз’єм 
  • Бездротова комунікація: Bluetooth 5.0 
  • Програми: 30 режимів тренувань 
  • Захист від води: 5atm 
  • Сумісність: Android 5.0 та iOS 10 або новіше 
  • Габарити: 47,4х18,6х12,7 мм 
  • Довжина ремінця: 155-219 мм 
  • Кольори: чорний, помаранчевий, жовтий, оливковий, слонова кістка, блакитний

 

Дисплей

 

Екран дуже яскравий та має спеціальне олеофобне покриття. Він має 5 градацій регулювання яскравості та не засвічується за яскравого сонячного освітлення.

Для налаштування циферблату Mi Band 6 доступні налаштування й компонування елементів, кольорова гама шрифтів тощо. Користувач може обирати винятково функціональні варіанти або творчі – з використанням анімацій, фото, пейзажних ілюстрацій, зображень героїв фільмів, ігор чи мультиків. Ця опція додає індивідуальності лаконічному дизайну. 

Розробники постарались зробити максимально зручним меню вузького екрану фітнес-трекера. Шрифт, відступи, інтерліньяж – візуально привабливі та мають хорошу читабельність. 

 

Спорт і сон

 

Браслет Mi Band 6 підтримує 20 типів тренувань: біг, велосипед, веслування, йога, скакалка, пілатес, танці, розтяжка, боулінг тощо. Зручною опцією є можливість складання підбірки актуальних режимів та не шукати їх щоразу у меню. В основному розділі є окрема рубрика, присвячена дихальним тренуванням. Ймовірно її додали в контексті пандемійних подій.

Успішно реалізована детальна аналітика сну та рекомендації для його покращення. Окрім аналізу фаз сну розраховуються і показники дихання. Пристрій оснащений і будильником, проте його вібрація недостатньо активна, щоб гарантовано розбудити власника.

 

Функціонал

 

Програмний інтерфейс змінив логіку навігації. Повернутись на головний екран у шостій версії можна свайпом вліво. Іконки в меню достатньо детальні, в них легко потрапити дотиком чи скролити. Трекер може виконувати роль пульта для управління плеєром на смартфоні, з нього можна читати і відправляти повідомлення в месенджерах, приймати дзвінки. 

Акумулятор залишився відмінно продуктивним – до 14 днів без підзарядки. До 100% фітнес-браслет заряджається всього за 2 години. 

Для синхронізації Mi Band 6 зі смартфоном та його налаштування передбачено використання фірмового додатка для пристроїв на Android та iOS. 

 

Підсумуємо

 

Власникам Mi Band 5 навряд чи варто переходити на шосте покоління. А от користувачі старіших версій оцінять такий апгрейд.

Mi Band 6 залишається незмінно привабливим варіантом на ринку фітнес-трекерів. Він отримав збільшений дисплей, датчик SpO2, нові спортивні режими тощо. Завдяки оновленій функціональності, девайс ще ближче наближається до оснащення смарт-годинника, при цьому демонструючи бюджетний цінник.

 

Більше цікавого: "Що таке Apple AirTags та як їх використовувати"

Було
цікаво?
3804 лайки
Кількість
перeглядів
9455 переглядів
Поділитись:
Зміст
статті
Було
цікаво?
3804 лайки
Кількість
перeглядів
9455 переглядів
Поділитись:
Читайте в
Telegram
  • Товари зі статті:

    Фітнес-браслет Xiaomi Mi Smart Band 6 Black

    999 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Ремінець для фітнес-браслету ArmorStandart Xiaomi Mi Band 5/Mi Band 6 Blue

    199 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Фітнес-браслет Xiaomi Mi Smart Band 6 Black

    999 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Фітнес-браслет Xiaomi Mi Smart Band 6 Black

    999 ₴
    Купити
ПІДПИСКА В 1 КЛІК!