Розділи

Нові розробки Apple – фітнес-каблучка, розумні окуляри та AirPods з камерою

Нові розробки Apple – фітнес-каблучка, розумні окуляри та AirPods з камерою

Максим Дущак
04.03.2024
1 хв
Було
цікаво?
434 лайки
Кількість
перeглядів
2090 переглядів
Зміст
статті
Зміст
Читайте в
Telegram
ПІДПИСКА В 1 КЛІК!

 

Компанія Apple вже декілька років планує розробку нових пристроїв. Про це повідомляє журналіст Марк Гурман з Bloomberg, який вже багато років слідкує за діяльністю компанії.

 

Відомо про 3 нові пристрої, які найближчим часом можуть вийти у світ. Ми зібрали всю доступну інформацію про них та, навіть, знайшли декілька інсайтів.

 

“Розумне” кільце

 

Кілька років тому команда промислових дизайнерів Apple представила керівникам відділу охорони здоров'я ідею "розумного кільця". Воно має отримати схожий функціонал з фітнес-браслетами та смарт-годинниками. 

 

Кільце може стати недорогою альтернативою популярних Apple Watch та буде передавати дані про стан здоров’я на iPhone. Його не потрібно буде заряджати кожен день, плюс пристрій не буде дратувати користувачів непотрібними сповіщеннями.

Нагадаємо, що подібні пристрої вже мають, як мінімум, 2 бренди – Samsung і Oura. Вони надзвичайно мініатюрні та відстежують безліч показників:

  • частоту серцебиття;
  • артеріальний тиск;
  • температуру тіла;
  • кількість спалених калорій;
  • якість сну тощо.

Вся інформація передається в спеціальний додаток на смартфоні, в якому користувачеві зручно аналізувати свій фізичний стан. Це дійсно компактний девайс, який ще й стильно виглядає. Цілком можливо, що з часом розумні кільця повністю замінять фітнес-браслети чи смарт-годинники.

   

“Розумні” окуляри

 

Вже давно ходять чутки, що Apple планує випустити свої розумні окуляри, щоб конкурувати з Ray-Ban Smart Glasses від Meta та Echo Frames від Amazon.

 

Зовні вони повинні бути схожі на звичайні окуляри, а от всередині будуть вбудовані динаміки, камери, датчики здоров’я, мікрофон та навіть штучний інтелект. Компанія доволі високо оцінює потенціал цього пристрою в різних сферах.

Наприклад, окуляри зможуть покращити навігацію при подорожах, виводячи маршрут прямо на лінзи. Або ж користувачі зможуть активно спілкуватися прямо під час руху. А ще – вони можуть допомогти орієнтуватись в незнайомих місцях та виконувати функцію перекладача. І це не говорячи вже про сферу освіти чи розваг. 

Пристрій ще знаходиться на стадії технологічного дослідження, тож до повноцінного релізу ще довго.

 

AirPods з камерами

 

Минулого року інженери Apple почали вивчати можливість встановлення в AirPods мініатюрних камер, які будуть фіксувати все, що відбувається навколо. Навіщо? 

 

По-перше, це значно розширює можливості непомітної зйомки, як для професійних діячів, так і для звичайних людей. Але справжня інновація криється у використанні штучного інтелекту. Очікується, що AirPods з камерами будуть відстежувати діяльність користувача та надавати рекомендації щодо покращення самопочуття та продуктивності.

 

Поки що про цей продукт відомо менше всього, але ми постійно слідкуємо за новинами світу технологій, тож залишайтесь з нами та не перемикайте :)

 

Більше цікавого:

  

Було
цікаво?
434 лайки
Кількість
перeглядів
2090 переглядів
Поділитись:
Зміст
статті
Було
цікаво?
434 лайки
Кількість
перeглядів
2090 переглядів
Поділитись:
Читайте в
Telegram
ПІДПИСКА В 1 КЛІК!