Розділи

Ноутбук Acer Aspire 7: робоча конячка з амбіціями

Ноутбук Acer Aspire 7: робоча конячка з амбіціями

Віталіна Чимчинська
28.08.2023
5 хв
29.08.2023
Було
цікаво?
2020 лайків
Кількість
перeглядів
9525 переглядів

Знаєте, який це кайф, коли у ноутбука є шумозаглушення та охолодження? Всім друзям розповідаю, які круті ці фішки! Сьогодні й вам розповім – саме протестувала ноутбук Acer Aspire 7, на його прикладі і переконаємося.

 

Компанія Acer часто балує користувачів сучасними портативними комп'ютерами, але що ховається під кришкою сьомого покоління лінійки Aspire? Давайте дізнаватися)

 

Вимогливі програми тепер не проблема для продуктивності

 

Acer Aspire 7 оснащений процесором Intel Core i5-1240P та відеокартою GeForce RTX 3050. Модель має високошвидкісну пам’ять DDR4 на 16 ГБ і накопичувач на 512 ГБ. Поки, це все виглядає, як просто слова та набір цифр, тому розглянемо як параметри впливають на роботу ноутбука.

За 1 місяць роботи на девайсі, не відчула ніяких складнощів та глюків. Переміщення фрагментів між вкладками було швидким, практично в 2 кліки, а декілька відкритих вкладок у Chrome ніяк не впливали на продуктивність.

 

 

На прикладі програми Photoshop, можу сказати, що хорошої конфігурації та 16 ГБ оперативки цілком вистачає, щоб комфортно працювати. Проблем при завантажені теж не помітила. Звісно, це не швидкість MacBook-у, але параметри ноута на 100% відповідають своїй вартості. 

Не могла не протестувати й ігри. Перевіряла їх у двох режимах Normal та Turbo. Чесно кажучи, була приємно вражена, адже Acer не позиціонує себе, як геймерська гарнітура, але по факту “тягне” багато програм. До прикладу, мої улюблені Sims 4 та Witcher.

 

Процесор Acer Aspire 7

 

Система охолодження – рішення для терморегуляції

 

Acer Aspire 7 має не зовсім стандартну клавіатуру і зараз я не про підсвітку, яка, до речі, тут теж є. Вона має функцію забору повітря, чим покращує теплові характеристики. Клавіатура виводить назовні до 10% більше тепла, ніж звичайна без цієї особливості. А для додаткового охолодження можна налаштувати вентилятор за фабричним налаштуванням Normal.

 

Система охолодження Acer Aspire 7

 

Щоб перевірити, як поведе себе ноутбук при максимальному навантаженні, скористалася стрес-тестом AIDA64. Він одночасно нагружав і процесор, і пам’ять. За цих умов, перші 15 хвилин процесор дійсно нагрівався, але потім температура почала нормалізуватися – і з 80 градусів зменшилася до 67.

 

Яскравий дисплей

 

У ноутбука – FHD IPS дисплей діагоналлю 15,6 дюйма з матрицею CMN N156HCA-EAB, роздільною здатністю 1920x1080 та частотою оновлення 60 Гц

Екран підтримує технологію BlueLightShield і Acer ExaColor. Як результат, очі не так швидко втомлюються від шкідливого блакитного світла, а кольори можна налаштовувати самостійно. 

Дисплей матовий, і що круто – слабо віддзеркалює об’єкти перед собою.

 

Дисплей Acer Aspire 7

 

Шумопоглинання

 

Прикольне доповнення ноутбука Acer – система шумопоглинання PurifiedVoice, яка придушує фоновий шум. Що не менш важливо, вона сумісна із зовнішніми навушниками й мікрофонами. На собі протестила, що технологія ідеально підходить для онлайн–конференцій, мітів та дистанційних лекцій. Звук чіткий, а сторонні звуки не чує ні користувач, ні його співрозмовник поза екраном.

 

Шумопоглинання Acer Aspire 7

 

Час автономної роботи

 

Aspire 7 має кращу батарею, ніж попередник Aspire 5. Не очікуйте, що час автономної роботи буде на рівні з MacBook з їх ARM-процесором, але результат класний.

При максимальній яскравості та загруженості, аккумулятора вистачило на 6 годин безперервної роботи. А стандартний блок на 135 Вт зарядив девайс до 80% за 40 хвилин. Зарядка, не через звичайний блок, а за допомогою USB-C теж має місце. Можете скористатися інтерфейсом, щоб одночасно з ноутом заряджати смартфон.

 

Батарея Acer Aspire 7

 

Витончений дизайн та комплектація

 

Строгий Aspire 7 ніби створений для прихильників мінімалізму. Щоб дизайн був стриманим, компанія ухвалила рішення зробити алюмінієвий корпус тонким – 19,9 мм. Колір обрали практичний, чорний. А для зручного піднімання кришки додали шарнір. Фірмовим логотипам також знайшли місце. Посередині на кришці є маленький значок Acer, а знизу напис Aspire, якого не буде помітно, коли відкриєте ноутбук.

Єдиний мінус для мене – відсутність інших відтінків. Чорний практичний, але на ньому помітний кожен відбиток пальця. Складається враження, що ноутбук перетворюється у ідеальний “речовий доказ”)

 

Дизайн Acer Aspire 7

 

Комплектація ноутбука базова, до неї входять:

  • сам ноутбук;
  • блок живлення;
  • кабель;
  • картонна коробка.

 

За час тестування у мене навіть не виникло сумніву, що ноутбук не відповідає заявленій вартості. Компанія не заощадила на матеріалах та внутрішніх комплектуючих і зробила реально потужну “конячку”, яка не боїться ні ігор, ні ресурсомістких програм.

 

Більше цікавого – Універсальний Acer Aspire 5: ноутбук на кожен день

Було
цікаво?
2020 лайків
Кількість
перeглядів
9525 переглядів
Поділитись:
Зміст
статті
Було
цікаво?
2020 лайків
Кількість
перeглядів
9525 переглядів
Поділитись:
Читайте в
Telegram
  • Товари зі статті:

    Ноутбук Acer Aspire 7 A715-43G-R6F0 (NH.QHHEX.007) Black

    33739 ₴
    Купити
ПІДПИСКА В 1 КЛІК!