Розділи

Навіщо дитині смарт-годинник: 5 причин vs 5 кращих моделей

Навіщо дитині смарт-годинник: 5 причин vs 5 кращих моделей

Олена Калинчук
30.07.2021
5 хв
21.07.2023
Було
цікаво?
3675 лайків
Кількість
перeглядів
9058 переглядів

Смарт-технології оточують наше життя зусібіч. Гаджети успішно справляються з багатьма щоденними завданнями: нагадують, моніторять, розважають, стежать за самопочуттям, допомагають завжди бути на зв’язку.

Дитячий смарт-годинник – окрема історія. Це не просто мила прикраса, яка дає дитині змогу відчути себе дорослою. Девайс дуже функціональний. А ще – дозволяє батькам бути в курсі, де фізично знаходиться малюк, щоб бути впевненими у його безпеці. 

Але який саме годинник краще купити дитині – класичний, яскравий, з бюджетно-мінімальним функціоналом або крутезний мегабрендовий хіт? 

Розповімо сьогодні про найбільш цікаві пропозиції від різних виробників, прокоментуємо переваги й можливості цих моделей.

Функціональні фішки дитячих смарт-годинників

  1. Моніторинг активності. Дитячі смарт-годинники несуттєво відрізняються від дорослих – вони виконують роль фітнес-трекера і, частково, смартфона. У першому випадку смарт-годинники вимірюють рівень фізичної активності дитини та оцінюють якість її сну. У другому – пристрій можна використовувати як смартфон. Для цього потрібно синхронізувати смарт-годинник із телефоном. Дитина зможе як відхиляти, так і приймати виклики через наручний гаджет.
  2. Безпека малюка. Для батьків смарт-годинник значно важливіший, ніж для дітей. У цьому плані одна з найголовніших функцій смарт-годинника – GPS. Завдяки цьому датчику батьки завжди знатимуть, де перебуває малеча. Одному із дорослих слід встановити на свій смартфон програму, яка відстежуватиме місцезнаходження дитини. Відносна похибка – 10 метрів.
  1. Сигнал про допомогу. Маючи на руці смарт-годинник, дитина зможе надіслати батькам сигнал SOS. На всіх «розумних» пристроях є спеціальна кнопка для екстрених випадків, натиснувши яку, дитина сповістить дорослих про небезпеку. Якщо кнопку натиснути й трохи потримати, ґаджет передасть батькам інформацію про місцезнаходження дитини. Повідомлення надійдуть на номери, які прикріплені до смарт-годинника.
  2. Засіб для зв'язку. Батьки й самі можуть періодично телефонувати дитині. У смарт-годинниках є слоти для SIM-карт, що дозволяє їм виконувати функції телефона. Натиснувши одну кнопку, дитина прийме виклик. В цей же спосіб власник смарт-годинника може здійснити вихідний дзвінок.
  3. Контроль. Окремо варто поговорити про контроль. Батьки можуть обмежити радіус пересування дитини, якщо самі цього забажають. Звичайно, це обмеження – віртуальне. Та якщо дитина покине зону, яку для неї окреслили батьки, про це стане відомо. Батьки отримають відповідний сигнал на смартфони. Через смарт-годинники можна проводити моніторинг звуку. Встановивши на смартфони спеціальну програму, батьки будуть чути звуки, що оточують гаджет. Можна навіть таємно зателефонувати на дитячий пристрій і послухати, що відбувається навколо. При цьому носій гаджета не знатиме, що йому зателефонували. 

Як правильно обирати дитячий смарт-годинник

Найкраще купувати гаджет разом із його майбутнім маленьким власником. Бо ці пристрої мають особливості, які можуть дуже подобатися дітям, або навпаки, дратувати їх. 

Наприклад, колір: маленьким дітям можна купити яскравий смарт-годинник, завдяки якому вони будуть виділятися. Підліткам таке може не сподобатись. Для них існує окрема категорія пристроїв чорного, білого або сріблястого відтінків.

У більшості гаджетів форми екрана однакові – круглі або прямокутні. Під час вибору смарт-годинника особливу увагу звертайте на його ремінець. Він повинен бути виготовленим із якісного пластику, гуми або силікону. Ці матеріали виділяються якістю, міцністю і не викликають алергії. 

Смарт-годинник повинен мати функції фітнес-трекера: рахувати кроки (важливий фактор фізичної активності), вимірювати пульс, витрату калорій і контролювати сон. Для молодших школярів краще обирати водонепроникний пристрій. Діти часто контактують з водою й милом, тому годинник має бути захищеним. 

Якщо потрібен смарт-годинник, наближений до смартфона, краще обрати модель, в якій є слот для SIM-карти, доступ до Wi-Fi та мобільного інтернету. 

Обов’язково слід звертати увагу на автономність. Терміни роботи пристрою без підзарядки залежать від інтенсивності використання. При постійно увімкненому GPS-трекері ґаджет може працювати від 6 до 48 годин. У режимі очікування строк його автономної роботи збільшується до тижня. Тож, якщо батьки хочуть постійно моніторити місцеперебування дитини, варто купувати смарт-годинник із високою ємністю акумулятора – на 400-600 мАг. Такий пристрій не потрібно буде заряджати протягом дня.

Яку модель вибрати

Ціна не завжди є основним показником для вибору якісного продукту. Тому зосередимось на  функціях 5 класних моделей, які впевнено можемо порекомендувати.

1. ELARI FIXITIME LITE

Корпус гаджета виглядає стильно і яскраво – це подобається дітям. Скучили за голосом вашого малюка? Просто зателефонуйте йому так само, як на звичайний телефон. Або надсилайте один одному голосові повідомлення.

Фіксики всюди! І в годиннику, і на ремінці. Дитина буде в захваті від такого подарунка.  

А ще можна фотографувати. За допомогою вбудованої камери власник годинника може робити фото і надсилати кращі кадри рідним.

В гаджеті можна встановити межі дозволеної території, в такому випадку ви отримаєте повідомлення на телефон, якщо дитина перетне цю межу. Годинник повністю дистанційно контролюється і налаштовується зі смартфонів батьків через безкоштовний додаток ELARI SafeFamily, доступний в AppStore та GooglePlay.

2. GELIUS PRO GP-PK003 З GPS ТРЕКЕРОМ

 

Якість і надійність цього гаджета дозволяє безперервно моніторити пересування і стежити за безпекою дитини. Корпус годинника зроблений з міцного гіпоалергенного пластику, ремінець виконаний з силікону. Дисплей має розмір 240х240, його сенсор швидко реагує і не гальмує у роботі з годинником. З правого боку пристрою розташований вхід для магнітного USB кабеля, за допомогою якого можна зарядити пристрій. 

Трохи нижче зарядного слота знаходиться кнопка SOS, разове натискання подає сигнал тривоги на пристрій батька. Включення/вимикання гаджета здійснюється затисненням кнопки екстреного виклику. 

Міцний корпус оснащений додатковим захистом IP65 від води та пилу, що робить GP-PK003 довговічним продуктом. Годинник доступний у трьох кольорах: чорний, синій і рожевий. Вони підійдуть як дівчаткам, так і хлопчикам.

3. ELARI KIDPHONE 2

Діти будуть в захваті від наручного браслета з кольоровим екраном, телефоном, емоційними смайликами й розвиваючими програмами. А GPS-маячок надасть можливість дорослим завжди бути на зв'язку з малюком. Головна фішка гаджета – в постійній передачі точної інформації про місцезнаходження дитини й можливості бути в курсі всього, що відбувається доки вас немає поруч.

Лічильник кроків у цьому годиннику грає роль міні-тренера і сприяє високому рівню фізичної активності. Більше руху – міцніше здоров'я і кращий метаболізм. Відповідно до розпорядку дня дитини, ви можете налаштувати час, коли необхідно активізувати роботу GPS (так акумулятора вистачить на довше). 

За допомогою смарт-годинника малюк може відразу розділити з вами свої емоції – відправити голосове повідомлення, яскраві смайлики або фото.

4. GELIUS PRO GP-PK001

Дитячий розумний годинник GP-PK001 має не тільки сучасний функціонал, але і привабливий зовнішній вигляд, ваша дитина сама захоче їх носити. Сенсорний TFT дисплей розміром 1.44 дюйма і з роздільною здатністю 240х240 пікселів – відображає необхідну інформацію: час, погоду, повідомлення тощо. 

 

Smart Watch для дітей мають слот для сім-карти формату Micro Sim. З її допомогою годинник приймає виклики та повідомлення. Кнопка SOS миттєво набирає один із телефонів, збережених у пам'яті пристрою, так само передає дані про місцезнаходження в додаток Setracker, на батьківський смартфон. Дитячий трекер оснащений і датчиком зняття з руки.

5. AMIGO GO002 SWIMMING CAMERA WI-FI 

Унiкальнi можливостi годинника:

  • Тривожний сигнал/on-line розташування дитини на смартфонi/маршрут пересування/безпечнi зони перебування
  • Вбудована мегапiксельна камера
  • Рiзнi кольори
  • Захист вiд вологи та пилу IP67
  • Магнiтна зарядка

Будь-яка модель із цього переліку стане чудовим подарунком для маленького непосиди. А заодно і батьків позбавить від хвилювання за безпеку дитини. 

В каталозі товарів МТА представлено ще більше моделей, брендів, кольорових рішень дитячих смарт-годинників. Завітайте просто зараз, щоб вибрати варіант, актуальний саме для вас.

 

Більше цікавого: "ТОП 10 найпопулярніших аксесуарів для авто"

Було
цікаво?
3675 лайків
Кількість
перeглядів
9058 переглядів
Поділитись:
Зміст
статті
Було
цікаво?
3675 лайків
Кількість
перeглядів
9058 переглядів
Поділитись:
Читайте в
Telegram
  • Товари зі статті:

    Смарт-годинник Elari FixiTime Lite Black дитячий (ELFITL-BLK)

    999 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Смарт-годинник Gelius Pro GP-PK003 Blue дитячий з GPS трекером

    1199 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Смарт-годинник Gelius Pro GP-PK003 Blue дитячий з GPS трекером

    1199 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Смарт-годинник Elari KidPhone 2 Pink дитячий з GPS-трекером

    4734 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Смарт-годинник Gelius Pro GP-PK001 Pink дитячий з GPS трекером

    2199 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Смарт-годинник Gelius Pro GP-PK001 Pink дитячий з GPS трекером

    2199 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Смарт-годинник дитячий AmiGo GO002 Swimming Camera Wi-Fi Black (з можливістю здійснення дзвінків)

    1812 ₴
    Купити
ПІДПИСКА В 1 КЛІК!