Розділи

MacBook Pro, нове покоління AirPods, Apple Music без Android. Apple показала оновлену лінійку своїх продуктів

MacBook Pro, нове покоління AirPods, Apple Music без Android. Apple показала оновлену лінійку своїх продуктів

Олена Калинчук
19.10.2021
5 хв
22.06.2023
Було
цікаво?
3513 лайки
Кількість
перeглядів
8788 переглядів

 

Не встигла відшуміти яскрава презентація iPhone 13, як Apple знову потішила шанувальників «залізними» новинками і апдейтом яблучної настільної операційної системи.  

 

Цього разу захід пройшов не в онлайн-форматі, а у вигляді заздалегідь записаної презентації. Тім Кук, вперше за останній час, розпочав її не з території самого кампусу, а з розташованого поруч парку.

 

AirPods 3 в новому дизайні з адаптивним еквалайзером 

 

AirPods оновлюються вперше з 2019 року. Третє покоління фірмових безпровідних навушників від Apple зовнішньо стало компактнішим, трохи скоротилася їхня «ніжка». Заряд став більш тривалим: до шести годин музики і 4 години телефонних розмов. А кейс підвищує автономність до 30 годин. 

Навушники і сам чохол для зарядки отримали захист за стандартом IPX4. Попаданню всередину пилу і дрібних частинок вони протистояти не зможуть, але захистять від поту або невеликого обсягу вологи. У сильний дощ, як і раніше, кейс і гарнітуру краще не діставати. 

AirPods 3 не має опції активного шумозаглушення. Однак, пристрій оснастили фішками просторового і обчислювального аудіо, які раніше були доступні лише власникам AirPods Pro і AirPods Max. 

Гарнітура отримала чіп H1, удосконалений драйвер з широким динамічним діапазоном і адаптивний еквалайзер Adaptive EQ, який автоматично налаштовує і оптимізує звук під кожного користувача. 

AirPods 3 підтримує магнітну зарядку від iPhone MagSafe.

 

Дві оновлені моделі MacBook Pro у різних відтінках

 

Найочікуваніші новинки презентації – ноутбуки MacBook Pro з HDMI, слотом для карт пам'яті і MagSafe. 

  • Вперше в лінійці професійних ноутбуків Apple додані молодші моделі з діагоналлю дисплея 14.2". Старша модель отримала збільшений екран з діагоналлю 16.2".  
  • Сама матриця тепер виконана за технологією mini-LED з підтримкою частоти до 120 ГЦ. Параметри можна змінювати вручну. Яскравість екрану розширена – до 1600 ніт, є підтримка HDR. 
  • Рамки навколо екрану стали істотно меншими, а на верхній межі з'явився виріз під модуль FaceTime-камери з роздільною здатністю 1080p. Face ID в MacBook поки немає. 
  • Система охолодження моделі стала на 50% ефективнішою, ніж у минулого покоління. 
  • На торці нових професійних ноутбуків повернулися роз'єми HDMI, слот для SD-карт і MagSafe для швидкого підключення зарядки. 
  • Клавіатура позбулася малокорисної сенсорної панелі Touch Bar, тут повернули звичний ряд повнорозмірних функціональних клавіш. 
  • У порівнянні з моделлю MacBook Pro на процесорі Core i9, нові «Прошки» стали удвічі швидшими. Обробка графіки прискорилась в 2.5 рази на моделі з чіпом M1 Pro і в 4 рази – на моделі з процесором M1 Max.
  • Автономність 14-дюймової моделі становить 17 годин, а у 16-дюймового пристрою маємо феноменальну 21 годину роботи на одному заряді батареї.

 

І це ще не все...

 

Презентація здивувала й іншими оновленнями. Так показали навіть не один, а відразу кілька високопродуктивних ARM-процесорів власної розробки. Це чіпи M1 Pro і M1 Max.

Колонки HomePod mini отримали додаткові варіанти забарвлення. Крім стандартних чорної і білої додали ще стриману темно-синю і пару яскравих – жовту й помаранчеву. З iMac відповідних кольорів ці колонки виглядатимуть ідеально.

Розповіли в Купертіно і про новий тарифний план популярного музичного сервісу Apple Music. Його головною особливістю став доступ до стрімінгового сервісу Apple виключно через голосового асистента. Користуватися підпискою можна на будь-якому гаджеті Apple з Siri на борту. Це може бути iPhone, Apple TV або HomePod. 

Користувач не побачить графічного інтерфейсу, а всі збірки і плейлисти будуть формуватися або викликатися тільки голосом. Для цього розробники додали безліч нових голосових запитів і команд.

 

Передзамовлення флагманів Apple в МТА

 

Словом, презентація вдалася очікувано яскравою. А новинки вже доступні для передзамовлення на mta.ua. Заходьте швидше і обирайте за найкращою ціною.

 

Більше цікавого: «Фокус на Apple: огляд флагманських новинок»

Було
цікаво?
3513 лайки
Кількість
перeглядів
8788 переглядів
Поділитись:
Зміст
статті
Було
цікаво?
3513 лайки
Кількість
перeглядів
8788 переглядів
Поділитись:
Читайте в
Telegram
  • Товари зі статті:

    Бездротові навушники Apple AirPods 3 White with Wireless Charging Case 2021 (MME73)

    8999 ₴ 7699 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Бездротові навушники Apple AirPods 3 White with Wireless Charging Case 2021 (MME73)

    8999 ₴ 7699 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Ноутбук Apple MacBook Pro M1 Pro 2021 MK183 Space Gray 512GB

    81299 ₴ 73099 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Ноутбук Apple MacBook Pro M1 Pro 2021 MK1E3 Silver 512GB

    86099 ₴ 77499 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Ноутбук Apple MacBook Pro M1 Pro 2021 Silver (MKGR3) 512GB

    80699 ₴ 75799 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Акустична система Apple HomePod mini Blue (MJ2C3)

    7999 ₴ 4799 ₴
    Купити
ПІДПИСКА В 1 КЛІК!