Розділи

Macbook Air 15.3 2023: огляд найтоншого 15-дюймового ноутбука у світі

Macbook Air 15.3 2023: огляд найтоншого 15-дюймового ноутбука у світі

Олена Калинчук
30.06.2023
5 хв
04.09.2023
Було
цікаво?
2224 лайки
Кількість
перeглядів
9757 переглядів

На початку літа 2023 року Apple представила найбільший MacBook Air у всій історії своєї лінійки. Модель, водночас, отримала неофіційне звання найтоншого 15-дюймового ноутбука на планеті. 

 

Ми зібрали всю доступну інформацію про нову версію MacBook Air на 15 дюймів для вас. Подивимося, чим вражає "яблучний" ультрабук і перевіримо, чи має він хоч якісь недоліки 🤩

 

Дизайн і габарити  

 

Коли мова заходить про інновації – Apple завжди на висоті. 

 

Візуал Макбук Ейр 2023 просто бездоганний. Він доступний у чотирьох кольорах: сріблястий (Silver), блідо-золотистий (Starlight), космічний сірий (Space Gray), темно-синій (Midnight). 

 

Модель, порівняно з торішньою версією, просто на кілька дюймів збільшилася в діагоналі. У 2022 MacBook Air отримав від Apple безшовний плоский корпус, заокруглені грані, досконало відполіроване "яблучко". Користувачі одноголосно стверджували, що таке дизайн-втілення дуже вдале. Тому компанія вирішила не змінювати кардинально те, що спрацювало на відмінно. 

Корпус повністю створений з міцного і довговічного переробленого алюмінію. Конструкція – ідеальна, нічого не хитається, не скрипить, не гнеться. Решітки для системи охолодження не передбачені. А кришку можна відкрити навіть одним пальцем – це фішка MacBook Air.

Цікаво, що габарити MacBook Air збільшилися, вага зросла, а товщина залишилася на мінімальному рівні. Розробники дуже майстерно втілили в життя ідею найтоншого 15-дюймового ноутбука на ринку.Дивіться, Самсунг з аналогічною діагоналлю має товщину 12.7 мм, флагманський Dell – 17.8 мм, а наш Apple – лише 11.5 мм!

 

Дисплей Macbook Air 15 2023 року виходу

 

 

Щодо дисплея, є дві новини. Його розмір став більшим і це чудово. Але технологічно дисплей MacBook Air не змінився.

 

Це та сама, що і в попередній моделі, IPS-матриця Liquid Retina з піковою яскравістю 500 ніт, роздільною здатністю 2880 x 1864 пікселів, 60 Гц, 224 ppi, і відображенням мільярда відтінків. Передача кольору Apple максимально наближена до реальності. Зображення тонко деталізоване. А технологія True Tone природно адаптує картинку до зовнішнього освітлення. 

Кути огляду MacBook Air – чудові. Навіть більше скажемо, вони практично досконалі) А вимкнений екран може слугувати дзеркалом, бо має глянсове покриття.

У монтажі відео, анімації, графічному дизайні дисплей Макбук Ейр 2023 показує себе дуже добре. ProMotion забезпечує плавність і реалістичність візуальних ефектів. Сміливо рекомендуємо модель MacBook Air як універсальний інструмент для творчої або офісної роботи.

 

Характеристики процесора 

 

До офіційної презентації Apple було багато чуток про те, що новий macbook air 2023 року отримає революційний процесор Apple M3. Але цього очікувано не сталося. У Купертіно, як правило, витримують 2-річну паузу між подібними глобальними оновленнями. 

Тому новинка оснащена Apple Silicon M2, 5 нм на 8 ядер. 

Графічний процесор М2 має 10 вбудованих ядер. Його продуктивність більша на 25% порівняно з попередником М1. GPU розташований поруч із процесором, як у мобільних пристроях.

Графіка відмінно справляється з будь-якими повсякденними завданнями, на кшталт відтворення відео у найвищій якості. Хоча MacBook Air М2 позиціонує себе як статусний корпоративний лептоп і його не обирають для геймінгу – з іграми чип працює легко і якісно.

 

Пам'ять MacBook Air 

 

Оперативна пам'ять новинки MacBook Air 2023 становить 8, 16 або 24 Гб. І є накопичувач пам'яті – 256GB, 512GB, 1TB, 2TB SSD.

 

Автономність і система охолодження 

 

Для повної зарядки акумулятора MacBook Air нам знадобилося майже 2.5 години. Далі вирішили перевірити характеристики автономної роботи ноутбука за умови, якщо просто працювати з текстами, браузером і офісними програмами. 

За 16 годин заряд усе ще показував 75%. Ви уявляєте? Жоден інший ноутбук, крім Apple, не запропонує такої автономності в поєднанні з такою швидкодією. 

MacBook Air оснащений пасивною системою охолодження. Він ідеально тихий... І знаєте, навіть дещо незвично працювати і не чути характерного шуму. Це справді респектно!

 

Клавіатура, інтерфейси та зовнішні підключення MacBook Air 

 

Клавіатуру Apple перенесла в нове покоління без змін. Маємо ножичний механізм, що досить-таки зручно. Пристрій підсвічування MacBook Air – особлива любов)  Вона має багатокрокове регулювання яскравості та може самостійно вмикатися, залежно від зовнішніх умов.

Динаміки тут приховали, щоб розширити місце навколо клавіатури. Додали масивний і зручний трекпад із досконалим тактильним відгуком у будь-якому місці натискання. Це можливо завдяки технології Force Touch.

Сканер Touch ID працює ідеально і знаходиться на клавіатурі. MagSafe і два порти Thunderbolt розташували на лівій грані. Роз'єм для навушників 3.5mm jack - з правого боку. Це все передбачені дротові інтерфейси для MacBook Air, справді мінімалістичне рішення. 

Apple вирішила не віддавати вільний простір під додаткові порти, хоча додатковий USB-C і картрідер були б дуже доречними. Та й підтримка лише одного зовнішнього монітора також обмежує поле діяльності. Що ж, c'est la vie)

 

Macbook Air 15.3 2023: нова звукова система 

 

Звук завжди був сильною стороною техніки Apple. Macbook Air 15, звісно, не став винятком. Розробники оснастили його 6-ма динаміками. Два з них - високочастотні. Решта працюють з низькими частотами і мають примусове приглушення. Низькочастотна глибина звуку вражає! Додатково працює функція просторового аудіо та Dolby Atmos для ефектного перегляду фільмів, прослуховування улюблених треків. 

 

Апгрейд аудіосистеми MacBook Air називають найкращим рішенням для сучасних ультрабуків. Музиканти, меломани, творці музики та аудіоконтенту будуть мегазадоволені технікою. 

 

Веб-камера для Apple 

 

Камера MacBook Air 2023 доповнює загальне класне враження – це 1080p FaceTime HD. Після класичних 720-піксельних камер в ігрових ноутах виглядає пристойно і якісно.

З такою веб-камерою зручно проводити робочі зустрічі, конференції, робити навчальні відеозаписи. Вмонтовано також і блок з 6 хороших студійних мікрофонів. 

До речі, підтримку Face ID у моделі 2023 року так і не впровадили.

 

Ціна 

 

Ціна MacBook air 15 у МТА стартує від 59 399 гривень. 

До того ж, з виходом продажів нового MacBook Air 15.3 дюйма, у 2023 році ціни на попередні лінійки знизилися. Це так, для роздумів просто)

 

 

Велика діагональ на 15.3"
Мінімальні рамки екрана MacBook Air
Функціональний і зручний трекпад
Досконала і міцна конструкція корпусу
Технологічний дисплей
Революційний процесор М2
Продуктивність
Автономність на максимальних навантаженнях - 18 годин
Відмінний обсяг пам'яті 
Ефективна система охолодження та безшумна робота
Нова аудіосистема
Виправдана ціна
|
Частота оновлення екрана MacBook Air - 60Гц
Підтримка тільки одного зовнішнього монітора
Невелика кількість дротових інтерфейсів

 

Було
цікаво?
2224 лайки
Кількість
перeглядів
9757 переглядів
Поділитись:
Зміст
статті
Було
цікаво?
2224 лайки
Кількість
перeглядів
9757 переглядів
Поділитись:
Читайте в
Telegram
  • Товари зі статті:

    Ноутбук Apple MacBook Air 15 M2 2023 Silver (MQKR3)

    62499 ₴ 48899 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Ноутбук Apple MacBook Air 15 M2 2023 Space Gray (MQKP3)

    62499 ₴ 48899 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Ноутбук Apple MacBook Air 15 M2 2023 Midnight (MQKW3)

    62499 ₴ 48399 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Ноутбук Apple MacBook Air 15 M2 2023 Starlight (MQKU3)

    62499 ₴ 51499 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Ноутбук Apple MacBook Air 15 M2 2023 Silver (MQKR3)

    62499 ₴ 48899 ₴
    Купити
ПІДПИСКА В 1 КЛІК!