Розділи

Кращий смартфон до 10 000 грн: рейтинг моделей 2023 року

Кращий смартфон до 10 000 грн: рейтинг моделей 2023 року

Максим Дущак
08.03.2023
5 хв
23.10.2023
Було
цікаво?
8560 лайків
Кількість
перeглядів
35136 переглядів

 

Смартфонів стало так багато, що вибрати певну модель неймовірно складно. А вкластися при цьому в бюджет – ще складніше.

 

Ми вирішили трохи вам допомогти і зібрали ТОП смартфонів 2023 року до 10 000 грн. Детально розповідаємо про плюси й мінуси кожного пристрою, а також у чому їхня головна "фішка". 

 

Xiaomi Redmi 10C – великий екран із реалістичними кольорами 

 

Redmi 10C отримав 6, 71-дюймовий екран з IPS матрицею і роздільною здатністю 1650х720. Завдяки високій передачі кольору і широким кутам огляду, він ідеально підходить для відеоконтенту та ігор.

В основі лежить 8-ядерний процесор Qualcomm Snapdragon 680 з технологією енергозбереження. Разом з 4 Гб ОЗП він легко справляється з операційними завданнями та сучасною графікою. 

 

Xiaomi Redmi 10C

 

Основна камера складається з 2 модулів на 50 Мп і 2 Мп. Хороша якість зображення досягається за рахунок штучного інтелекту та опції об'єднання 4 пікселів в 1. Відео записується у форматі 1080p і 720p.

Акумулятор на 5 тисяч мАг забезпечує до 29 годин читання, 190 годин музики і 11 годин геймінгу. Є функція швидкого заряджання на 18 Вт. 

 

Xiaomi Poco M5 – найкращий смартфон до 10 000 грн для геймінгу

 

8-ядерний процесор MediaTek Helio G99 і 6 Гб ОЗП забезпечують високу швидкодію і можливість грати в улюблені ігри на максимальних налаштуваннях графіки. 

Модель отримала 6,58 дюймовий екран з роздільною здатністю 2408×1080, відео на YouTube чи свіжі фотки з соцмереж виглядають прекрасно. А висока частота оновлення дисплея (90 Гц) забезпечує плавність навіть під час динамічних сцен. 

Частота дискретизації (240 герц) рекордна навіть для більш дорогих смартфонів. Дисплей моментально реагує на будь-які команди, що особливо важливо, коли рахунок йде на долі секунди.

 

Xiaomi Poco M5

 

Є кілька режимів підсвічування екрана, які захищають зір під час читання, перегляду фільмів і особливо ігор.

Камера складається з 3-х модулів: 50+2+2 Мп. Зображення оптимізуються за допомогою штучного інтелекту. Об'єктив прекрасно захоплює всі деталі і створює ефект боке, що особливо корисно при портретній зйомці. 

Акумулятора, ємністю 5000 мАг, вистачає на більш ніж на 40 годин спілкування і 15 годин перегляду відеоконтенту. Є функція швидкої зарядки на 18 Вт, яка допоможе підзарядити смартфон прямо перед виходом. 

 

Tecno Pop 5 BD2d – дешевше вже нікуди

 

Хоча гаджет і можна купити за бюджетною ціною, він отримав хорошу IPS-матрицю з діагоналлю 6,1" і роздільною здатністю 1560х720. Якості картинки достатньо для комфортного спілкування та розваг. 

Смартфон обладнаний 4-ядерним процесором MediatTek MTK6580P і 2 Гб ОЗП. Зі складною графікою він, звичайно, не впорається, але для простих операційних завдань – саме те.

 

Tecno Pop 5 BD2d

 

Випробувати особливий захват від знімків на камеру ви не зможете, фотографії досить середні. Але є спалах, автофокусування, 7 режимів і функція ретуші. Відео записується у форматі Full HD.

Цікава фішка – смартфон обладнаний бездротовим FM-приймачем, тож насолоджуватися улюбленими радіостанціями можна в будь-який час. З корисних технологій: сканер обличчя і відбитків пальців, датчик наближення, підтримка 2-х сім-карт формату Nano-SIM. 

Акумулятора на 4000 мАг вистачає на 11 годин перегляду відео і 23 години переговорів. У режимі сну смартфон здатен "прожити" майже тисячу годин. 

 

Oppo A54s – усього потроху 

 

Смартфон має 6,52 дюймовий екран з LCD матрицею і роздільною здатністю HD+. Картинка дуже деталізована і насичена, що особливо відчувається в іграх і фільмах. Технологія AI Eye-care автоматично підлаштовує підсвічування дисплея, залежно від навколишнього освітлення. 

Начинка доволі непогана – 8-ми ядерний процесор MediaTek Helio G35 і 4 Гб ОЗП дають змогу насолоджуватися улюбленими іграми та комфортно працювати з кількома програмами одночасно. 

 

Oppo A54s – усього потроху 

 

З 3-модульною камерою (50+2+2 Мп) кадри справді дуже реалістичні, деталізовані та класні. Спеціальні алгоритми надають кольорам більше соковитості, але особлива увага приділяється обличчю. Програма автоматично регулює його колір, ретушує дрібні дефекти, зберігаючи всі риси та фактуру. Камера має 15 фільтрів, 7 з яких не представлені в жодному іншому смартфоні. 

Oppo A54s отримав батарею на 5 тис. мАг з технологією безпечного заряджання, яка контролює температуру і напругу. Заряд забезпечує 21 годину відеоконтенту, а 5% достатньо, щоб годину листуватися в соцмережах. 

 

Xiaomi Redmi Note 11 – чудова якість камери

 

Смартфон точно варто купити тим, хто обожнює робити красиві фото. Основний модуль на 50 Мп забезпечує глибоку деталізацію навіть віддалених об'єктів. Надширококутний об'єктив на 8 Мп ідеально підходить для зйомки пейзажів і панорами, а за допомогою сенсора глибини можна розмити фон. Фото невеликих об'єктів крупним планом виходять особливо добре.

Штучний інтелект додатково покращує кольори, регулює яскравість і злегка ретушує фото, що особливо помітно на селфі. 

Смартфон обладнаний AMOLED-екраном на 6,43" і роздільною здатністю 2400х1080. На відміну від конкурентів, він має ширший колірний діапазон і швидкий відгук. Максимальна яскравість – 1000 ніт, вона автоматично регулюється залежно від навколишньої освітленості. 

 

Xiaomi Redmi Note 11

 

8-ядерний процесор Snapdragon 680 часто зустрічається і в дорожчих моделях. Разом із 6 Гб ОЗП він легко справляється з сучасними іграми та дає змогу працювати з кількома програмами одночасно. 

Смартфон захищений від пилу та вологи, має NFC, підтримку 2-х sim-карт, Wi-Fi, Bluetooth і потужні стереодинаміки, які забезпечують повне занурення в музику. Є акумулятор на 5000 мАг зі швидкою зарядкою 33 В. 

 

Samsung Galaxy A13 A135 – грай, фотографуй, насолоджуйся

 

Samsung завжди намагався дати своїм користувачам максимум по доступній ціні. Модель Galaxy A13 A135 – яскравий тому приклад. Насамперед цю модель обирають фотографи. 

Камера має основний модуль на 50 Мп, ультраширокий об'єктив на 5 Мп, макрооб'єктив і сенсор глибини на 2 Мп. Об'єктив захоплює рекордні 123° простору, що особливо круто при зйомці пейзажів.

Макрозйомка вам теж сподобається. Датчик у точності захоплює всі деталі об'єкта, а ефект боке розмиває задній фон. 

 

Samsung Galaxy A13 A135 – грай, фотографуй, насолоджуйся

 

Для селфі передбачена хороша камера на 8 мегапікселів з автоматичним фокусуванням. Дуже класна для портретних фото.

Пограти в улюблені ігри ви теж зможете, та ще й як. 8-ядерний процесор Exynos 850 і 4 Гб оперативної пам'яті забезпечать плавність навіть на високих налаштуваннях графіки. Повністю зануритися у віртуальний світ допомагає технологія об'ємного звуку Dolby Atmos. З нею ви заздалегідь почуєте наближення противника і відчуєте себе в центрі подій. 

Galaxy A13 A135 має 6,6 дюймовий екран з матрицею Infinity-V і роздільною здатністю FHD+. Дивитися фільми та грати буде ще приємніше, адже дисплей передає кожну деталь і підсилює реалістичність кольорів. 

 

Samsung Galaxy A23 A235 – найкращий смартфон до 10 000 грн для роботи та розваг

 

Модель спеціально розроблена для вирішення складних завдань. 8-ядерний процесор Qualcomm Snapdragon 680 і 6 Гб оперативної пам'яті забезпечать стабільну роботу навіть у режимі багатозадачності. Комфортно грати можна на максимальних налаштуваннях. Плавність і швидкість забезпечені. 

Є вже знайома нам технологія об'ємного звуку Dolby Atmos. Слухати музику, грати, дивитися фільми тепер набагато приємніше. 6,6 дюймовий дисплей з PLS-матрицею тільки підсилює реалістичність.

 

Samsung Galaxy A23 A235

 

Камера дуже хороша і складається з 4 модулів. Ширококутний об'єктив захоплює більше простору і дозволяє робити фото з цікавих ракурсів. Макрооб'єктив чітко промальовує навіть ледь помітні штрихи. Це один із небагатьох смартфонів з оптичною стабілізацією камери в цьому ціновому діапазоні. Вона запобігає змазуванню кадру, а сенсор глибини дає змогу регулювати різкість і розмивати фон.

Живлення достатньо на кілька днів роботи в стандартному режимі. Є швидка зарядка на 25 Вт.

До речі, Galaxy A23 A235 без перебільшення найкращий смартфон до 10 000 грн 2023 року в плані безпеки. Він отримав багаторівневу систему захисту Samsung Knox, яка шифрує дані та моментально запобігає спробам злому. Є сканер обличчя і відбитків пальців.

 

Samsung Galaxy M33 M336 – геймерський смартфон за 10 000 грн

 

Він має достатню потужність, щоб ви насолоджувалися улюбленими іграми: 8-ядерний процесор Exynos 1280, 6 Гб оперативної пам'яті, дисплей на 6,6 дюйма. Особливо корисною буде технологія RAM Plus: вона автоматично розширює ємність оперативної пам'яті, коли ресурсу телефону стає недостатньо.

Galaxy M33 M336 отримав ТFТ-матрицю з найшвидшим відгуком при натисканні. А оновлення екрана зі швидкістю 120 Гц забезпечує плавність навіть під час активних баталій. 

Купити гаджет варто і через ще одну фішку – технологію Game Booster. Вона збільшує продуктивність, оптимізує витрати енергії та блокує фонові процеси, щоб нічого не відволікало вас від гри.

 

Samsung Galaxy M33 M336

 

4-модульна камера Galaxy M33 M336 теж має хороші характеристики. Є фазове фокусування, об'єктив для макрозйомки, датчик для регулювання різкості та розмиття фону.  

 

Xiaomi Poco C40 – об'ємний акумулятор

 

Смартфон особливо сподобається, якщо ви часто подорожуєте і цінуєте автономність. Батарея, місткістю 6000 мАг, забезпечує 32 години дзвінків, понад 20 годин відео і майже 90 годин музики. Є швидка зарядка, тому поповнити енергію можна прямо перед виходом з дому. 

Продуктивність телефону теж непогана: 8-ядерний процесор JLQ JR510 і 4 Гб оперативної пам'яті. З тим же Samsung Galaxy його, звичайно, не порівняти, але ресурсу з головою вистачає для повсякденних завдань та ігор з нескладною графікою. 

 

Xiaomi Poco C40

 

Дисплей стандартний – 6,71 дюйма з роздільною здатністю 1650x720 і LCD матрицею. Нічого особливого, просто хороша картинка. Характеристики камери середні, є датчик глибини. 

Смартфон має захист від вологи та пилу, а також кілька способів розблокування, включно зі сканером обличчя та відбитків пальців.  

 

Xiaomi Redmi 10 – унікальні можливості для фото

 

Xiaomi Redmi 10 найкраще поєднує ціну та технології для фотозйомки. Основний модуль камери на 50 Мп забезпечує високу деталізацію і чіткість. Надширококутний об'єктив на 8 Мп дає змогу робити якісні панорамні фото та пейзажі. Є датчик глибини для розмиття фону та об'єктив для макрозйомки. 

Для хороших селфі передбачена фронтальна камера на 8 мегапікселів. Штучний інтелект автоматично ретушує кадри та коригує кольори. Вам залишається тільки вибрати найкращі фото і поділитися ними з друзями. 

 

Xiaomi Redmi 10

 

До речі, камера записує відео у форматі Full HD, а вбудовані фільтри та спецефекти дають змогу знайти свій авторський стиль. 

Дисплей 6,5 дюймовий з роздільною здатністю 2400x1080 і хорошою IPS матрицею. Він радує око насиченими і яскравими кольорами при будь-якому освітленні. 

Завдяки сучасному процесору Helio G88 і 4 Гб оперативної пам'яті ви можете насолоджуватися іграми без затримок і зависань. Тим більше, батареї вистачає на 5-7 годин геймінгу.

 

Який смартфон купити до 10 000 грн для фотозйомки?

 

Очолюють рейтинг камерофонів у цьому ціновому сегменті Samsung Galaxy A13 A135 та Xiaomi Redmi Note 11. Обидва пристрої мають ультраширокий об'єктив, датчик глибини та макрооб'єктив. Є додаткові фільтри та технології штучного інтелекту, які коригують кадр. 

 

Який смартфон до 10 000 грн найкраще підходить для ігор?

 

Лідерами продуктивності вважаються Samsung Galaxy M33 M336 та A23 A235. Обидва смартфони мають 8-ядерні процесори та 6 Гб ОЗП, чого достатньо для комфортної гри навіть на максимальних налаштуваннях графіки. Технологія Game Booster збільшує продуктивність шляхом відключення непотрібних процесів. А об'ємний звук Dolby Atmos дозволяє почути навіть тихі пересування супротивників.  

 

ТОП смартфонів до 10 000 грн з найкращою автономністю?

 

Середня ємність акумулятора – 5000 мАг. Але час роботи у кожної моделі різний і залежить від енергоспоживання системи. Лідерство рейтингу автономності в цьому ціновому сегменті тримають: 

 

Було
цікаво?
8560 лайків
Кількість
перeглядів
35136 переглядів
Поділитись:
Зміст
статті
Було
цікаво?
8560 лайків
Кількість
перeглядів
35136 переглядів
Поділитись:
Читайте в
Telegram
  • Товари зі статті:

    Смартфон Xiaomi Redmi 10C 4/128GB Mint Green (Global)

    5699 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Смартфон Xiaomi Poco M5 6/128GB Green (Global)

    Купити
  • Товари зі статті:

    Смартфон Tecno Pop 5 BD2d 2/32GB Obsidian Black

    2799 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Смартфон Oppo A54s 4/128GB Blue

    6799 ₴ 5299 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Смартфон Xiaomi Redmi Note 11 6/128GB Graphite Gray (Global)

    6799 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Смартфон Samsung Galaxy A13 A135 4/128GB Black

    8099 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Смартфон Samsung Galaxy A23 A235 6/128GB Orange LTE

    9499 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Смартфон Samsung Galaxy M33 M336 5G 6/128GB Brown

    9499 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Смартфон Xiaomi Poco C40 4/64GB Power Black (Global)

    3899 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Смартфон Xiaomi Redmi 10 2022 4/128GB Carbon Gray (Global)

    4999 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Смартфон Samsung Galaxy A13 A135 4/128GB Black

    8099 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Смартфон Xiaomi Redmi Note 11 6/128GB Graphite Gray (Global)

    6799 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Смартфон Samsung Galaxy M33 M336 5G 6/128GB Brown

    9499 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Смартфон Samsung Galaxy A23 A235 6/128GB Orange LTE

    9499 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Смартфон Xiaomi Poco C40 4/64GB Power Black (Global)

    3899 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Смартфон Xiaomi Redmi 10C 4/128GB Graphite Gray (Global)

    5999 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Смартфон Samsung Galaxy M33 M336 5G 6/128GB Brown

    9499 ₴
    Купити
ПІДПИСКА В 1 КЛІК!