Розділи

Коли Чорна п'ятниця 2023 в Україні: Період МегаЗнижок

Коли Чорна п'ятниця 2023 в Україні: Період МегаЗнижок

Максим Дущак
02.11.2023
1 хв
08.11.2023
Було
цікаво?
1625 лайків
Кількість
перeглядів
7130 переглядів

 

Магазини регулярно роблять невеликі знижки та акції на свої товари. Але глобальний розпродаж зі знижками до -70% буває лише раз на рік – у Чорну п'ятницю.

 

А ви точно знаєте все про цей захід? Зараз розповімо, як з'явилася Чорна п'ятниця, коли проводиться і як до неї правильно підготуватися в Україні. Погнали 👇

 

Коли Чорна п'ятниця в Україні 2023

 

Black Friday традиційно починається в останню п'ятницю осені.

 

У 2023 році вона найраніша за останні 5 років – старт 24 листопада. Більшість магазинів стартують розпродаж вже опівночі з четверга на п'ятницю.

Цікаво, що бум шопінгу в Америці починається на 7 годин пізніше, ніж в Україні. А у Китаї, навпаки, раніше на 5 годин. Враховуйте це при покупках на світових маркетплейсах.

 

Період Чорної п'ятниці в Україні

 

“Офіційна” Чорна п'ятниця 2023 року – це період з 24 по 26 листопада.

 

Але зазвичай кожен магазин сам вирішує скільки триватиме розпродаж. В одних Чорна п’ятниця стартує в кінці листопада, а в інших ще на початку місяця.

Точний час, коли почнеться акція, краще уточнити заздалегідь у магазинах, яких ви плануєте робити покупки на Чорну п'ятницю. Це підвищить шанси вихопити зі знижкою товар, який давно хотіли.

Чому Чорна п'ятниця в Україні проводиться саме у цей період? Так склалося історично 👇

 

Історія Black Friday

 

Чорна п'ятниця як день акційних знижок має американське походження.

 

Наприкінці 19 століття країну охопила серйозна фінансова криза, яка зачепила кожного бізнесмена, у тому числі й Френка Вулворта. На той момент його крамничка не приносила хорошого виторгу, тому Френк зробив незвичайну фішку – почав продавати усі товари по 5 центів.

Наприкінці дня він виявив, що магазин приніс тижневий виторг лише за один день. Таку ідею розпродажів підхопили інші підприємці, але до Чорної п'ятниці було ще далеко.

Останній крок до формування акції Чорної п’ятниці був зроблений у 50-х роках минулого століття. Щорічно перед Різдвом у магазинах утворювалися величезні черги охочих купити подарунки зі знижкою. Якось вулиці Філадельфії охопив такий хаос, що поліцейські почали називати цей день "Чорним".

Спочатку масові розпродажі у Чорну п'ятницю захопили всю Америку, а згодом поширились на Європу та весь світ. Зараз у 2023 році подія відома і популярна у всьому світі, включно з Україною.

Цікавий момент – магазини довго визначалися, як назвати день: “чорним” чи “зеленим”. Обгрунтовувалося це тим, що касові апарати зеленіли від виручки, а продавці могли розраховувати на щедрі зелені премії. Зрештою зупинились на “чорному” варіанті.

 

Що таке кіберпонеділок

 

Термін “Кіберпонеділок” був вперше використаний у 2005 році у статті The New York Times.

 

Автор статті Річард Корбетт писав про те, що в перший понеділок після Чорної п’ятниці інтернет-магазини пропонують такі ж великі знижки, як і офлайн магазини в Чорну п'ятницю.

З того часу понеділок після Чорної п’ятниці став днем найбільших розпродажів в Інтернеті.

 

Як підготуватися до Чорної п'ятниці в Україні

 

Коли почнеться Чорна п'ятниця 2023 року в Україні, товари будуть моментально розлітатись з полиць магазинів.

 

Тому готуватись потрібно заздалегідь. Ось головні рекомендації щодо підготовки до свята Чорної п’ятниці в Україні:

  • 🎯 Складіть список покупок, які ви плануєте зробити на Чорну п’ятницю. Кількість знижок у перші дні будуть звалювати з ніг, тому список товарів дозволить ефективніше "полювати" на найважливіше в Чорну п’ятницю.
  • 🎯 Регулярно моніторте вартість товарів, які будете купувати в період Чорного розпродажу. Найкраще записати ціни бажаних товарів ще за 2 місяці до моменту, коли почнуться знижки. Так ви точно дізнаєтесь, чи дійсно магазин робить знижку на Чорну п’ятницю, чи просто маніпулює ціною.
  • 🎯 Не забувайте ознайомлюватись з цінами у різних магазинах на Чорну п’ятницю. Однакові товари будуть мати різну вартість, тому шукайте найвигідніші пропозиції в Чорну п'ятницю.
  • 🎯 Суворо визначте рамки бюджету. Це дозволить уникнути зайвих витрат та імпульсивних покупок коли почнеться Чорна п'ятниця.
  • 🎯 Визначтеся з магазинами, в яких будете купувати в період Чорної п’ятниці. Підпишіться на розсилку та соцмережі, щоб першими дізнатися про старт розпродажу та найсмачніші варіанти в магазинах.
  • 🎯 Додайте товари, що сподобалися, в закладки браузера. Це дозволить швидко порівнювати ціни та моніторити наявність товарів коли почнеться Чорна п’ятниця.
  • 🎯 Ознайомтеся з умовами доставки та оплати під час Чорної п'ятниці.

Пам'ятайте, що період Чорного розпродажу 2023 року може тривати хоч цілий місяць, але покупки краще робити в перші дні. Адже хороші товари будуть розбирати миттєво і через декілька годин Чорної п’ятниці їх може вже не бути в наявності.

 

Коли Чорна п'ятниця 2023 в МТА

 

Хоча Чорна п’ятниця передбачає лише кілька днів розпродажу, але МТА влаштовує розпродаж для своїх клієнтів протягом місяця.

 

Отримати гаджет по знижках Чорної п’ятниці можна з 10 до 30 листопада. Звичайно, найсмачніші знижки ми залишили на фінальний день Чорної п’ятниці – 24 листопада 2023 року.

Знижки в інтернет-магазині МТА досягатимуть -70% у період Чорної п'ятниці. Підготували для вас найкрутіші та трендові гаджети з різних категорій:

  • 📱 Смартфони. В Чорну п’ятницю можна буде купити по знижці як нові iPhone, так і бюджетні моделі від перевірених брендів.
  • 💻 Ноутбуки. Для роботи, навчання, геймінгу – підберемо в Чорну п’ятницю лептопи для будь-яких завдань.
  • 🖥️ Планшети. Планшети стали зараз дуже потужними та функціональними, вже підібрали найкрутіші моделі на Чорну п'ятницю.
  • 🎧 Навушники. Бездротові, накладні, дротові, геймерські – у нас їх ого-го скільки. Особливо в період Чорної п’ятниці.
  • 🤖 Роботи-плесоси. Думаєте, на робот-пилосос потрібен величезний бюджет? В Чорну п’ятницю не потрібен:)
  • 🎮 Товари для геймерів. З ігровою мишкою та клавіатурою перемог буде набагато більше. Але рекомендуємо купити в Чорну п’ятницю кермо з педалями. Емоції будуть зашкалювати 👍
  • ⌚️ Смарт-годинник. Б’ємось об заклад, що наш смарт-годинник знає більше про ваше здоров'я, ніж ви самі.
  • 🏠 Техніка для дому та кухні. Хай Чорна п’ятниця стане днем, коли ваші кулінарні повноваження перейдуть мультиварці чи кухонному комбайну.

 

У МТА стільки цікавих товарів з “Чорними” знижками, що ми створили окрему сторінку до дня Чорної п'ятниці 2023 на сайті. Обов'язково завітайте туди. Тримаємо парі, там є гаджет, який ви давно хотіли купити 😉

Було
цікаво?
1625 лайків
Кількість
перeглядів
7130 переглядів
Поділитись: