Розділи

HP проти Lenovo: у кого ноутбуки краще

HP проти Lenovo: у кого ноутбуки краще

Максим Дущак
08.03.2024
5 хв
11.03.2024
Було
цікаво?
375 лайків
Кількість
перeглядів
2085 переглядів
Зміст
статті
Зміст
Читайте в
Telegram
ПІДПИСКА В 1 КЛІК!

 

"Купити ноутбук". Спробуйте погуглити цю фразу – система видасть десятки сайтів із ноутбуками. І на кожному з них переважатимуть 2 бренди – HP та Lenovo.

 

☝️ Ці бренди вже кілька десятиліть вважаються лідерами ринку електроніки. І кожен має свою історію. Наприклад, ноутбуки Lenovo першими побували у космосі, адже були розроблені за стандартами міністерства оборони США. А HP вважається першою IT компанією, яка народилася у гаражі. Бренду незабаром виповниться 90 років.

Ми, як справжні гаджетомани, просто не можемо обминути цих двох техногігантів. Вирішили зробити трохи нестандартне порівняння – взяти у кожного бренду по одному ноутбуку з різних цінових сегментів та порівняти їх між собою. Буде цікаво, тому погнали 👇

 

Бюджетний сегмент

 

У бюджетних ноутбуках важливо отримати максимум можливостей при мінімальних вкладеннях. Обидві компанії мають у рукаві по козирю.

 

У Lenovo це IdeaPad 1 15AMN7. Він підходить, щоб облаштувати робоче місце, подивитися фільм і навіть відпочити за простенькою грою. У ноутбука стандартний 15-дюймовий дисплей з роздільною здатністю 1920х1080. Картинка дуже натуральна і чітка, є антиблікове покриття, яке знижує навантаження на очі та дозволяє комфортно працювати при яскравому освітленні.

Звуку тут приділили особливе місце. У корпусі встановлені потужні динаміки із технологією тривимірного звучання Dolby Audio. Це дозволяє з головою поринати у перегляд фільму, відчуваючи кожну деталь звучання.

За продуктивність відповідає 4-ядерний AMD Ryzen 3 та 4 Гб оперативної пам'яті. Хороша бюджетна начинка. У сучасні ігри на максималках, звичайно, не порубатися, а ось для навчання, серфінгу в інтернеті та роботи зі стандартними програмами – саме те.

А ще – ноутбук заточений під роботу "на ходу". У нього ультракомпактний корпус та рекордно низька вага. Можна носити з собою майже як книгу, тільки трохи більшу за звичайну :) Заряду батареї вистачає на 10 годин


А тепер HP. Лідер серед бюджетників – HP 255 G9 (6F293EA) Silver. Якщо у попереднього ноута стояла бюджетна TN матриця, то тут уже солідна IPS. Достатньо просто поглянути на картинку, щоби це зрозуміти. Кольори більш соковиті та глибокі, плюс збільшені кути огляду дозволяють насолоджуватися якісною картинкою з будь-яких положень.

Ноутбук обладнаний вже знайомим 4-ядерним AMD Ryzen 3, проте оперативка тут збільшена до 8 Гб. Та й відеокарта потужніша – AMD Radeon Graphics. Словом, приріст продуктивності – приблизно 30% у порівнянні з Lenovo. Нагадаємо, що ціна ноутбуків практично однакова.

З іншого боку HP 255 G9 (6F293EA) Silver трохи поступається своєму конкуренту в якості звуку та обсязі пам'яті – 256 Гб SSD. Тому дивіться, що для вас важливіше.

 

Ціна-якість

 

У цьому ціновому сегменті важливо, щоб ноутбук умів багато, але не за всі гроші світу :)

 

Серед різноманітності середньобюджетних моделей Lenovo, виділяється лише одна – IdeaPad 3 15ACH6. В її основі лежить 6-ядерний AMD Ryzen 5 та 8 Гб оперативної пам'яті. Грати можна у більшість сучасних ігор, хоч і не на максималках. Якщо ви IT спеціаліст, ноутбук теж чудово підійде під 90% завдань. Тут встановлена одна з найпотужніших систем охолодження та ігрова відеокарта.

Дисплей – 15,6-дюймовий, з роздільною здатністю 1920х1080, антибліковим покриттям, частотою оновлення 60 Гц. Картинка чітка та деталізована, чудово підходить для геймінгу та фільмів. Мало того, що матриця зроблена за технологією IPS, так виробник ще й програмно підвищує реалістичність кольорів, щоб очам було прям приємно. Коротше, кайф :)

Інші характеристики стандартні. Є підсвічування клавіатури, роз'єм на будь-який випадок життя, SSD на 512 Гб і добротна вебкамера. 


HP також має хорошу модельPAVILION 15-EH1318NW. Дисплей у ноутбука такий же, як і у попереднього, прям піксель в піксель :) А ось потужності вже побільше – 8-ядерний процесор AMD Ryzen 7 і 16 Гб оперативної пам'яті. Це ідеальний варіант для геймінгу або складних обчислювальних завдань – 3D-моделювання, рендеринг. При цьому ціна практично однакова.

Хоча цей ноутбук не має такої потужної системи охолодження, як його конкурент, зате він менший і легший на 25%. Найбільш підходящий варіант для активних homo sapiens.

 

Преміум сегмент

 

Настав час заряджених важкоатлетів, які бачать ціль і не бачать перешкод :)

 

Lenovo має дуже цікаву модельIDEAPAD GAMING 3 16IAH7. Під капотом знаходиться аж 10-ядерний Intel Core i7 та 16 Гб оперативної пам'яті. Ноутбук має ігрову відеокарту і загалом позиціонується як ігровий. Можна запускати будь-які сучасні ігри на високих налаштуваннях графіки. Для роботи модель також підходить. Якщо ви програміст, дизайнер чи будь-який інший Digital-чувак, покупка цього ноута виглядає цілком логічно.

Дисплей отримав стандартні характеристики:

  • діагональ 16 дюймів;
  • барвиста IPS матриця;
  • роздільна здатність 1920х1200;
  • антиблікове покриття.

Але є одна фішка – частота оновлення дисплея 165 Гц. Це суто геймерська характеристика, яка забезпечить рекордну плавність у грі.

Ще у ноута посилена система охолодження, потужний акумулятор та SSD накопичувач на 1000 Гб. Можна зберігати стільки ігор, скільки захочеться:)


А ось ноутбуки HP у цьому ціновому сегменті заточені більше під бізнес-завдання та вузьких фахівців. HP ENVY X360 15-FE0009UA – найяскравіший приклад.

У нього під капотом теж 10-ядерний процесор Intel Core i7 та 16 Гб оперативної пам'яті. Навіть найвибагливіші програми працюють швидко та одночасно, адже система заточена під багатозадачність.

Дисплей такий самий, як і у попередньої моделі, але вже з глянцевим покриттям. Воно значно посилює яскравість і насиченість кольорів, тому картинка соковита наче страва в дорогому ресторані. Здається, що кожен піксель – крапля живої фарби. Ноутбук поступається конкуренту лише у частоті оновлення – 60 Гц. Але якщо ви плануєте використовувати його виключно для роботи, це цілком норм.

А тепер головна фішка HP ENVY X360 15-FE0009UA – він вміє ось так 👇

Дуже корисна штука в роботі з огляду на те, що екран сенсорний. А ще – ноутбук менший і легший за свого суперника Lenovo на 30%. Та й взагалі, це одна із найкомпактніших моделей серед ноутбуків у принципі.

 

Підсумки

 

Ви, напевно, хотіли більше цікавих моделей, але наша стаття не маршрутка, в якій вміщується все :) Показали лише кілька вдалих варіантів, зате в нашому каталозі ноутбуків їх ще дуже багато. Обов'язково загляньте туди, зможете легко порівнювати характеристики та ціни різних моделей.

 

Наші менеджери допоможуть підібрати хороший ноутбук під конкретне завдання – будь то геймінг, робота, чи просто, “щоб був” :)

 

Було
цікаво?
375 лайків
Кількість
перeглядів
2085 переглядів
Поділитись:
Зміст
статті
Було
цікаво?
375 лайків
Кількість
перeглядів
2085 переглядів
Поділитись:
Читайте в
Telegram
  • Товари зі статті:

    Ноутбук Lenovo IdeaPad 1 15AMN7 (82VG0063RM) Gray

    14999 ₴ 13999 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Ноутбук HP 255 G9 (6F293EA) Silver

    14499 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Ноутбук HP 255 G9 (6F293EA) Silver

    14499 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Ноутбук Lenovo IdeaPad Gaming 3 15ACH6 (82K2027BRM) Shadow Black

    29999 ₴ 23999 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Ноутбук HP Pavilion 15-eh1318nw (4S8V5EA) Silver

    24999 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Ноутбук Lenovo IdeaPad Gaming 3 16IAH7 (82SA00GDRA) Onyx Gray

    51899 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Ноутбук HP Envy x360 15-fe0009ua Natural Silver (8U6M3EA)

    51555 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Ноутбук HP Envy x360 15-fe0009ua Natural Silver (8U6M3EA)

    51555 ₴
    Купити
ПІДПИСКА В 1 КЛІК!