Розділи

HP проти Lenovo: у кого ноутбуки краще

HP проти Lenovo: у кого ноутбуки краще

Максим Дущак
08.03.2024
5 хв
20.06.2024
Було
цікаво?
848 лайків
Кількість
перeглядів
4889 переглядів
Зміст
статті
Зміст
Читайте в
Telegram
ПІДПИСКА В 1 КЛІК!

 

"Купити ноутбук". Спробуйте погуглити цю фразу – система видасть десятки сайтів із ноутбуками. І на кожному з них переважатимуть 2 бренди – HP та Lenovo.

 

☝️ Ці бренди вже кілька десятиліть вважаються лідерами ринку електроніки. І кожен має свою історію. Наприклад, ноутбуки Lenovo першими побували у космосі, адже були розроблені за стандартами міністерства оборони США. А HP вважається першою IT компанією, яка народилася у гаражі. Бренду незабаром виповниться 90 років.

Ми, як справжні гаджетомани, просто не можемо обминути цих двох техногігантів. Вирішили зробити трохи нестандартне порівняння – взяти у кожного бренду по одному ноутбуку з різних цінових сегментів та порівняти їх між собою. Буде цікаво, тому погнали 👇

 

Бюджетний сегмент

 

У бюджетних ноутбуках важливо отримати максимум можливостей при мінімальних вкладеннях. Обидві компанії мають у рукаві по козирю.

 

У Lenovo це IdeaPad 1 15AMN7. Він підходить, щоб облаштувати робоче місце, подивитися фільм і навіть відпочити за простенькою грою. У ноутбука стандартний 15-дюймовий дисплей з роздільною здатністю 1920х1080. Картинка дуже натуральна і чітка, є антиблікове покриття, яке знижує навантаження на очі та дозволяє комфортно працювати при яскравому освітленні.

Звуку тут приділили особливе місце. У корпусі встановлені потужні динаміки із технологією тривимірного звучання Dolby Audio. Це дозволяє з головою поринати у перегляд фільму, відчуваючи кожну деталь звучання.

За продуктивність відповідає 6-ядерний AMD Ryzen 5 та 8 Гб оперативної пам'яті. Хороша бюджетна начинка. У сучасні ігри на максималках, звичайно, не порубатися, а ось для навчання, серфінгу в інтернеті та роботи зі стандартними програмами – саме те.

А ще – ноутбук заточений під роботу "на ходу". У нього ультракомпактний корпус та рекордно низька вага. Можна носити з собою майже як книгу, тільки трохи більшу за звичайну :) Заряду батареї вистачає на 10 годин


А тепер HP. Лідер серед бюджетників – HP 255 G9 (6A1A3EA) Gray. Достатньо просто поглянути на картинку, щоб зрозуміти, що тут стоїть солідна IPS-матриця. Кольори більш соковиті та глибокі, плюс збільшені кути огляду дозволяють насолоджуватися якісною картинкою з будь-яких положень.

Ноутбук обладнаний вже знайомим 4-ядерним AMD Ryzen 3, проте оперативка тут збільшена до 8 Гб. Та й відеокарта потужніша – AMD Radeon Graphics. Словом, приріст продуктивності – приблизно 30% у порівнянні з Lenovo. Нагадаємо, що ціна ноутбуків практично однакова.

З іншого боку HP 255 G9 (6A1A3EA) Gray трохи поступається своєму конкуренту в якості звуку та обсязі пам'яті – 256 Гб SSD. Тому дивіться, що для вас важливіше.

 

Ціна-якість

 

У цьому ціновому сегменті важливо, щоб ноутбук умів багато, але не за всі гроші світу :)

 

Серед різноманітності середньобюджетних моделей Lenovo, виділяється лише одна – IdeaPad 3 15ACH6. В її основі лежить 6-ядерний AMD Ryzen 5 та 8 Гб оперативної пам'яті. Грати можна у більшість сучасних ігор, хоч і не на максималках. Якщо ви IT спеціаліст, ноутбук теж чудово підійде під 90% завдань. Тут встановлена одна з найпотужніших систем охолодження та ігрова відеокарта.

Дисплей – 15,6-дюймовий, з роздільною здатністю 1920х1080, антибліковим покриттям, частотою оновлення 60 Гц. Картинка чітка та деталізована, чудово підходить для геймінгу та фільмів. Мало того, що матриця зроблена за технологією IPS, так виробник ще й програмно підвищує реалістичність кольорів, щоб очам було прям приємно. Коротше, кайф :)

Інші характеристики стандартні. Є підсвічування клавіатури, роз'єм на будь-який випадок життя, SSD на 512 Гб і добротна вебкамера. 


HP також має хорошу модельPAVILION 15-EH1108UA. Дисплей у ноутбука такий же, як і у попереднього, прям піксель в піксель :) А ось потужності вже побільше – 8-ядерний процесор AMD Ryzen 7 і 16 Гб оперативної пам'яті. Це ідеальний варіант для геймінгу або складних обчислювальних завдань – 3D-моделювання, рендеринг. При цьому ціна практично однакова.

Хоча цей ноутбук не має такої потужної системи охолодження, як його конкурент, зате він менший і легший на 25%. Найбільш підходящий варіант для активних homo sapiens.

 

Преміум сегмент

 

Настав час заряджених важкоатлетів, які бачать ціль і не бачать перешкод :)

 

Lenovo має дуже цікаву модельIDEAPAD PRO 5 16IRH8. Під капотом знаходиться аж 14-ядерний Intel Core i7 та 16 Гб оперативної пам'яті. Ноутбук має ігрову відеокарту і загалом позиціонується як ігровий. Можна запускати будь-які сучасні ігри на високих налаштуваннях графіки. Для роботи модель також підходить. Якщо ви програміст, дизайнер чи будь-який інший Digital-чувак, покупка цього ноута виглядає цілком логічно.

Дисплей отримав стандартні характеристики:

  • діагональ 16 дюймів;
  • барвиста IPS матриця;
  • роздільна здатність 1920х1200;
  • антиблікове покриття.

Але є одна фішка – частота оновлення дисплея 120 Гц. Це суто геймерська характеристика, яка забезпечить рекордну плавність у грі.

Ще у ноута посилена система охолодження, потужний акумулятор та SSD накопичувач на 1000 Гб. Можна зберігати стільки ігор, скільки захочеться:)


А ось ноутбуки HP у цьому ціновому сегменті заточені більше під бізнес-завдання та вузьких фахівців. HP ENVY X360 16-AC0007UA – найяскравіший приклад.

У нього під капотом теж 12-ядерний процесор Intel Ultra 5 125U та 16 Гб оперативної пам'яті. Навіть найвибагливіші програми працюють швидко та одночасно, адже система заточена під багатозадачність.

Дисплей такий самий, як і у попередньої моделі, але вже з глянцевим покриттям. Воно значно посилює яскравість і насиченість кольорів, тому картинка соковита наче страва в дорогому ресторані. Здається, що кожен піксель – крапля живої фарби. Ноутбук поступається конкуренту лише у частоті оновлення – 60 Гц. Але якщо ви плануєте використовувати його виключно для роботи, це цілком норм.

А тепер головна фішка HP ENVY X360 16-AC0007UA – він вміє ось так 👇

Дуже корисна штука в роботі з огляду на те, що екран сенсорний. А ще – ноутбук менший і легший за свого суперника Lenovo на 30%. Та й взагалі, це одна із найкомпактніших моделей серед ноутбуків у принципі.

 

Підсумки

 

Ви, напевно, хотіли більше цікавих моделей, але наша стаття не маршрутка, в якій вміщується все :) Показали лише кілька вдалих варіантів, зате в нашому каталозі ноутбуків їх ще дуже багато. Обов'язково загляньте туди, зможете легко порівнювати характеристики та ціни різних моделей.

 

Наші менеджери допоможуть підібрати хороший ноутбук під конкретне завдання – будь то геймінг, робота, чи просто, “щоб був” :)

 

Більше цікавого:

Було
цікаво?
848 лайків
Кількість
перeглядів
4889 переглядів
Поділитись:
Зміст
статті
Було
цікаво?
848 лайків
Кількість
перeглядів
4889 переглядів
Поділитись:
Читайте в
Telegram
  • Товари зі статті:

    Ноутбук Lenovo IdeaPad 1 15ALC7 (82R400B4RM)

    19999 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Ноутбук HP 255 G9 (6A1A3EA) Gray

    15999 ₴ 14999 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Ноутбук HP 255 G9 (6A1A3EA) Gray

    15999 ₴ 14999 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Ноутбук Lenovo IdeaPad Gaming 3 15ACH6 (82K2027BRM) Shadow Black

    29999 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Ноутбук HP Pavilion 15-eh1108ua Silver (4A7N4EA)

    25999 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Ноутбук Lenovo IDEAPAD PRO 5 16IRH8 (83AQ003VCK) Arctic Gray

    44499 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Ноутбук HP Envy x360 16-ac0007ua Silver (A0NN0EA)

    52999 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Ноутбук HP Envy x360 16-ac0007ua Silver (A0NN0EA)

    52999 ₴
    Купити
ПІДПИСКА В 1 КЛІК!