Розділи

GTA VI: що відомо та коли реліз

GTA VI: що відомо та коли реліз

Максим Дущак
21.03.2024
1 хв
22.03.2024
Було
цікаво?
302 лайки
Кількість
перeглядів
1602 перегляди

 

5 грудня 2023 року Rockstar Games офіційно анонсувала Grand Theft Auto 6.

 

Про розробку нової GTA студія оголосила ще в лютому 2022 року. Перша інформація про гру з’явилась у вересні того ж року, через злом внутрішньої мережі компанії. Зловмисники не отримали доступу до вихідного коду GTA 6, проте витік, за словами юристів Rockstar, коштував студії п'ять мільйонів доларів.

Зібрали в одному огляді все, що відомо про майбутню GTA: деталі сюжету та геймплею, коли і на яких платформах з’явиться гра. Тож погнали 👇

 

Грабежі, романтика та гучні вечірки 

 

Всі події розгортаються в сучасному Вайс-Сіті. Мегаполіс розташований у вигаданому штаті Леоніда, який є прообразом Майямі. В трейлері показали пляжі, центр з хмарочосами та пентхаусами, нічні клуби та території передмістя.

У GTA 6 буде 2 головних героїв — чоловік Джейсон і дівчина латиноамериканського походження Лусія. Їх пов’язуються романтичні стосунки. Подейкують, що сценаристи надихалися історією Бонні та Клайда — відомих грабіжників банків часів Великої депресії США. Герої GTA 6 теж заробляють пограбуваннями: у трейлері показали, як Джейсон і Лусія вриваються в магазин і тікають з місця злочину на машині. Можливо, між героями можна буде перемикатися під час місії, як це було в GTA 5.

У Вайс-Сіті буде кілька угруповань. У трейлері показали як мінімум два клуби – стрітрейсерів High Rollerz і гонщиків по бездоріжжю ThrillBilly Mud Club.

У грі – великий акцент на соцмережах. Дії GTA 6 розгортаються приблизно в наші дні, тому жителі Вайс-Сіті користуються сучасними смартфонами, знімають фото та відео. Судячи з трейлера, у грі є свій аналог Тіктока. У вертикальних відео показують агресивно налаштовану жінку з двома молотками, оголених дівчат на даху автомобіля і чоловіка, який виловлює алігатора з басейна. 

Так, у грі буде високий градус абсурду. Проте всі “витівки” грунтуються на реальних відео реальних жителів Флориди :)

Деякі люди навіть вирішили засудити Rockstar за використання їхньої зовнішності без дозволу. Ви напевно чули цю історію :)

 

Розширений ігровий світ

 

Ігровий процес GTA 6 заснований на напрацюваннях GTA 5 та Red Dead Redemption 2. Як і в попередніх версіях гри, тут будуть:

  • повністю відкритий світ; 
  • купа вогнепальної зброї;
  • автомобілі на будь-який смак;
  • порушення закону та моральних норм :)

 

Ігрова карта в мережу не потрапила, але фанати приблизно відтворили її за матеріалами, які витекли внаслідок злому – вона майже у 2 рази більша за карту ГТА 5

 

В трейлері не показали повноцінний геймплей за Джейсона чи Лусію. Під час злому вдалося знайти відео, на яких помітні більш плавні та повільні анімації руху, різні варіанти діалогів з неігровими персонажами.

Це наймасштабніша гра Rockstar. Bloomberg згадує, що спочатку плани студії були надто амбітними: автори хотіли показати різні міста Північної та Південної Америки. Однак у ході створення GTA 6 компанія вирішила зосередитися на Вайс-Сіті та його околицях.

При цьому, розробники підтверджують, що ігровий світ все одно буде біль реалістичним, ніж у попередніх версіях гри. У будинках і клубах значно більше людей, ніж у GTA 5. Судячи з витоків, у новій частині покращують систему пограбувань за рахунок діалогів та нових взаємодій з неігровими персонажами.

 

Людей та автівок на дорогах набагато більше, ніж у минулих частинах. У грі буде багато й інших видів транспорту – човнів, катерів, літаків, гелікоптерів тощо.

 

Більше реалістичності 

 

Очікуємо побачити у грі проривну графіку з глобальним освітленням та підтримкою технології трасування променів. Судячи з трейлера, у GTA 6 використовується просунута технологія рендерингу волосся – воно фізично правильно рухається і пропускає промені світла. Виглядає дуже реалістично.

А ще – материнська компанія Rockstar запатентувала нову ігрову механіку. Згідно з описом патенту, технологія дозволяє неігровим персонажам підлаштовуватись під оточення. Так вони зможуть, наприклад, змінювати поведінку в залежності від виду транспорту чи заповненості доріг. Ймовірно, така технологія буде використовуватись в ГТА 6.

 

Глава компанії Take-Two заявив, що гра повторить успіх попередників і стане новим стандартом якості для всіх видів розваг, включно з кіно.

 

Дата виходу та платформи GTA 6

 

GTA 6 вийде у 2025 році тільки на PlayStation 5 і Xbox Series X/S. Версія для ПК може вийти пізніше, як це було у випадку з GTA 5. Колишній співробітник Rockstar пояснив це тим, що студії потрібен час на покращення та оптимізацію гри для різних конфігурацій ПК. При цьому, на консолях Nintendo Switch гра, швидше за все, не з’явиться

 

А щоб очікування GTA 6 пройшло непомітно, придивіться до нашого каталогу з іграми. Там є багато цікавого 😏

 

Було
цікаво?
302 лайки
Кількість
перeглядів
1602 перегляди
Поділитись:
Зміст
статті
Було
цікаво?
302 лайки
Кількість
перeглядів
1602 перегляди
Поділитись:
Читайте в
Telegram
ПІДПИСКА В 1 КЛІК!