Розділи

Фокус на Apple: огляд флагманських новинок

Фокус на Apple: огляд флагманських новинок

Олена Калинчук
15.09.2021
5 хв
22.06.2023
Було
цікаво?
4023 лайки
Кількість
перeглядів
9362 перегляди
Зміст
статті
Зміст
Читайте в
Telegram
ПІДПИСКА В 1 КЛІК!

 

Відшуміла перша з трьох осінніх презентацій Apple 2021 року, де компанія показала всьому світу нові покоління своїх популярних продуктів:

  • дві версії нових iPad; 
  • Apple Watch з швидкою зарядкою на USB Type-C;
  • лінійку нових iPhone, до яких увійшли iPhone 13 та 13 mini, а також дві Pro моделі. 

Саме про новинки й піде мова у нашій статті.

 


В МТА вже стартує можливість передзамовлення. Це крута можливість першими купити флагман Apple в Україні

 

iPhone 13 та 13 mini

 

Моделі доступні у 5 кольорах та алюмінієвому корпусі. iPhone 13 має діагональ 6,1 дюйма, mini модель – 5,4 дюйма.

Дисплей захищений "керамічним щитом" – надміцним прозорим склом. Обидві моделі мають стандарт захисту від вологи IP68.

У нових iPhone змінили передній вигляд екрану й зменшили верхню панель з камерами та датчиками – таким чином дисплей займає більше місця. Як і раніше, моделі обладнані Face ID.

Смартфони мають Super Retina XDR OLED дисплеї з яскравістю, що стала на 28% кращою, енергоефективність також зросла. За вуличного освітлення яскравість сягає 800 нт, а для HDR-контенту (фото чи відео) – 1200 нт.

Телефони мають витривалішу батарею завдяки новому чипу A15 Bionic, більшій батареї та оптимізації. У Apple кажуть, що iPhone 13 працює на 2,5 години більше, ніж iPhone 12, а iPhone 13 mini – на 1,5 години більше за iPhone 12 mini.

 

Про камеру 

 

Вона ширококутова та може "збирати" на 47% більше світла для зменшення шумів на фото, відтак може краще знімати вночі. Також додано технологію оптичної стабілізації зображення зі зсувом датчика та діафрагму у ƒ/1.6.

Також додано Cinematic mode для зйомки "як у кіно" з кращою глибиною та автоматичною зміною фокусу. Такі відео знімаються у Dolby Vision HDR з підтримкою 4K до 60 fps.

Новий чип A15 Bionic створений за процесом 5 нанометрів має шестиядерний центральний процесор та чотириядерний графічний. Крім того, смартфон оснащений шістнадцятиядерним "нейронним двигуном", що здатний обробляти 15.8 трлн операцій у секунду.

Моделі також володіють технологією Live Text на iOS 15 та 5G. Щодо iOS 15 – компанія додає портретний режим у FaceTime, оновлені Apple Maps з доповненою реальністю для навігації, новим дизайном та керування приватності даних у Siri та пошті. Також зміниться дизайн сповіщень.

 

iPhone 13 Pro та iPhone 13 Pro Max

 

Моделі мають дисплей Super Retina XDR з технологією ProMotion з адаптивною швидкістю оновлення до 120 зображень у секунду. Діагоналі становлять 6,1 та 6,7 дюйма.

Камера у Pro-серії має три об’єктиви для "надширококутної" та ширококутної зйомки, Cinematic mode і нічного режиму. Крім того, Pro-версії дозволяють працювати з форматом стискання відео ProRes, щоб зберігати високу якість контенту.

Ці смартфони також мають "керамічний щит", а максимальна пам’ять сягає 1 терабайта.

Саме на камеру компанія робить основний акцент, з діафрагмою ƒ/1.5 та новою системою оптимізації. Об’єктиви можуть сприймати удвічі більше світла для роботи вночі, мають технологію Smart HDR 4.

Вперше представлено технології для макрозйомки з "надширококутною камерою" за мінімальної відстані 2 см. Знімати у макро можна також на відео та у таймлапсі.

 

Доступні моделі у 4 кольорах: графіт, золото, срібло та блакитний.

 

iPad та iPad mini

 

Оновлення iPad – найбільш доступна модель планшета у лінійці компанії Apple. 

 

Які зміни отримав iPad:
  • У пристрій дев'ятого покоління поставили чіпсет Apple A13 Bionic, який на 20% потужніший "в усіх параметрах", як з точки зору CPU і GPU, так і нейронних обчислень – тут допомагає чіп Neural Engine. Спочатку A13 був встановлений в iPhone 11 2019 року випуску.
  • Ще одне нововведення – ультраширококутна камера з роздільною здатністю 12 МП і кутом огляду 122 градусів.
  • Функція "У центрі уваги" відстежує людей в кадрі і змінює фокус зйомки, а якщо з'являються нові персонажі, камера змінює масштаб, щоб вмістилися всі.
  • 10,2-дюймовий дисплей отримав технологію автопідлаштовування на основі навколишніх умов освітлення під назвою True Tone.
  • Корпус планшета не змінився: в Apple уточнили, що для нової моделі підійдуть всі аксесуари, які випущені для поточної версії. Корпус нового iPad виготовлений зі 100% переробленого алюмінію, використовуються повністю перероблене олово в припої та інших складових.

 

Що змінилося в iPad mini:
  • Всередині стоїть чіп A15 Bionic – приріст продуктивності у порівнянні з попереднім поколінням iPad mini заявлений в 40%, а графіки – 80%.
  • Спереду симетричний екран Liquid Retina на 8,3 дюйма, з яскравістю 500 ніт, покриттям проти відблисків, підтримкою TrueTone і без кнопки Home.
  • Є підтримка стилуса Apple Pencil 2.
  • Корпус новинки зроблений з переробленого алюмінію.
  • Новий mini отримав підтримку 5G і Wi-Fi 6, а Touch ID вбудували в кнопку блокування і включення – вона розташована на верхній грані.
  • Ще одне нововведення – замість Lightning використовується роз'єм USB-C.
  • Тильна камера на 12 Мп дозволяє писати відео в 4K. Заявлений новий процесор обробки сигналу.
  • Фронталка на 12 Мп – ширококутна. Вона підтримує функцію Center Stage, яка стежить за людиною в кадрі під час відеодзвінків. Також є стереодинаміки.
  • iPadOS 15 отримала нові фішки.
  • До нового iPad mini можна буде купити чохли в колір до корпусу.

Новий iPad mini доступний в конфігураціях 64 ГБ і 256 ГБ в рожевому, фіолетовому, космічному-сірому і "зоряному" кольорах. Замовлення відкриті з 14 вересня. У продажу ці гаджети з’являться з 24 вересня.

 

Apple Watch series 7

 

Світ побачила й нова версія розумного годинника від Apple. Змін не так багато, однак поговорити є про що.

  • Маленька версія збільшилася з 40 мм до 41 мм, а велика – з 44 мм до 45 мм.
  • Особливість новинки полягає в тому, що тепер дисплей годинника доходить практично до краю корпусу. Окантовка навколо екрану стала тоншою на 1,7 мм, а екран став на 70% яскравішим і на 40% більшим, ніж у Series 6.
  • За запевненнями компанії, на дисплеї вміщається на 50% більше тексту, ніж в Series 6.
  • Годинник також пропонує нові способи взаємодії. Наприклад, тепер доступна повноцінна клавіатура з підтримкою гортання.
  • Крім усього іншого, нове покоління Apple Watch отримало цілий набір свіжих циферблатів.
  • Apple також стверджує, що годинник стійкі до тріщин і тепер мають клас захисту IP6X. Це означає, що Apple Watch повинні витримати занурення в пісок на пляжі трохи краще, ніж у воду.
  • Як і раніше, нові Series 7 пропонуватимуть до 18 годин автономної роботи. Вони заряджаються на 33% швидше попередньої моделі за допомогою USB-C.
  • Алюмінієва версія буде пропонуватися в п'яти кольорах: чорний, золотий, синій і червоний, а також новий оливковий.

Від яскравих фото, представлених розробниками на презентації, просто очі розбігаються. Хочеться якнайшвидше все побачити, потестити й, головне, купити. 

 

Таку нагоду шанувальникам Apple традиційно організовує МТА. Ми вже готуємось до масштабної “яблучної” презентації в Чернівцях. І зовсім скоро анонсуємо всі деталі. 

Було
цікаво?
4023 лайки
Кількість
перeглядів
9362 перегляди
Поділитись:
Зміст
статті
Було
цікаво?
4023 лайки
Кількість
перeглядів
9362 перегляди
Поділитись:
Читайте в
Telegram
  • Товари зі статті:

    Смартфон Apple iPhone 13 Pro 128GB Gold

    53999 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Планшет Apple iPad mini 6 Wi-Fi 64GB Starlight (MK7P3) 8.3

    24999 ₴ 18399 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Смарт-годинник Apple Watch Series 7 45mm Blue Aluminum Case with Blue Sport Band (MKN83)

    18999 ₴ 16299 ₴
    Купити
ПІДПИСКА В 1 КЛІК!