Розділи

Dead Island 2: огляд зомбі-екшину

Dead Island 2: огляд зомбі-екшину

Віталіна Чимчинська
05.07.2023
5 хв
04.09.2023
Було
цікаво?
2629 лайків
Кількість
перeглядів
10806 переглядів

Компанія Dambuster Studio не так давно потішила геймерів довгоочікуваним сиквелом Dead Island 2.

 

Гра вражає не тільки класним геймплеєм, а й чіткою деталізацією. Тому, якщо вам подобається "кришити" зомбі, підлаштовувати героїв під себе та модифіковувати зброю – велкам у світ живих мерців! 

 

Історія розробки

 

Перша частина гри була випущена ще в далекому 2011 році. Тоді вона приємно вразила своїм унікальним стилем та ігровим процесом. Прихильники зомбі-екшену з нетерпінням чекали сиквелу. Тому, студія Techland анонсувала продовження та навіть випустила трейлер. Гра мала вийти у 2014 році, але планам компанії не судилося здійснитися. Вони відмовилися від франшизи та почали працювати над сюжетом Dying Light.

Dead Island 2 чекали важкі часи, пов’язані з частою зміною розробників. У кінцевому результаті за процес взялася фірма Dambuster Studio. Тому, розробниками була реалізована “нова” спроба, яка на цей раз була успішною. Реліз гри відбувся 21 квітня 2023 року.

 

 

Сюжет Dead Island 2 

 

Хоча я не прихильниця світу зомбі, але ця гра сподобалася. Вона нагадує фільми жанру постапокаліпсис, де головна мета – вижити. Коротко розповім, щоб і ви відчули цю атмосферу. 

 

Зав’язка гри

 

Дії сюжету переносять нас у середовище, де багато людей заражені невідомим вірусом. Разом з тими, хто вижив, сідаємо на літак, щоб евакуюватися, саме тоді і знайомимося з основними персонажами. 

Аварійна посадка в Лос-Анджелесі, який просто переповнений зомбі – змушує шукати вихід для порятунку. Проте, все вдається виправити, завдяки імунітету, яким наділений наш герой. 

Протягом гри він намагається зв’язатися з владою, щоб отримати для інших вакцини, які врятують цей всесвіт. Класично, не обійшлося без інтриг та змов. У другій частині таких ускладнень стало ще більше.

 

 

Круті фішки 

 

Класно, що у сиквелі багато гумору й хороших жартів, це додає атмосферності. А додаткові квести – особлива любов. Другорядними завданнями не надокучають, а видають по 1-2 за один раз задля балансу, щоб урізноманітнити головний сюжет. Їх цікаво проходити та стежити за основними подіями. Стиль та подача спонукають пройти всі задачі, не відриваючись від екрану протягом годин. Я частенько відкладала основну історію, щоб пройти додаткові задачі. Інколи складалося враження, що вони пропрацьовані навіть краще, ніж головна тема.

 

Другорядні герої

 

Окреме місце займають яскраві побічні NPC – неігрові герої, яких ми не можемо контролювати. Їх можна зустріти не лише в основній грі, але й у другорядних завданнях. Це рідкість, навіть для 2023 року. 

 

Персонажі

 

Автори “населили” гру колоритними героями: 

Карла – вулична мотогонщиця, яка раніше працювала механіком. Ніколи не нудьгує, любить адреналін та гострі відчуття;

Райан – екзотичний танцюрист, що намагається знайти свого брата, якого він виховував після смерті батька;

Джейкоб – каскадер з Лондона. Він має цікаву фішку – під час гри цитує Вільяма Шекспіра.

Бруно – любить долати перешкоди та використовувати нові можливості;

Дані, яка переїхала з Бостона та приєдналася до команди з роликового дербі. Вона доволі швидка;

Емі – спортсменка. Не любить програвати та завжди бере на себе ініціативу. 

 

Після авіакатастрофи є змога обрати одного із цих шести героїв. Вони наділені характеристиками, що впливають на здоров’я, швидкість, силу, шкоду, удачу, точність та витривалість. Кожен має й власні унікальні здібності: Мош-Піт, вміння глибоко копати, удар у спину, швидка розправа, відплата, пила, жага крові та інші. Персонажів можна підлаштувати під себе для комфортної гри.

 

 

Dead Island 2 – опис геймплею

 

Одними з головних переваг гри, безумовно, є система FLESH та ігрова частина – Action/RPG , які Dambuster Studios активно просували. У чому їхня особливість?

 

Якісна деталізація зомбі-анатомії та ушкоджень

 

У продовженні розчленування живих мерців настільки детальне, що його точно можна назвати ідеальним. Я буквально бачила кожен орган, відбитки ударів на тілі ворога. 

Особливо зацінила те, як виробники подбали про деталізацію ушкоджень на тілі. Рани бувають різних видів,  залежно від того, яку зброю використовували. Наприклад, удар кувалди спричинить вм’ятину, а від леза, ви побачите порізи тощо.

 

Карти навичок та хист героїв

 

Як я вже згадувала, основних персонажів шість. Вони виняткові, мають свої характери та вроджені навички, по-різному реагують. Хоча сюжетна лінія та задачі для всіх аналогічні, тому від вашого вибору – події ніяк не зміняться. 

Лайк розробникам за те, що подбали про прокачування здібностей героїв. У грі вони мають вигляд системи, що поділена на чотири категорії карток з навичками. Їх можна отримати за підвищення рівня, виконання завдань. Або шукайте у важкодоступних та секретних локаціях.

 

 

Використання карт покращує шанси на виживання, підвищує стійкість, відновлює витривалість. Рекомендую ними скористатися.

 

Проходження гри разом з другом

 

Класною фішкою, яку ми поюзали з друзями, є кооперативна гра. Вона розрахована на трьох гравців. Проте є нюанс: ви не зможете підключитися один до одного якщо по-різному пройшли початок гри та знаходитеся в інших частинах світу. 

 

Арсенал зброї

 

Озброєння у другій частині крафтиться, це пов’язано зі стихійними ефектами, які відрізняються зовнішнім виглядом, міцністю та осередками покращень. 

Дуже потішила значна кількість зброї:

  • великі молоти;
  • малі сокири;
  • ключки для гольфу;
  • кухонні ножі;
  • бейсбольні біти;
  • дворучні мечі;
  • вогнепальна зброя, яка відкривається дещо пізніше.

Додатково у кожного з героїв є власне спорядження – різні види гранат та сюрікени. 

Класно, що кожен вид зброї, як вогнепальної, так і холодної – можна по-різному модифікувати.  Розробники подбали про цікаві покращення, які наділяють зброю певними ефектом: електрикою чи вогнем. 

 

 

Єдиний мінус, який я відзначила – це те, що озброєння постійно ламається. Звісно, його можна полагодити за допомогою верстата. Або ж вчинити як я – знайти нове.

Зацінила також, що RPG подбали про градацію зброї: від сірого до фіолетового. З власного досвіду, рекомендую фіолетові залишати на майбутнє, допоки не підшукаєте щось краще. Це нескладно, адже гра переповнена “випадковими” ситуаціями,  буквально на кожному кроці знайдете розкидані предмети, які можуть стати зброєю для вбивства. Тому, пошуки точно будуть не довгими.

Крім того є схованки, куди можна відкласти непотрібну зброю для продажу. Також ви завжди можете передати її другу, якщо граєте в кооперативі.

 

Локація

 

Мені, як і більшості користувачів, сетинг продовження сподобався. Звісно, він не ідеальний, але максимально близький до цього щабеля. Місцевість дуже гарна та різноманітна. На кожній із них є кілька точок інтересу та квести, які  відкриваються поступово.

 

 

 

Класні місцеві жителі, як на мене) Відповідні для Голлівуда: блогери, актори, музиканти. Кожен з яких буде просити про незвичайні послуги. До прикладу, рокер благатиме збігати до свого продюсера за невипущеними треками, щоб видати новий альбом у пам’ять про загиблих колег. Ще один житель поставить задачу – вкрасти конфісковану зброю з поліцейського відділу. Хіба це не дивно?

Карта, звісно не є величезним відкритим світом, але й маленькою її не назвеш. Ігровий простір поділяється на окремі території. Щоб потрапити з однієї частини в іншу, вам доведеться переходити через двері та завантажуватися. Тішить те, що це триває недовго – декілька секунд. 

 

Системні вимоги

 

Щоб мати можливість під час гри повною мірою насолодитися її перевагами, врахуйте, чи впорається із системними вимогами конфігурація  вашого ПК. 

Розробники поділили вимоги на чотири основні групи:

  1. мінімальні;
  2. рекомендовані;
  3. високі;
  4. ультра.

Круто і те, що Dead Island 2 доступна не лише для комп’ютера з Windows, але й на: PlayStation 4 та 5, Xbox One та Series X/S.

 

Плюси та мінуси Dead Island 2

 

Якщо порівнювати гру, з минулою частиною, то однозначно сиквел краще. Це й не дивно, адже між релізами двох версій пройшло багато годин роздумів та ідей. Тому, в розробників було вдосталь часу підігнати продовження на рівні сучасного світу. Проте є певні переваги та недоліки, які я помітила при огляді. 

 

Плюси

Мінуси

Динамічний геймплей;

Цікаві другорядні завдання;

Гарна місцевість та різноманітні локації;

Ліцензована та оригінальна музика;

Відмінна оптимізація.

Спроби ускладнити гру;

Простий сюжет.


У цілому гра мені сподобалася. Не зважаючи, на простий сюжет, різноманітні квести надавали Dead Island 2 свого шарму. Колоритні персонажі та нотка хорошого гумору створили класну атмосферу. Для тих, хто любить “розправлятися” зі зомбі під сонцем на каліфорнійському пляжі – це саме те що потрібно!

 

Було
цікаво?
2629 лайків
Кількість
перeглядів
10806 переглядів
Поділитись:
Зміст
статті
Було
цікаво?
2629 лайків
Кількість
перeглядів
10806 переглядів
Поділитись:
Читайте в
Telegram
  • Товари зі статті:

    Гра для PS4 Sony Dead Island 2

    1349 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Гра для PS5 Sony Dead Island 2

    2199 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Гра для PS4 Sony Dead Island 2

    1349 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Гра для PS5 Sony Dead Island 2

    2199 ₴
    Купити
ПІДПИСКА В 1 КЛІК!