Розділи

“Це вам не іграшки!” Чим так приваблює геймерів консоль Microsoft Xbox: ми розпитали експерта

“Це вам не іграшки!” Чим так приваблює геймерів консоль Microsoft Xbox: ми розпитали експерта

Олена Калинчук
14.11.2021
5 хв
22.06.2023
Було
цікаво?
3008 лайків
Кількість
перeглядів
8057 переглядів
Зміст
статті
Зміст
Читайте в
Telegram
ПІДПИСКА В 1 КЛІК!

Ігрова приставка Microsoft Xbox – одна з найпопулярніших у світі. Величезна кількість користувачів не уявляє свого життя без віртуальної реальності та можливостей, які може запропонувати консоль. А це далеко не лише аркади з неймовірною графікою, а й спортивний драйв, спілкування з друзями та багато іншого 

Розібратись у технічних нюансах і перевагах, зануритись у світ ігрових можливостей іменитої Microsoft ми вирішили грунтовно. Тому запросили на розмову досвідченого експерта з продажу ігрової техніки в МТА Тараса Борсука

 

Привіт, Тарасе! Одразу до головного питання – чи має Xbox власні “фішки”? Що в ній особливого, порівняно з іншими брендами?

 

– Привіт. Що відзначу у першу чергу – можливість підписки на ігрову бібліотеку Xbox Game Pass. Це реально класна штука. За умовну суму геймери отримують доступ до більше 100 якісних ігор. Ресурс постійно поповнюється новинками, які запускаються навіть у день релізу.

Підписку можна оформити на будь-який зручний період, щоб грати онлайн, завантажувати ігри для ПК чи консолі. 

Ігри для Іксбокс, які зараз є просто хітами:

  • Cyberpunk 2077
  • Overwatch. Legendary Edition
  • FIFA 21
  • Diablo III Eternal Collection
  • Need for Speed

Щодо самої приставки – знаю, що найновіші Microsoft Xbox – Series X і Series S. Розкажи про кожну. Цікавить порада від тебе як вибрати модель

 

Series X має дисковод і демонструє класні візуальні ефекти на швидкості до 120 к/с. Якщо у вас є 4К телевізор, X-покоління – це ідеальна модель. Показувати картинку вона буде просто шикарно. 

Xbox Series S менша за габаритами. Таку компактність можна розглядати як перевагу разом з низькою затримкою управління і технологією Variable Rate Shading. Series S – найдешевша із консолей нових поколінь. 

Xbox Series X/S відрізняються між собою “залізом”, обсягом пам’яті, рівнем потужності, наявністю дисковода, ціною. Але обидві демонструють якісне плавне зображення, реалістичність, насиченість ігрового процесу. Питання вибору – риторичне, залежить від обставин гравця, його побажань, фінансових можливостей. 


Читайте більше: “Xbox Series S чи Series X – що обрати?


– Потужний гравець консольного ринку – популярна Sony PlayStation. В чому  Microsoft виграє перед таким конкурентом?

 

Плюс Іксбокса в тому, що практично всі ігри можна запускати паралельно і на комп'ютері. У Соні такого немає, тут ігри “заточені” конкретно під консоль і на Windows ти в них не зіграєш – компанія створює ігрові ексклюзиви. 

Майкрософт більш універсальний у цьому плані. Класна фішка – якщо ти почав гру на комп'ютері, пізніше можеш продовжити її на приставці (за умови, що в тебе є підписка).

Корисно знати, що умовах нинішнього жорсткого дефіциту на будь-які консолі, Xbox більш доступна для покупки в наших магазинах, а перевага перед іншими брендами в ціні – колосальна!

 

– Які аксесуари потрібні?

 

Головний і найпопулярніший аксесуар – геймпад

В Xbox він має текстуровану поверхню тригерів, бамперів і задньої частини. Це зручно для точного управління. Приставка уже йде в комплекті з “джойстиком”, але для парних ігор можна купити його додатково. 

Технологія Xbox Wireless дозволяє застосовувати геймпади для безпровідної гри на консолі, компі, смартфоні або планшеті. До стереогнізда 3,5 мм – підключають сумісну гарнітуру.  

Microsoft починала свій шлях виключно із виробництва операційних систем та програмного забезпечення. Сьогодні, це – один із ключових виробників ігрових приставок та конкурент таких гігантів як Sony PlayStation і Nintendo GameCube.

Було
цікаво?
3008 лайків
Кількість
перeглядів
8057 переглядів
Поділитись:
Зміст
статті
Було
цікаво?
3008 лайків
Кількість
перeглядів
8057 переглядів
Поділитись:
Читайте в
Telegram
  • Товари зі статті:

    Підписка Xbox Xbox One Live Gold Status 30 днів електронний ключ

    385 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Підписка Xbox Xbox One Live Gold Status 30 днів електронний ключ

    385 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Ігрова приставка Microsoft Xbox Series X 1 Tb Black

    17699 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Ігрова приставка Microsoft Xbox Series S 512 Gb White

    10199 ₴
    Купити
ПІДПИСКА В 1 КЛІК!