Розділи

Ajax FireProtect 2: бездротовий пожежний сенсор нового покоління

Ajax FireProtect 2: бездротовий пожежний сенсор нового покоління

Віталіна Чимчинська
31.08.2023
5 хв
01.09.2023
Було
цікаво?
1994 лайки
Кількість
перeглядів
8273 перегляди

Безпека та надійність – кредо нової лінійки українського бренду Ajax FireProtect 2. Датчики, які захищають будинок від пожежі отримали не лише оновлене програмне забезпечення, а й круті вдосконалення, які допомагають реагувати на небезпеку ще швидше.

 

Хм, можливо через це їх називають новим поколінням у сфері пожежних сенсорів? 

 

Модельний ряд та особливості датчиків

 

Один датчик аж ніяк не може підходити для всіх приміщень. Ті параметри, які важливі для промислового виробництва, неактуальні для приватного будинку і навпаки. Тому, система безпеки Ajax пропонує 7 варіантів з різними особливостями:

  • димовими камерами;
  • температурними сенсорами;
  • сенсорами СО.

 

 

Багаторічні акумулятори

 

Сенсори Ajax FireProtect 2 умовно можна поділити на дві групи:

  • RB-девайси зі змінним акумулятором, якого вистачає до 7 років роботи. До них належать датчики: RB (дим /тепло), RB (дим / тепло / CO), RB (тепло), RB (тепло / CO), RB (CO).
  • SB-пристрої із вбудованою батареєю. Робочий ресурс таких датчиків більше ніж у RB – до 10 років, але акумулятор змінити тут не вдасться. Моделями цього типу є: SB (дим / тепло) та SB (дим / тепло / CO).

 

Модельний ряд Ajax FireProtect 2

 

Програмне забезпечення та вдосконалена конфігурація

 

Неважливо, яку модель сенсора оберете, у всіх варіантах отримаєте удосконалену димову камеру, яку не потрібно чистити від пилу та комах. Вона здатна відрізнити водяну пару від диму, а завдяки новому алгоритму Haze Flow 2 – мінімізує помилкові тривоги. Турбувати без приводу точно не буде.

 

Програмне забезпечення Ajax FireProtect 2

 

Девайси оснащують термісторами, які мають слідкувати за змінами температури, а ще один спеціальний сенсор визначає чадний газ, навіть при мінімальній його концентрації у повітрі. 

На відміну від попередніх версій, тут чіткіше та голосніше сповіщення про небезпеку. Повідомлення надходять з гучним звуком 85 дБ, щоб користувач зреагував вчасно. 

 

Практичний корпус

 

Особливістю сенсорів Ajax FireProtect 2 є і те, що їх не потрібно розбирати під час встановлення. Надійно закріпити девайс у потрібному місці легко за допомогою спеціальної панелі Smart Bracket.

 

Практичний корпус Ajax FireProtect 2

 

На корпусі розміщена велика механічна кнопка, натиском на яку можете вимкнути сигналізацію, або вмикати й вимикати тестовий режим. Також є спеціальні світлодіоди, які аналізують роботу пристрою. В разі проблеми через тампери передають сповіщення на смартфон.

 

Безпека

 

Всі девайси FireProtect 2 підтримують радіопротокол Jeweller, тому швидко реагують на небезпеку. У разі загрози, сенсори зв'язуються з системою, передають сигнал на центральний пульт управління і всього через 20 секунд активують оповіщення у вигляді повідомлення на смартфон.

 

Захист та безпека Ajax FireProtect 2

 

Управління сигналізацією

 

Керувати параметрами датчиків можна і через безкоштовний додаток Ajax. Щоб підключити гаджет потрібно відсканувати його QR-код. Так матимете повну інформацію про роботу девайса та зможете відстежувати функціональність сенсора будь-де та будь-коли. 

 

Управління сигналізацією Ajax FireProtect 2

 

Датчики FireProtect 2 – це хороший спосіб сказати “папа” тривожним думкам про увімкнену праску. З ними ваш будинок завжди буде в безпеці)

 

Більше цікавого:

Було
цікаво?
1994 лайки
Кількість
перeглядів
8273 перегляди
Поділитись:
Зміст
статті
Було
цікаво?
1994 лайки
Кількість
перeглядів
8273 перегляди
Поділитись:
Читайте в
Telegram
  • Товари зі статті:

    Датчик диму Ajax FireProtect2SB (99-00012922) White

    2523 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Датчик диму Ajax FireProtect 2 SB (99-00012923) Black

    3784 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Датчик диму Ajax FireProtect2SB (99-00012921) Black

    2523 ₴
    Купити
ПІДПИСКА В 1 КЛІК!