Розділи

Як вибрати Power Bank: 5 характеристик ідеальної моделі

Як вибрати Power Bank: 5 характеристик ідеальної моделі

Максим Дущак
02.12.2022
5 хв
22.06.2023
Було
цікаво?
2402 лайки
Кількість
перeглядів
7714 перегляди
Зміст
статті
Зміст
Читайте в
Telegram
ПІДПИСКА В 1 КЛІК!

 

Хороший павербанк дозволяє залишатися на зв'язку, навіть якщо поряд немає розетки. Ним зручно користуватися вдома, на роботі та під час подорожі.

 

Хочете такий? Ми теж. Саме тому вирішили розібрати все по поличках. Виявилося, що купити добротну модель легко, якщо знати, на що дивитись. Ми вже знаємо.

 

Об'єм

 

Від цього показника залежить кількість зарядів вашого гаджета. Павербанки можуть вміщувати від 1500 до 50 000 мАг, але найпопулярніші моделі з місткістю 10 000-15 000 мАг. Їх вистачає на 3-4 зарядки телефону із середнім акумулятором. Не забувайте, що ККД павербанку 80-90%. Залишок енергії "розсіюється" під час зарядки. Краще вибирайте місткість із запасом, а не впритул. Бо дочитаєте статтю, а на коментарі не вистачить заряду.

 

Тип акумулятора

 

Є 2 варіанти: літій-іонні та літій-полімерні моделі. У перших немає ефекту пам'яті – заряд батареї не зменшується при регулярній неправильній експлуатації. Старіння при інтенсивному використанні лише близько 15% на рік. Недоліки: погана робота за низьких температур і ймовірність вибуху при серйозному пошкодженні.

Літій-полімерні акумулятори більш надійні, мають більшу ємність, а перепади напруги майже не помічені. З недоліків – лише ефект старіння та досить висока вартість.

Незалежно від типу акумулятора, Power Bank рекомендується оберігати від прямих сонячних променів, ударів, падінь та вологи.

 

Роз'єми

 

Тут потрібно дивитися на їх кількість та силу струму. Більше портів – більше пристроїв можна заряджати одночасно. З силою струму трохи складніше. Стандартні значення – 1-3 А. Для мобільного телефону вистачить 1 А, для планшета – 2 А, а ось ноутбук потребує 2-6 А. Заряджати гаджети більшою силою струму, аніж вони вимагають, можна. А от протилежної ситуації допускати не рекомендується. Гаджет якщо і буде заряджатися, то дуже повільно, а ще – ви ризикуєте пошкодити його батарею. Обов'язково пам'ятайте про це!

 

Дизайн

 

Зовнішній вигляд більшості моделей мало чим відрізняється – така собі цегла з портами. Нам важливо, щоб корпус був міцним, бажано металевим та прогумованим. Так павербанк менше ковзатиме, а падіння не пошкодить конструкцію.

Індикатори заряду на корпусі – ще одна "плюшка". Це можуть бути як прості світлодіоди, так і інформативні дисплеї з корисними даними про процес заряджання. Також є моделі із сонячною батареєю, які відмінно підійдуть любителям туризму. Так, повністю відновити витрачений заряд вони навряд чи зможуть, але легко поповнять його невелику частину.

 

Додаткові опції

 

Для невеликих пристроїв (смарт-годинників, фітнес-браслетів, навушників тощо) потрібна зарядка мікрострумом. Без цієї функції Power Bank або "не побачить" крихітну батарею, або зіпсує її занадто потужним струмом. А ось ще деякі корисні опції:

  • Захист від перезаряджання. Зупинить процес відновлення енергії, як тільки акумулятор телефону досягне 100%;
  • Quick Charge. Функція швидкого заряджання ніколи не завадить;
  • Ліхтарик. З його допомогою Бетмена звичайно не викликати, але підсвітити дорогу додому – те, що потрібно;
  • Wireless Charger. Якщо телефон підтримує бездротову зарядку, можна буде не тягнути з собою кабелі.

Доповнить картину ідеального павербанка – захист від перегріву, короткого замикання, стрибків напруги та перевантаження. У більшості моделей він є за замовчуванням, але краще уточнити це при покупці. Зайвим точно не буде.

 

На цьому поради закінчились. Дуже сподіваємося, що наш гайд був для вас корисним. Можливо, у вас є додаткові критерії вибору. Обов'язково напишіть про це в коментарях.

Було
цікаво?
2402 лайки
Кількість
перeглядів
7714 перегляди
Поділитись:
Зміст
статті
Було
цікаво?
2402 лайки
Кількість
перeглядів
7714 перегляди
Поділитись:
Читайте в
Telegram
ПІДПИСКА В 1 КЛІК!