Розділи

ТОП зволожувачів повітря для квартири: рейтинг 2023

ТОП зволожувачів повітря для квартири: рейтинг 2023

Віталіна Чимчинська
14.07.2023
10 хв
04.09.2023
Було
цікаво?
2778 лайків
Кількість
перeглядів
13372 перегляди

Вдихніть глибше, занурюємось в оазис свіжого повітря 😉

 

У сучасному світі зволожувачем повітря у домі нікого не здивуєш. Його популярність очевидна. Адже він не тільки підтримує оптимальні умови вологості, а й вирішує безліч проблем: сухість шкіри, алергія, погане самопочуття, погіршення роботи дихальної системи. 

Ми створили рейтинг найкращих зволожувачів, щоб ви могли визначити, котрий із них ідеально пасуватиме вам та вашому житлу.

 

Критерії оцінювання зволожувачів повітря

 

Під час покупки, варто звертати увагу на деталі та основні технічні характеристики гаджета. Ми підібрали основні параметри, котрі допоможуть легко розібратися і не помилитися при виборі:

  • площа дії;
  • спосіб зволоження;
  • вартість;
  • потужність та рівень шуму;
  • тип управління;
  • об’єм резервуару для води;
  • режими роботи (тривалість безперервного застосування);
  • дизайн та ергономіка;
  • можливість ароматизації;
  • антибактеріальна дія.

 

 

 

Рейтинг зволожувачів повітря 2023

 

Для того, щоб ви змогли обрати найкращий зволожувач повітря, ми створили актуальну підбірку. Додали в неї побутові гаджети, що користуються популярністю серед наших покупців та мають найбільше хороших відгуків.

 

1️⃣ Deerma Humidifier DEM-SJS100 – найкращий ультразвуковий зволожувач повітря, що створить ідеальний мікроклімат в оселі

 

Компактний та простий у експлуатації  Deerma Humidifier на всі 100% подбає про оптимальний рівень вологості у вашому домі. Він зволожувач повітря топ один, не дарма. Девайс має купу різних корисних функцій, що є далеко не у всіх його “колег”.

Гаджет – просто знахідка для приміщення площею до 20-25 м.кв. Має компактні розміри (22,4 х 20,8 х 33 см), котрі дозволяють розмістити його навіть там, де зовсім мало місця.

Зволожувач має циліндричну форму та виготовлений із міцного й надійного ABS-пластику. Верхня частина рифлена, а нижня гладка. За ним легко доглядати. Здійснити огляд пристрою, розібрати і зібрати теж просто.

 

 

Бонусом під час користування, є можливість ароматизації та низький рівень шуму, всього 35 дБ.

Об’єм бака не маленький, вміщує 5 л. Витрати за годину складають 330 мл. Пристрій приблизно 12 годин може працювати безперервно. Класно, що зволожувач дає сигнал про необхідність доливання рідини, а також має світловий індикатор рівня рідини.

Керування здійснюється за допомогою двох кнопок. Перша – включає світловий індикатор, а друга – налаштовує інтенсивність та швидкість подачі пари.

 

компактні розміри;
ароматизація;
з великим об’ємом баку;
тиха робота;
світловий індикатор води;
наявність сповіщення;
стильний дизайн.
|
ціна – одна із найвищих у цій підбірці;
середня площа дії;
немає антибактеріального ефекту на воду.

 

2️⃣ Будь модним разом зі зволожувачем MiJia Air Humidifier

 

Друге місце рейтингу посідає зволожувач фірми Mijia, він поєднав у собі класний функціонал і елегантний дизайн. Девайс обладнаний спеціальними панелями та стане найкращим рішенням для малих кімнат до 15 м.кв.

MiJia Air Humidifier доволі компактний. Він виготовлений у білому кольорі та має циліндричну конструкцію. Завдяки простому форм-фактору доливання рідини в резервуар та очищення гаджета не стане проблемою. 

 

 

Об’єм резервуару тут 4 літри, а витрачає – 280 мл/годину.  Частота вібрацій становить 1.7 МГц у секунду та забезпечує «дроблення» крапель води на менші частинки. Рідина потрапляє в приміщення за допомогою повітропроводу та розсіюється на безпечну відстань, а не на поверхнях меблів.

Круто, що зволожувач забезпечує антибактеріальну дію. Його резервуар та система розпилення виготовлені з матеріалів, котрі містять іони срібла та пригнічують бактерії. 

Серед переваг Mijia є тиха робота – нижче 38 дБ. 

 

компактність;
забезпечує “дроблення” крапель;
антибактеріальна дія;
низький рівень шуму;
сучасний дизайн.
|
немає функції ароматизації повітря;
маленька площа дії.

 

3️⃣Безперервна робота весь день – це про Deerma Humidifier DEM-ST635 

 

Зволожувач Deerma Humidifier DEM-ST635 має компактні габарити, характеризується стильним дизайном, високою продуктивністю, класним функціоналом, щоб підтримувати рівномірне зволоження. Пристрій ідеально підійде для приміщення площею до 30 м.кв.

Завдяки високочастотним хвилям, пристрій перетворює воду на дрібнодисперсний пил, який не осідатиме на поверхнях меблів. А зручна поворотна ручка допомагає встановити оптимальну вологість.

Щодо резервуару для рідини, то зволожувач Deerma DEM-ST635 має об’єм 4.5 літра. Цього вистачить на 16 годин роботи, враховуючи, що максимальний показник зволоження дорівнює 280 мл/годину.

За пристроєм легко доглядати. Місткість для рідини не має кутів та виступів усередині, її нескладно очищувати.

 

 

З цим зволожувачем вам точно не потрібно хвилюватися за забруднення повітря в кімнаті. Вбудована УФ-лампа має антибактеріальну дію на воду. Перш ніж потрапити у простір, вода проходить багаторазове очищення. А сама фільтрація забезпечує абсолютну чистоту пари, яка виводиться назовні.

У гаджета, як і в інших його “колег”, є ароматизація повітря. Тут передбачений спеціальний лоток, куди можете залити улюблені ефірні олії.

Щодо шуму, навіть на високій потужності Deerma DEM-ST635 видає звук у межах 35-38 дБ. Зволожувач працює настільки тихо, що ви точно не відчуєте дискомфорту.

 

достатній резервуар для води;
антибактеріальна дія на воду;
фільтрація повітря;
ароматизація повітря;
компактні габарити.
|
немає світлового індикатора та сповіщення.

 

4️⃣ Розумний зволожувач повітря Deerma DEM-F327

 

Модель Deerma DEM-F327 впорається з усіма завданнями. Площа його дії до – 30 м.кв. 

Під впливом ультразвуку, вода “розбивається” на крапельки, що легко поширюються по приміщенню та створюють здоровий мікроклімат. Ця водяна суспензія здатна проникати навіть у верхні шари епірдемісу та структуру волосся.

Об’єм резервуару Deerma DEM-F327 – 5 л, а максимальний розхід – 300 мл/год. Тому, пристрій може працювати безперервно доволі довго. 

Рівень шуму – 40 дБ. Враховуючи площу дії та споживчу потужність – 25 Вт, це небагато.

 

 

Зволожувач має спеціальну функцію, котра вимикає його, коли закінчується вода в баці. Хоча, слідкувати за рівнем рідини не так і складно, завдяки прозорому корпусу.

Керування здійснюється легко. Для зміни інтенсивності зволоження повітря та налаштування таймера пристроя достатньо всього лише натиснути кнопку. Її позначено піктограмою. Дані про роботу зволожувача ви отримаєте завдяки дисплею, він виводить всю інформацію у зручному форматі.

Наявність вбудованого таймера точно є плюсом гаджета. За його допомогою, можете спокійно займатися своїми справами і не відволікатися на керування пристроєм.

 

з великим баком для води;
практичний дизайн;
наявність дисплея та таймера;
достатньо велика площа дії.
|
немає функції ароматизації повітря та антибактеріальної дії;
без світлового індикатора.

 

5️⃣ Науковий підхід Mijia Smart Humidifier MJJSQ04DY

 

Цей гаджет забезпечить вам затишну домашню атмосферу та буде підтримувати натуральне зволоження повітря. Крім того, регулярне застосування пристроя знижує ризик сезонних захворювань. 

Сучасний дизайн та класичний білий колір корпусу мають безліч прихильників. І ми також серед них – бо цей побутовий пристрій круто вписується в будь-який інтер’єр.

Але головне – функціональна фішка. Завдяки технології природного зволоження та додатковому очищенню, зволожувач Mijia Smart Humidifier наповнює кімнату чистим повітрям. За якістю ця техніка зволоження нагадує вологий морський клімат. Турбінний вентилятор рівномірно розподіляє пар та вологу, вони не осідають на меблях, це важливий момент. 

А ще зволожувач повітря тихо працює, рівень шуму лише 32 дБ.

Лайк розробникам за встановлений високоточний датчик. Він вимірює вологість та при низькому рівні автоматично активується, налаштовуючи роботу пристрою. Ви можете і механічно обирати ступінь зволоження повітря в діапазоні 40-70 %.

Об’єм резервуару – 4 л, витрата води невелика. Повного бака вистачить до 26 годин роботи зволожувача повітря. А для того, щоб залити воду, достатньо лише зняти кришку.

 

 

З цим пристроєм вам не слід хвилюватися за забруднення атмосфери свого дому. Резервуар зволожувача виготовлений з іонів срібла. Вони запобігають розвитку бактерій та грибків, тому вода завжди залишатиметься чистою.

Передбачено три кліматичні режими. Ви легко можете обрати потрібний, повернувши ручку на корпусі зволожувача в потрібне положення.

Керувати роботою моделі Mijia Smart Humidifier легко через безкоштовний мобільний додаток MiHome. Використовувати програму можна і дистанційно. Вона дозволяє вмикати і вимикати пристрій, стежити за рівнем зволоження повітря та міняти кліматичний режим.

 

класний дизайн;
наявність високоточного датчика;
антибактеріальна дія;
наявність різних режимів.
|
без ароматизації повітря;
з середній баком для води.

 

6️⃣ Комфортна домашня атмосфера, завдяки Deerma Humidifier DEM-F600 

 

Ще одним класним гаджетом для підтримки оптимальної норми вологості є зволожувач Deerma DEM-F600. Розробники оснастили його збільшеним резервуаром (на 5 л!) тож можна розраховувати на 15 годин безперервного зволоження.

Модель стежить за комфортним станом атмосфери в кімнаті та виводить цю інформацію на великий дисплей. Екран слугує і сенсорною панеллю, за допомогою якої налаштовуємо відповідний кліматичний режим.

У пристроя рівень шуму – 36 дБ, тож ви і не помітите якогось дискомфорту.

Антибактеріальний резервуар зволожувача пригнічує розмноження бактерій, запобігає замулюванню рідини в контейнері та утворенню неприємних запахів. Він виготовлений з практичного і надійного ABS-пластику. Одночасно зі зволоженням повітря, проводить очищення через вугільний фільтр. До речі, під час забору, повітря теж проходить крізь нього. Тому зволожувач додатково затримує пил та інші забруднення, випускаючи з паром зволожене повітря. 

 

 

Дуже зручно, що є таймер на 12 годин. Ви самостійно можете налаштувати час роботи пристроя так, як це потрібно. Сподобалось, що у нічному режимі підсвічування екрану моделі самостійно вимикається, щоб не заважати людям під час відпочинку. Для когось це дрібничка, але реально маємо знайомих, що зацінили таку турботу)

 

Тут три режими зволоження повітря, для бажаних кліматичних змін в оселі:

  • Мінімальний. Найкраще підійде для використання навесні.
  • Середній. Для використання влітку, з кондиціонером.
  • Максимальний. Для зими.

 

Зволожувач повітря виготовлений з якісного пластику та вбудований у стильний корпус. Приємна кольорова гама та сучасний дизайн пристроя підійдуть до вашого інтер’єру. 

Він простий в обслуговуванні. Завдяки зручній конструкції за зволожувачем просто доглядати. У корпусі моделі захована спеціальна ручка, що дозволяє легко вийняти резервуар і наповнити його. Також не забувайте щоразу промивати фільтри.

 

велика площа охоплення;
зручна конструкція;
різні кліматичні режими;
наявність таймера;
антибактеріальна дія.
|
немає ароматизації повітря;
без світлового індикатора.

 

Модель

Спосіб зволоження

Площа дії

Рівень шуму

Розміри

Розхід води

Вага

Вартість

Deerma Humidifier DEM-SJS100

Ультразвуковий

20-25 кв.м

35 дБ

224 x 208 x 330 мм

330 мл/год

2,8 кг

1968 грн

MiJia Air Humidifier

Ультразвуковий

15 кв.м

38 дБ

185 x 312 мм

280 мл/год

1,4 кг

1249 грн

Deerma Humidifier DEM-ST635 

Ультразвуковий

30 кв.м

35-38 дБ

277 x 270 x 156 мм

280 мл/год

1,5 кг

1502 грн

Deerma DEM-F327

Ультразвуковий

30 кв.м

40 дБ

304 x 201 x 201мм

300 мл/год

2,1 кг

1199 грн

Mijia Smart Humidifier MJJSQ04DY

Ультразвуковий

25 кв.м

32 дБ

324 х 190 х 190 мм

300 мл/год

1,65 кг

1898 грн

Deerma Humidifier DEM-F600

Ультразвуковий

40 кв.м

36 дБ

208 x 208 x 315 мм

340 мл/год

1,25 кг

999 грн

 

Найкращі зволожувачі повітря 2023 року 

 

Ми детально розповіли про 6 найкращих девайсів, але в асортименті MTA – ще дуже багато класних варіантів. Точно знайдете щось для себе)

А щоб полегшити вибір, створили топ зволожувачів за типом роботи. 

Отож серед найбільш топових категорій є різни типи:

  • Ультразвукові зволожувачі повітря.
  • Традиційні зволожувачі повітря (їх ще часто називають “холодними” або механічними).
  • Парові зволожувачі повітря.

 

Ультразвукове зволоження повітря в домі

 

Недарма першу позицію серед типів займають ультразвукові зволожувачі. І наші продавці і клієнти в один голос стверджують – серед побутових вони топ один. 

Принцип роботи тут доволі простий та ефективний, а повітря зволожується швидко. Зволожувачі діють за рахунок коливання спеціальної мембрани. Простіше кажучи, під час роботи пристрою виникають ультразвукові хвилі, що “дроблять” воду на краплі та видувають їх разом з повітрям. 

 

 

Часто такий вид називають “розумним”. Це тому, що найкращі пристрої мають спеціальний гігростат, що контролює вологість у кімнаті та вимикає девайс, коли показник досягає норми. Також у моделях існує можливість ручного налаштування, але в межах 40-80% вологості.

Ці зволожувачі повітря дуже тихі, споживають мало електрики і це круто. Рівень шуму може коливатися від 20-40 дБ, залежно від моделі. Тому сміливо можете ставити пристрій навіть у спальню.

Розробники зволожувача потурбувалися і про безпеку. Цей тип утворює холодний пар (туман) та виводить назовні прохолодне повітря. Тому при ультразвуковому зволоженні неможливо отримати опік. 

 

автоматично підтримують оптимальну вологість;
ефективні;
тихо працюють;
мають таймер;
антибактеріальна дія;
охолодження повітря;
невелика витрата енергії.
|
Кожні 2-3 місяці необхідно міняти фільтр зволожувача, або ж заливати у бак відповідну кількість дистильованої води. Інакше – швидко утворюється накип. Це, звісно, може призвести до поломки. Але якщо не забувати про очищення – жодних проблем не виникне, зі свого досвіду кажемо)

 

Традиційні пристрої для зволоження атмосфери у будинку 

 

Друге місце у нашому рейтингу найкращих посіли традиційні пристрої зволоження. Вони також доволі популярні на ринку. Принцип їхньої роботи виглядає так: вода заливається у відведений для неї резервуар та надходить на елемент випаровування. А сухе повітря з кімнати забирається та продувається холодний пар, що зволожує. 

До першої позиції вони не дотягнули через те, що мають обмеження вологості 60% – це мінус. В ультразвукових пристроях таких лімітів немає.

Традиційні зволожувачі мають корисну особливість – очищення, адже затримують частину пилу, що всмоктується з сухим повітрям. 

 

 

Ще цікавіші, з цього погляду, модифіковані традиційні зволожувачі з функцією “мийки повітря”. У модифікації потоки повітря потрапляють на барабан, він обертається та затримує більшу частину забруднень повітря. 

Врахуйте, що “мийка” працює досить повільно. Тому обирайте пристрої з Wi-Fi підключенням. Так зможете віддалено вмикати гаджет та отримувати бажаний мікроклімат у домі, поки їдете з роботи додому. 

Перевагою є те, що майже всі моделі традиційних зволожувачів тихі в роботі і споживають мало електроенергії. Їх приємним бонусом може стати ароматизація. Класно, можна заощадити кошти на аромадифузорах та освіжувачах для повітря. По інструкції, достатньо лише декількох крапель вашої улюбленої ефірної олії, щоб наповнити кімнату бажаним запахом. Ця функція особливо стає в нагоді, коли хочеться розслабитися після важкого робочого дня.

 

мінімальне енергоспоживання;
низький рівень шуму типа (в середньому це 35-40 дБ);
недорогі змінні фільтри;
наявність барабана для очищення повітря;
вартість;
ароматизація;
охолодження повітря;
споживають мало електрики.
|
Неможливо точно встановити рівень вологи. Існує обмеження налаштувань – до 60%.
Мають певні вимоги до якості води. Можна використовувати дистильовану.

 

Парові пристрої

 

Посідають третє місце. Як думаєте, чому?
Все через використання так званого “гарячого” виведення пару. 

З одного боку, все відбувається максимально просто і зрозуміло. Але є і недолік. На відміну від інших девайсів, де пар перед зволоженням охолоджується до безпечної температури, у парових одразу відбувається  виведення пару. З мінусів типа – використовувати такі зволожувачі повітря потрібно обережно, щоб випадково не обпектися. Не радимо цей тип для застосування у дитячих кімнатах, наприклад. 

 

 

Загалом, ефективність парових зволожувачів повітря хороша. Вони мають переваги: невибагливі до якості рідини та здатні підтримувати вологість в межах 60%, що є нормою. Додатково можуть мати у комплекті спеціальні насадки для інгаляції.

Також подобається, що не потрібно купувати додаткові витратні матеріали, у вигляді картриджів та фільтрів – як для ультразвукових моделей. Увімкнули собі, дочекалися генерації пари – та й насолоджується корисним зволоженим повітрям).

 

можна використовувати зволожувач як інгалятор;
виконують ароматизацію повітря;
невибагливі до якості води;
виконують очищення води;
велика продуктивність від 7 до 16 літрів на добу;
відносно низька вартість;
не потрібно купувати та міняти витратні матеріали.
|
Через те, що пар не охолоджується – підвищується температура в кімнаті. Це некомфортно у літню пору.
Споживають значну кількість електроенергії та не підтримують точний рівень вологості.
Мають високу споживчу потужність – 300-600 Вт.
Дуже шумні, чесно кажучи.

 

Рейтинг зволожувачів для квартири

 

Ціла лекція вийшла) Якщо підсумувати все, що сьогодні розповіли, радимо остаточно обирати серед трьох самих найкращих моделей. Вони ідеально підходять для квартири та будинку. 

Це моделі зволожувачів:

  • MiJia Air Humidifier;
  • Deerma DEM-F327;
  • Deerma Humidifier DEM-SJS100;

Вони найкращі для такого виду житла, адже працюють тихо, достатньо потужні, охоплюють велику площу квартири чи будинку і ще й охолоджують повітря. 

 

Запитання-відповіді

 

Якщо ви дочитали до цього моменту та все ще маєте запитання щодо експлуатації девайсу – значить ви серйозно налаштовані розібратися в усіх деталях. Дуже цінуємо це та радо відповімо на всі коментарі. 

Тут обрали декілька запитань, котрі найчастіше отримуємо від вас в магазині, на сайті, у соцмережах та відповіли на них.

 

Яка модель зволожувача найкраща у 2023 році?

Однією з найпопулярніших моделей серед наших покупців став зволожувач повітря Deerma Humidifier DEM-SJS100. Він дуже простий у експлуатації та ефективний. Забезпечує тиху роботу та надає можливість ароматизації повітря. Співвідношення ціна-якість вам сподобається.

 

Який найкращий зволожувач повітря взяти для дитячої кімнати?

Хорошим варіантом серед пристроїв для дитячої кімнати є Mijia Smart Humidifier MJJSQ04DY:

  • Забезпечує антибактеріальну дію та фільтрацію. Ви не будете хвилюватися за чистоту, вологість, температуру повітря дитячої, яким має дихати ваше маля.
  • Має спеціальний додаток MiHome. Комфортно, коли керувати зволожувачем та налаштовувати потрібний рівень вологості дитячої кімнати можна навіть дистанційно, щоб не турбувати дитину.
  • Тихо працює, що важливо для дитини. Це гарантія спокійного сну.

 

 

Порадьте топ найкращих моделей зволожувачів з ароматизацією?

У рейтингу найкращих зволожувачів повітря запропонували дві моделі, що можуть похизуватися цією фішкою. Це два види: Deerma Humidifier DEM-SJS100 та Deerma Humidifier DEM-ST635. 

 

Порадьте найтихіший зволожувач

Хороший зволожувач повітря, який працює майже безшумно – Mijia Smart Humidifier MJJSQ04DY. Його рівень гучності 32 дБ, дуже круті цифри як для такого девайсу.

 

Найкращий зволожувач повітря для великих приміщень?

Для великих кімнат ідеально підійде Deerma Humidifier DEM-F600. Його площа дії 40 кв.м.

 

 

Порадьте бюджетні зволожувачі повітря

Трійку найбюджетніших, але ефективних пристроїв, складають моделі:

  • Deerma Humidifier DEM-F600 (999 грн).
  • Deerma DEM-F327 (1199 грн).
  • MiJia Air Humidifier (1249 грн).

 

Експерти довели, що сухе повітря може бути причиною поганого самопочуття, головного болю та навіть виникнення респіраторних захворювань. Тому використання зволожувача повітря буде профілактикою безлічі проблем.

 

Крім того, це ж ідеальний вибір для корисного подарунка. Перевірено)) 



Було
цікаво?
2778 лайків
Кількість
перeглядів
13372 перегляди
Поділитись:
Зміст
статті
Було
цікаво?
2778 лайків
Кількість
перeглядів
13372 перегляди
Поділитись:
Читайте в
Telegram
  • Товари зі статті:

    Зволожувач повітря Deerma Humidifier DEM-SJS100 White

    1899 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Зволожувач повітря MiJia Air Humidifier 4L White (MJJSQ02LX)

    1299 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Зволожувач повітря Deerma Humidifier DEM-ST635 White

    1599 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Зволожувач повітря Deerma DEM-F327

    1299 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Зволожувач повітря MiJia Smart Humidifier MJJSQ04DY White

    1899 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Зволожувач повітря Deerma Humidifier DEM-F600 White

    1199 ₴
    Купити
ПІДПИСКА В 1 КЛІК!