Розділи

Який планшет краще купити: Рейтинг 5 моделей для роботи та розваг

Який планшет краще купити: Рейтинг 5 моделей для роботи та розваг

Максим Дущак
23.06.2023
5 хв
21.08.2024
Було
цікаво?
2851 лайк
Кількість
перeглядів
14761 перегляд

Спробуйте прочитати опис будь-якого популярного планшета. Ви виявите, що кожен виробник називає свій гаджет чи не найкращим на ринку. Чи справді це так? Ви, напевно, вже здогадуєтесь 🙃

Ми створили рейтинг топових планшетів 2024, опираючись не на гучну рекламу, а на свій досвід користування. Погнали 🔥

 

Яким має бути хороший планшет у 2024 році 

 

Окрім ціни, ми оцінювали такі основні конфігурації, як:

📺 Дисплей. Розширення, кольоропередача, яскравість – чим вище ці значення, тим більша якість і реалістичність картинки планшета.

Продуктивність. Насамперед це процесор та обсяг ОЗУ. Від них залежить швидкодія планшета та можливість виконання складних завдань.

🎥 Камера. Важливими є не тільки мегапікселі, але й супутні технології, режими, налаштування. Вони дозволяють робити чудові фото в будь-яких умовах.

🔋 Автономність. Чим довше планшет працює без підзарядки, тим краще. Але велика батарея сильно збільшує вагу.

🔧 Додаткові характеристики. Стилус для малювання, вологозахист, сканер відбитків пальців, компактні габарити – все це плюс до карми пристрою.

Ну а тепер до найцікавішого – рейтингу планшетів 2024 👇

 

Apple iPad Pro – найкращий планшет на сьогодні 

 

Потужність, пам'ять, чітка картинка, камера – все при ньому. Недарма планшет – найпопулярніший у світі. ТОП 1 однозначно за ним.

Перше, за що хочеться його купити – великий 12,9-дюймовий дисплей, майже як у ноутбука. З роздільною здатністю теж все чудово – 2732х2048 пікселів. Планшет ідеально підходить для роботи з дизайном, перегляду фільмів, ігор. Завдяки матриці Liquid Retina XDR графіка виглядає соковитою, навіть якщо дивитися на дисплей під кутом. Наш маркетолог Лариса не на жарт здивувалася, коли почала дивитися на цьому планшеті своє "Величне століття". До речі, пікова яскравість тут найбільша – 1600 ніт. Можна спокійно працювати на вулиці під прямими променями сонця.

Порівнювати потужність планшета Apple iPad Pro з іншими моделями – все одно, що протиставляти вантажівку та легковий автомобіль. Вбудованого 8-ядерного процесора Apple M2 та 8 Гб ОЗУ вистачає навіть для 3D-моделювання та ігор з графікою консольної якості. Що вже казати про звичайні завдання.

Камера відмінно підходить для постів у соцмережах, відеозв'язку та й взагалі для будь-яких завдань. Зрештою, iPad Pro має одну з найкращих камер серед планшетів. В ній використовується штучний інтелект з функцією покращення кольорів Smart HDR 4, яка робить фотографії справді чарівними. Є багато режимів та ручних налаштувань.

Виробники заявляють про 10 годин автономності. Дійсно, одна серія "Величного століття" забрала всього 8-9% заряду 🙃

 

висока продуктивність;
якісний екран на 12,9 дюймів;
глибока деталізація завдяки роздільній здатності 2732х2048 пікселів;
матриця Liquid Retina XDR із насиченими кольорами;
комфорт при роботі на вулиці;
першокласний модуль камери зі штучним інтелектом.
|
вартість вища за середню;
розміри більші за середні.

 

Apple iPad – все для творчості 

 

На другому місці також фірма Apple. Планшет трохи поступається у продуктивності попередньої моделі, але це теж “вантажівка серед легкових автомобілів”. Плюс ціна значно нижча.

Модель обладнана 10,9-дюймовим дисплеєм, який має роздільну здатність 2360х1640. Чіткість схожа з попереднім гаджетом – просто ТОПова 👍 IPS матриця реалістично відображає навіть ледь помітні відтінки, а технологія True Tone автоматично підлаштовує колір дисплея під освітлення. Взагалі, переплюнути iPad по якості зображення поки що не може ніхто. Порівняйте його з будь-яким іншим планшетом і ви самі переконаєтеся в цьому.

За швидкодію планшета відповідає 6-ядерний процесор Apple A14 Bionic та 4 Гб ОЗУ. Всі сучасні ігри йдуть на ура, навіть якщо паралельно ще запущений браузер з кількома вікнами і графічні програми.

Apple iPad робить такі ж круті фотографії, як і попередній планшет. Все виглядає максимально природно, навіть якщо умови для зйомки погані. Девайс моє технологію покращення кольору, функції Live Photo та автофокусування. Загалом все для зйомки у форматі 4К.

Акумулятора вистачає на 8-10 годин використання у форматі серфінгу в інтернеті або перегляду відео. Геймінг розряджає планшет швидше.

 

відмінна продуктивність в режимі багатозадачності;
висока деталізація дисплею з підтримкою True Tone;
якісна камера із корисними технологіями;
IPS-матриця з насиченими кольорами та широкими кутами огляду;
мінімальна вага планшета.
|
ціна вища за середню;
планшет притягує заздрісні погляди 😀

 

Xiaomi Pad 5 – хороший планшет середнього сегмента

 

Пристрій поступається iPad-ам у продуктивності, зате він обладнаний іншими флагманськими характеристиками і вартість у 2-3 рази менша.

Планшет Xiaomi Pad 5 має дисплей розміром 11 дюймів з роздільною здатністю 2560х1600, тому відмінна деталізація відразу захоплює увагу. IPS матриця добре передає кольори та має широкі кути огляду. Додатково радує рекордна частота оновлення екрана – 120 Гц. Зображення таке ж плавне, як і у лідера Apple Ipad Pro. А ось яскравості не вистачає для сонячної погоди – лише 400 ніт.

В основі планшета Xiaomi Pad 5 лежить знаменитий процесор Qualcomm Snapdragon 860, ОС Android та 6 Гб оперативної пам'яті. По аналогії з автомобілями це чудовий “позашляховик”, на якому комфортно і в інтернеті посидіти, і в сучасні іграшки “порубатися”, причому майже на максималках. Жодних лагів чи зависань ми не виявили.

І фронтальна (8 Мп), і головна (13 Мп) камери мають багато опцій. Так, якість нижча "яблучних" моделей, але для соцмереж та робочих моментів цього достатньо. Особливо добре виходить фотографувати краєвиди.

Місткість батареї планшета – 8720 мАг. Тести показали, що серфити в інтернеті та дивитися відео можна 12-14 годин. Але найцікавіше – підтримка 33 Вт зарядки. Від 0 до 100% цей позашляховик “доїжджає” за 1,5 години.

До речі, це єдиний планшет, який підтримує стилус для малювання із 4096 рівнями натискання. Але його потрібно придбати окремо.

 

якісна деталізація екрана (2560х1600);
рекордна плавність зображення (120 Гц);
автономність до 14 годин;
повне заряджання планшета за 1,5 години;
взаємодія зі стилусом.
|
недостатня яскравість (400 ніт);
середня камера.

 

Oukitel Pad RT2 – найбільш автономний та захищений планшет 

 

Пристрій середнього класу з гарною начинкою та декількома цікавими фішками.

Екран у планшета – стандартний, 10,1 дюйми з роздільною здатністю 1920х1200 пікселів. Деталізація трохи поступається Xiaomi Pad 5, хоча для звичайного користувача це майже непомітно. А ось із кольорами та кутами огляду все шикарно, завдяки IPS матриці. Для професійної дизайнерської роботи екран планшета не дуже підходить, а для геймінгу та фільмів – саме те. Головне уникати сонця, адже яскравості 350 ніт трохи не вистачає.

Начинка планшета для цього цінового сегмента – ТОП 👍. 8-ядерний процесор Mali-G72 MP3 та 8 Гб оперативної пам'яті тягнуть усі сучасні ігри. Зависань чи пригальмовування під час роботи ми не помітили. Запускали одночасно браузер із соцмережами, плеєр та Angry Birds. Але гріється планшет досить сильно.

Модулі вбудованої камери планшета мають по 16 Мп. Фотографії виходять середні, трохи бракує чіткості та контрастності. Вручну погратися з налаштуваннями теж не вийде, з корисного на вибір є лише кілька режимів, баланс білого та 4-кратний зум.

Головна фішка планшета – акумулятор на 20 000 мАг. Можна насолоджуватися відеоконтентом 15 годин, а це, на секундочку, цілий сезон "Величного століття" 🙂 Слухати музику можна близько 50 годин.

Ще один аргумент, щоб купити модель – захищений корпус по стандарту IP69K. Навіть якщо планшет Oukitel Pad RT2 впаде на глибину 50 метрів і пролежить у воді цілий день, він працюватиме, як ні в чому не бувало.

 

доступна ціна;
якісна IPS-матриця;
процесор з хорошою продуктивністю;
топова автономність до 50 годин;
повний захист від води та пилу (IP69K).
|
поступається деталізацією іншим моделям;
середня камера.

 

Blackview Tab 8 – ТОП за свої гроші 

 

Купити планшет по доступній ціні та отримати адекватні характеристики – це про нього. Не взяти модель у підбірку 2024 року було б злочином 🙂

Діагональ екрана хороша – 10.1 дюймів, а от роздільною здатністю модель не похизується – 1200х800. Пікселі трохи помітні, але тільки зблизька. Зате є IPS матриця з добротною передачею кольорів і широкими кутами огляду. Яскравість невелика, тож дивитися на дисплей у сонячний день не так комфортно.

Планшет працює на процесорі Rockchip RK3566 та має 4 Гб оперативної пам'яті. Посидіти в соцмережах, подивитися фільм, пограти, хоч і не на максимальних налаштуваннях – легко. Якщо ж ви дизайнер, фотограф чи, не дай Боже, трейдер криптовалют, придивіться до іншого гаджета.

Автор фото: Якубенко Арина

Планшет Blackview Tab 8 має основну камеру на 13 Мп та фронтальну на 5 Мп. У студійних умовах з ідеальним світлом фото та відео виходять досить непоганими. В інших випадках камеру краще використовувати для простих завдань: сфотографувати документи, передати привіт бабусі і т.д.

Акумулятора планшета вистачає на 6 годин відео, а просто лайкати фотки друзів у соцмережах можна близько 20 годин.

 

найдоступніша ціна на ринку;
якісна IPS-матриця;
підтримка 4G, GPS.
|
на екрані з'являються бліки при прямому світлі;
які можуть бути недоліки за таку ціну)

 

 

Найкращі планшети 2023 

 

Топ

Гаджети

Діагональ 

Роздільна здатність

Матриця

Процесор 

Оперативна пам’ять

Автономність 

1

Apple iPad Pro

12,9”

2732х2048

Liquid Retina XDR

8-ядерний Apple M2

8 Гб

40,88 Вт/г

2

Apple iPad

10,9”

2360х1640

IPS

6-ядерний A14 Bionic

4 Гб

28,6 Вт/г

3

Xiaomi Pad 5

11”

2560х1600

IPS

8-ядерний Qualcomm Snapdragon 860

6 Гб

8720 мАг

4

Oukitel Pad RT2

10,1”

1920х1200

IPS

8-ядерний MediaTek MT8788

8 Гб

20 000 мАг

4

Blackview Tab 8

10,1”

1200х800

IPS

4-ядерний Rockchip RK3566

4 Гб

6580 мАг

 

Кращі планшети рейтинг 2024: підсумки 

 

Ми чудово розуміємо, що кожен може мати свої вимоги до планшетів. Хтось любить грати, іншим потрібно працювати, а треті обожнюють серіали :) Переходьте до інтернет-магазину МТА, щоб зробити правильний вибір. Менеджери дадуть відповідь на всі питання, ще й потішать гарантією і кешбеком до 20%.

 

Було
цікаво?
2851 лайк
Кількість
перeглядів
14761 перегляд
Поділитись:
Зміст
статті
Було
цікаво?
2851 лайк
Кількість
перeглядів
14761 перегляд
Поділитись:
Читайте в
Telegram
  • Товари зі статті:

    Планшет Apple iPad Pro 2022 128GB M2 Wi-Fi Space Gray 12.9 (MNXP3)

    55999 ₴ 41399 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Планшет Apple iPad 10th 2022 Wi-Fi 256GB Blue 10.9 (MPQ93)

    29499 ₴ 21899 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Планшет Xiaomi Pad 5 6/128GB Cosmic Gray CN with Global Rom

    10199 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Планшет Oukitel Pad RT2 8/128GB Black

    9099 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Планшет Blackview TAB 8 4/64GB Wi-Fi Blue

    4299 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Планшет Apple iPad Pro 2022 128GB M2 Wi-Fi Space Gray 12.9 (MNXP3)

    55999 ₴ 41399 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Планшет Apple iPad 10th 2022 Wi-Fi 256GB Blue 10.9 (MPQ93)

    29499 ₴ 21899 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Планшет Xiaomi Pad 5 6/128GB Cosmic Gray CN with Global Rom

    10199 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Планшет Oukitel Pad RT2 8/128GB Black

    9099 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Планшет Blackview Tab 7 3/32GB LTE Gray

    4299 ₴
    Купити
ПІДПИСКА В 1 КЛІК!