Розділи

Sony представила оновлену PlayStation 5 – тонший корпус та знімний дисковод

Sony представила оновлену PlayStation 5 – тонший корпус та знімний дисковод

Максим Дущак
12.10.2023
1 хв
13.10.2023
Було
цікаво?
1994 лайки
Кількість
перeглядів
8504 перегляди
Зміст
статті
Зміст
Читайте в
Telegram
ПІДПИСКА В 1 КЛІК!

 

Якщо ви ще не граєте в PlayStation, швидше за все ви просто ще не знайшли потрібну гру.

 

Нещодавно Sony оновила свою останню консоль. Є про що розповісти.

 

Що відомо

 

Купити можна буде відразу 2 версії "полегшеної" PlayStation 5. Перша версія матиме вбудований дисковод для завантаження ігор прямо з PlayStation Store. Друга – підтримуватиме знімний модуль дисководу, який органічно вписується в загальний дизайн моделі.



До речі, знімний дисковод компанія планує продавати окремо за 80 доларів.

Характеристики нової моделі не відрізняються від попередньої, крім обсягу вбудованого накопичувача. Тепер можна завантажувати більше ігор – замість стандартних 825 Гб тепер буде 1 Тб.



Менше та легше

 

Sony стверджує, що розміри нової консолі зменшилися на 30%, а вага знизилася на 18-24%, залежно від комплектації. Це значно полегшить зберігання та транспортування моделі. Для порівняння: базова версія PlayStation 5 важить 4,5 кг, а нова – лише 3,2 кг.



Враховуючи, що продуктивність залишилася незмінною, це серйозний прогрес. За рахунок чого вдалося полегшити та зменшити консоль, виробник поки не уточнює.

 

Нова підставка

 

Нова консоль матиме 2 матові панелі знизу та 2 глянсові зверху, плюс порт USB Type-C. Також у комплекті з "полегшеною" моделлю йтиме горизонтальна підставка. Але Sony додатково планує випустити нову підставку, яка утримуватиме PlayStation 5 у вертикальному положенні. Її можна буде купити за 30 доларів.



Ціни

 

Оновлена PlayStation 5 з'явиться на вітринах магазинів вже у листопаді за досить непоганими цінами:

  • PS5 з дисководом – $499;
  • PS5 без дисководу – $449.

Для порівняння, стара консоль без дисководу на старті продажу коштувала 400 доларів. Враховуючи збільшену ємність дисководу та загальну полегшеність, вартість моделі виглядає досить привабливо.



Варто враховувати, що Sony припиняє випуск старої версії консолі. Цілком ймовірно, що роздрібні магазини знизять ціну, щоб звільнити склади під нову PlayStation 5. Вже відомі кольори новинки 2023:

  • матовий чорний;
  • червоний вулканічний;
  • синій кобальтовий;
  • срібний.

Скоро оновлена PlayStation 5 з'явиться у магазинах МТА. А поки що можете оцінити характеристики консолі та дізнатися у наших менеджерів всі деталі.

 

Було
цікаво?
1994 лайки
Кількість
перeглядів
8504 перегляди
Поділитись:
Зміст
статті
Було
цікаво?
1994 лайки
Кількість
перeглядів
8504 перегляди
Поділитись:
Читайте в
Telegram
ПІДПИСКА В 1 КЛІК!