Розділи

Смартфони Nothing Phone 2 і Nothing Phone 1– у чому різниця?

Смартфони Nothing Phone 2 і Nothing Phone 1– у чому різниця?

Віталіна Чимчинська
04.10.2023
5 хв
Було
цікаво?
1589 лайків
Кількість
перeглядів
7322 перегляди

11 липня компанія Nothing презентувала світу друге покоління свого фірмового прозорого флагмана Nothing Phone (2).

 

Візуально новинка дуже схожа на попередника, але різниця між ними все-таки є. 

 

Дизайн і особливості конструкції

 

Особливість смартфонів Nothing Phone, яку видно неозброєним оком – унікальний дизайн. Ця фішка істотно відрізняє флагмани лінійки від інших конкурентів. Скляна задня кришка з програмованою світлодіодною підсвіткою та корпус з алюмінію додають шарму обидвом моделям.

 

Nothing Phone 2

 

По факту, візуально вони майже аналогічні. Nothing Phone (2) відрізняється лише вищим рівнем захисту –  IP54, на відміну від IP53 свого попередника. А також володіє покращеним інтерфейсом Glyph з вбудованим датчиком освітлення для автоматичного регулювання яскравості підсвітки, що залежить від освітлення навколо.

 

Екран

 

Розмір дисплея новинки, порівняно з минулорічною моделлю, збільшився. На заміну екрана 6,55 дюйма в Nothing Phone (1), прийшов 6,7 дюймовий у Nothing Phone (2). У будь-якому випадку, отримаєте якісну OLED-панель з роздільною здатністю Full HD+.

 

Nothing Phone (1) vs Nothing Phone (2)

 

Камери

 

Смартфони лінійки мають подвійну 50-мегапіксельну основну камеру. Різниця саме в її функціоналі. Nothing Phone (2) оснащений вдосконаленим 18-бітним ISP-процесором, який обробляє дані в 4000 разів швидше ніж Nothing Phone (1). Також флагман отримав новий алгоритм Advanced HDR. Більш деталізовані знімки із різними рівнями експозиції гарантовані.

 

Nothing Phone (2)

 

Вдосконалення зазнала і фронтальна камера новинки. Вона має кращу роздільну здатність – 32 мегапікселі проти 16 мегапікселів попередника.

 

Батарея

 

Зміни не оминули й акумулятор. Якщо у Nothing Phone (1) батарея мала місткість 4500 мАг, підтримувала швидку зарядку на 33 Вт та бездротову 15 Вт. То новенький Nothing Phone (2) пропонує об'єм – 4700 мАг, потужність швидкої зарядки 45 Вт і бездротової – 15 Вт.

 

Nothing Phone (2)

 

Продуктивність

 

Nothing Phone (1) оснащений чіпсетом середнього класу Qualcomm Snapdragon 778G+ з восьмиядерним процесором із максимальною тактовою частотою 2,5 ГГц. Він достатньо продуктивний та потужний. Але, у порівнянні з Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1 який  розміщується під кришкою новинки – програє.

Для виконання ресурсомістких завдань та запуску важких ігор, Nothing Phone (2) підійде набагато краще, ніж попередник. Все завдяки тому, що чіп Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1 підвищив продуктивність процесора до 30%.

 

Nothing Phone (2)

 

Відмінності у програмному забезпеченні також є. Перше покоління працює на Android 12 з брендовою оболонкою Nothing OS. Друге отримало модернізовану версію ОС – Android 13.

Щодо пам’яті, то Nothing Phone (1) має 12 Гб оперативки та 256 Гб накопичувача. У  Nothing Phone (2) ідентичний запас ОЗУ, але до 512 Гб збільшився об’єм внутрішньої пам’яті.

 

Nothing Phone (1)

 

Плюси та мінуси і Nothing Phone (1) і Nothing Phone (2)

 

Детально розглянувши смартфони, можемо поділитися власною оцінкою, щодо того які переваги та недоліки отримав кожен з них.

 

Nothing Phone (1):

 

компактні розміри;
хороший процесор;
великий об’єм акумулятора;
низька вартість, якщо порівнювати з новинкою.
|
процесор середнього класу;
повільна провідна зарядка.

 

Nothing Phone (2):

 

фірмовий процесор;
новенька версія ОС;
великий об’єм батареї;
швидка провідна зарядка;
великий дисплей.
|
великі розміри та вага;
висока ціна.

 

Обидва смартфони лінійки мають прокачаний функціонал та унікальний дизайн. Якщо ви хочете стати власникам найновішого та найпродуктивнішого –  обирайте Nothing Phone (2). Цікавить хороший варіант за розумною ціною? Тоді зверніть увагу на Nothing Phone (1).

 

А ще більше корисних порад та крутих новинок від МТА шукайте в нашому Телеграм.

 

Більше цікавого:

Було
цікаво?
1589 лайків
Кількість
перeглядів
7322 перегляди
Поділитись:
Зміст
статті
Було
цікаво?
1589 лайків
Кількість
перeглядів
7322 перегляди
Поділитись:
Читайте в
Telegram
  • Товари зі статті:

    Смартфон Nothing Phone (1) 12/256GB White

    21699 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Смартфон Nothing Phone (2) 12/256GB White

    27699 ₴
    Купити
ПІДПИСКА В 1 КЛІК!