Розділи

Секрети створення святкової атмосфери

Секрети створення святкової атмосфери

Олена Калинчук
30.12.2021
5 хв
22.06.2023
Було
цікаво?
3345 лайків
Кількість
перeглядів
11005 переглядів

 

Аби не пропустити момент справжнього дива, яке відбувається в Новорічну ніч необхідно заздалегідь продумати кожну дрібницю та підготуватися до свята. 

 

Прикрашайте оселю. Читайте затишні історії. Робіть імбирне печиво. Наспівуйте улюблені пісні. Готуйте святкове олів’є. Одягайте кумедні светри. Надсилайте поштові листівки друзям. Дивіться атмосферні фільми, даруйте подарунки, обіймайте близьких… 

 

Книги, які подарують чарівний настрій очікування свята

 

Сьогодні розповімо про декілька чудових і добрих книжок, які ідеально підійдуть для того, щоб налаштуватись на новорічний лад.

 

«Різдвяний мішок», Кевін Алан Мілн

 

“Зимові дива відбуваються тихо. Ти їх не бачиш – а відчуваєш і віриш у них”

 

Серйозна і зворушлива різдвяна історія, яка читається за один вечір і допомагає зрозуміти глибинну суть Різдва. Це ж не тільки Санта, карамельки-тростинки і аромат кориці, але і милосердя, доброта, віра в краще і щире бажання допомагати. 

Сюжет обігрується дуже просто: два брати, вже «занадто великі», щоб вірити в Санта-Клауса, тому отримують від нього незвичайний подарунок. Це не іграшки, солодощі чи розваги, а великий і важливий життєвий урок.

 

“Різдвяна історія”, Чарльз Діккенс

 

Хто ж не знає про історію скнари Скруджа, який за допомогою Духів Минулого, Теперішнього та Майбутнього Різдва зрозумів, що єдиний правильний шлях людини – це робити добро іншим.

Безсмертна класика від творця жанру “різдвяного оповідання” – Чарльза Діккенса нагадує всім, що під час Різдва можливо все. А хто ще не бачив екранізації твору, де в головній ролі знявся відомий актор Джим Керрі – обов’язково перегляньте до Різдва!

 

 “Листи різдвяного діда”, Дж. Р. Р. Толкін 

 

Щороку у грудні протягом 23 років чотирьом дітям Джона Толкіна приходив конверт зі штемпелем Північного Полюса, а всередині – лист, написаний химерним тонким почерком і оздоблений чудовими кольоровими малюнками.

Всі ці листи були від Різдвяного Діда і розповідали дивовижні історії про життя на Північному Полюсі: приготування подарунків для діток, війну з гоблінами, які викрадали ці подарунки, про помічників Діда – Ельфа та незграбного Білого Ведмедя.

Ці кумедні і водночас такі атмосферні історії письменник придумав і ілюстрував для своїх дітей сам. А тепер ними мають змогу насолодитися діти і дорослі з багатьох куточків світу.

 

Новорічний плейлист

 

Ялинку поставили, друзів обдзвонили, а новорічний плейлист для святкового настрою підібрали? Ми зробили це за вас! Вмикайте атмосферні хіти, та переносіться прямим рейсом до Санти! 

  1. Wham! - Last Christmas
  2. Abba - Happy New Year
  3. George Michael - December Song
  4. JAMALA — Новий рік з тобою
  5. Dean Martin - Let It Snow
  6. Mariah Carey - All I Want For Christmas Is You
  7. Lost Frequencies - Are You With Me (Christmas Mix)
  8. TVORCHI — Falling (New Year Edition)
  9. Sam Smith - Have Yourself A Merry Little Christmas
  10. Modern Talking - It's Christmas
  11. Chris Rea - Driving Home For Christmas

 

Фільми під ялинку

 

Створити свято вдома допоможуть не лише ялинка, гірлянди і солодкі мандаринки. Ми склали для вас свій must see list новорічних фільмів. Нехай разом із ними прийдуть гарний настрій і казкова атмосфера.

 

Ноель (2004)

 

У головної героїні Ніни, яку зіграла неперевершена Пенелопа Крус, днями має відбутися весілля із поліцейським Майком, роль якого зіграв красунчик Пол Уокер, але дівчина йде від нього і розриває заручини через постійні і безпідставні ревнощі нареченого. Після сварки дівчина їде до рідних, де знайомиться із 40-річною Ніно, яка зустрічає свята наодинці. Знайомство стає доленосним і допомагає змінити їхні життя. Доля Майка теж зводить його із випадковим чоловіком, який після смерті дружини щороку в переддень Різдва шукає свою кохану. 

Кінострічка "Ноель" –  це ланцюг подій, окремих історій, які пов'язують всіх героїв.  Але у сюжеті немає жодних  любовних трикутників, лише добрі історії перед Різдвом, які змушують задуматися над своїм життям, усвідомити багато вчинків, зрозуміти найважливіші акценти в житті, і проаналізувати вислів "Я люблю тебе" –  що саме ми вкладаємо в ці слова, що ми відчуваємо й кому їх говоримо.

 

Любіть Куперів (2015)

 

Кожен із сім'ї Куперів протягом року живе своїм життям, не дуже цікавиться справами рідних. Але на Різдво сім'я збирається разом за святковою вечерею. Однак, цього разу не все складається так добре, як їм би того хотілося. Кожен із членів сім'ї приховує якусь неприємну новину про себе, тому святковий вечір видасться не тільки веселим, а й наповненим ностальгією й несподіваними казусами.

У фільмі "Любіть Куперів" показано покоління сім'ї Куперів, де йдеться про проблеми стосунків всередині родини та між різними поколіннями.

 

Щасливого Різдва (2020)

 

Комедія розповідає історію кохання дівчини Кейт і хлопця Тома. Дівчина має не найкращі спогади про Різдво. Вона заробляє на життя в різдвяному магазині в костюмі ельфа і мріє про кар'єру співачки. Але одного разу вона зустрічає Тома. Саме його присутність багато що змінює в житті дівчини, змушуючи Кейт повірити в себе і піти за своєю мрією.

У кінострічці, до речі, лунає легендарний хіт Джорджа Майкла і групи Wham! – Last Christmas. А ще ця історія кохання наповнить серця теплом і покаже, що дива напередодні Різдва можливі.

 

Ми в МТА вже з нетерпінням очікуємо свят та поспішаємо привітати вас з прийдешнім Новим роком! Нехай 2022-й принесе багато приводів для радості, комфорту, щирого захвату, щастя. І вірте в диво, воно здійсниться, обов'язково!

Було
цікаво?
3345 лайків
Кількість
перeглядів
11005 переглядів
Поділитись:
Зміст
статті
Було
цікаво?
3345 лайків
Кількість
перeглядів
11005 переглядів
Поділитись:
Читайте в
Telegram
ПІДПИСКА В 1 КЛІК!