Розділи

Рейтинг роботів-пилососів: ТОП-10 від експертів МТА

Рейтинг роботів-пилососів: ТОП-10 від експертів МТА

Максим Дущак
18.11.2022
5 хв
22.06.2023
Було
цікаво?
7346 лайків
Кількість
перeглядів
13725 переглядів

 

Ми проживаємо непрості часи. І по-особливому хочеться зараз тепла, затишку – у будь-якому із значень... У сучасному ритмі життя прагнемо максимально комфортно організовувати свій побут. Не хочеться витрачати цінні хвилини вільного часу на банальне прибирання. Й допомогу робота-пилососа в цьому питанні важко переоцінити

 

Огляд підготував експерт із продажу роботів-пилососів МТА. Сюди увійшли лише топові моделі 2022 року. Вони дуже функціональні! І красиві) Кожен пристрій демонструє свої переваги, корисні опції.

Але який саме пилосос підійде для вашої квартири? Давайте дізнаємось.

 

MiJia G1 Robot Vacuum Mop Essential

 

Ідеально поєднує ціну та хорошу якість. Це в стилі техніки Xiaomi) Пилосос має декілька режимів роботи. Завдяки потужності 2200 Па, швидко та якісно збирає крихти, шерсть, частинки волосся.

Вологе прибирання – безперечний плюс MiJia G1. Цей режим ефективно видаляє плями навіть на білих килимах. Передбачено резервуар об'ємом 200 мл та систему захисту від протікання, яка не дасть зіпсувати делікатну дерев'яну підлогу.

Розумна навігація допомагає безпечно пересуватися кімнатою, навіть якщо там грають діти чи домашні улюбленці. Робот обладнаний 15 оптичними датчиками, він не впаде зі сходів і не зіткнеться з меблями під час прибирання. MiJia G1 автоматично формує мапу будинку, тому запас акумулятора витрачається максимально раціонально. Усі робочі дані зберігаються у мобільному додатку. Змінити маршрут чи встановити будь-яку команду можна прямо зі смартфона.

 

Не хочете переплачувати за додаткові функції та не знаєте який робот купити? MiJia G1 – ідеальний вибір

 

Зовні пилосос виглядає стильно та вдало впишеться у будь-який інтер'єр. Тонкий корпус дозволяє проникати під дивани, шафи та інші меблі. Робот легко долає перешкоди висотою до 17 мм.

Автономність роботи забезпечує вбудована батарея, місткістю 2500 мАг. У стандартному режимі робот здатен працювати 1,5 години. Цього достатньо для повноцінного збирання 100 м². Контролювати заряд не потрібно, пилосос автоматично повертається на зарядний майданчик, відновлює енергію та продовжує роботу.

 

Робот-пилосос MiJia G1 Robot Vacuum Mop Essential

 

360 Plus Vacuum Cleaner S6

 

Покупці залишають позитивні відгуки про цю модель. Прибирання робота-пилососа складається з 4 етапів:

  • Дві довгі щітки вимітають пил навіть із важкодоступних місць (вздовж плінтуса, у кутах);
  • V-подібна щітка збирає волосся, частинки сміття, крихти;
  • сміття всмоктується у контейнер на 0,4 л;
  • підлога протирається вологою серветкою з мікрофібри.

Розумний гаджет має потужність всмоктування 1500 Па. Це дозволяє якісно видаляти частинки сміття, які загубилися між ворсом.

 

Хороший недорогий вибір для власників будинків до 120 кв

 

360 Plus Vacuum Cleaner S6 керується за допомогою смартфона. Можна встановлювати заборонені зони, переглядати, де підлога була очищена і де ще доведеться прибирати. Автоматична навігація значно оптимізує процес вологого та сухого прибирання. А завдяки далекомірам та технології SLAM робот акуратно об'їжджає предмети на підлозі, розпізнає штори та килими, що звисають.

Літій-іонної батареї вистачає на 100 хвилин роботи. А коли заряд опускається до рівня 20%, пилосос автоматично повертається на док станцію для підзарядки.

 

 Робот-пилосос Plus Vacuum Cleaner S6

 

Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop 2

 

Робот має відмінну продуктивність і корисні функції. Завдяки потужності 3000 Па повітряний потік затягує великі частинки сміття. Після прибирання повітря в кімнаті стає чистішим, а ваше самопочуття – кращим.

Бруд уздовж плінтуса ефективно прибирають додаткові бічні щітки. 7 режимів дозволяють адаптувати робот-пилосос до різних поверхонь та типів забруднень.

Розумний Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop 2 отримав технологію vSLAM. За її допомогою робот швидко складає мапу, легко об'їжджає перешкоди, а навігація діє навіть уночі.

Батареї, місткістю 5200 мАг, вистачає на 2 години роботи. При зниженні заряду до критичного рівня, пилосос автоматично повертається на станцію док.

 

Робот-пилосос Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop 2

 

Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop 2 Lite EU

 

Робот має компактніші габарити, тому легко проникає у важкодоступні місця.

Навігація аналогічна до попередньої версії пилососа – швидка, точна і безвідмовна. Навіть якщо на шляху зустрінуться 2-сантиметрові пороги, пристрій легко їх подолає.

Незважаючи на компактні габарити, місткість пилозбірника збільшилася з 400 до 450 мл порівняно з попередньою моделлю. Резервуар для води збільшився до 270 мл. Тепер можна витрачати менше часу на обслуговування.

Для ідеального очищення розумний пилосос має дві складові – потужний двигун і спеціальну довгу щітку для сухого прибирання. А система миття під тиском дає на 7% більшу ефективність, якщо порівнювати з іншими моделями виробника.

Батареї вистачає на півтори години безперервної роботи, а процес заряджання триває 3-4 години. Зарядна станція теж має маленькі габарити, а значить встановити її можна будь-де. Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop 2 Lite сам заряджається, після чого прибирання продовжується з тієї ж точки, на якій було зупинено. Контролювати роботу техніки можна у фірмовому мобільному додатку Mi Home: віддалено вмикати, змінювати режими та характеристики, встановлювати графік.

 

Робот-пилосос Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop 2 Lite EU

 

Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop

 

Особливість робота-пилососа – лазерне сканування за допомогою 12 розумних датчиків. Ви отримаєте високу точність, швидкість обертання, а також максимальну чутливість до перешкод.

Всі дані надшвидко обробляються 4-ядерним процесором Conrtex-A7. Після цього кімнати поділяються на зони та складається маршрут очищення. Навіть 1 см² не залишається поза увагою робота.

Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop підтримує опції сухого та вологого прибирання. Він впевнено почувається на будь-яких покриттях – килимі, лінолеумі чи плитці.

Містка батарея – ще один плюс у скарбничку цієї моделі. 3200 мАг вистачає на 1,5 години роботи. За цей час пилосос прибирає приміщення на 180 м². Акумулятор заряджається автоматично протягом 1,5 годин.

Робот легко долає невеликі пороги та проникає під меблі. Також можна регулювати потужність всмоктування та активність витирання пилу. Якщо ви боїтеся зіпсувати дерев'яну підлогу вологим прибиранням, просто зменшіть інтенсивність змочування.

 

Робот-пилосос Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop

 

Xiaomi IMILAB V1

 

Цей робот дорожчий за інших, але він вартий своєї ціни. Серед вигідних переваг: контейнер для пилу на 3 літри та аналогічний контейнер для води. Після завершення роботи резервуари автоматично очищаються, що дуже зручно. Батарея демонструє дивовижний ресурс – 4 години автономності.

Розумний пристрій може конкурувати навіть із дорожчими моделями:

  • Лазерна навігація LDS створює точні мапиприміщень на всіх поверхах.
  • У мобільному додатку в кілька кліків встановлюються віртуальні стіни для робота.
  • Наявність кращих датчиків запобігає зіткненню з предметами інтер'єру та падінню зі сходів.

Пилосос має функції вологого і сухого прибирання. Робочий процес починається і зупиняється автоматично, щоб покриття підлоги повністю висохло. Дві бічні щітки втягують шерсть, частини волосся та інші забруднення. Потужності 2700 Па вистачає для ефективної роботи на лінолеумі, паркеті, ламінаті, килимі та інших поверхнях. Рівень шуму при активному очищенні не перевищує 65 дБ, тому модель не відволікає від роботи та відпочинку.

Програма Mijia полегшує контроль над роботом. Через Wi-Fi можна встановити графік роботи, переглянути мапи, ознайомитися зі статистикою.

 

Робот-пилосос Xiaomi IMILAB V1

 

Xiaomi Viomi S9

 

Найкращий робот у своєму бюджеті з низкою цікавих можливостей. При заповненні пилозбірника робот-пилосос стикується зі станцією і перекачує сміття в одноразові мішечки. Ступінь заповнення пакета показує світловий індикатор, а також мобільний додаток. Весь процес герметичний: пил не виходить назовні, а сам мішечок легко утилізується.

Завдяки 2700 Па потужності, Xiaomi Viomi S9 збирає навіть найважчі частки сміття. Всмоктувальна сила автоматично регулюється залежно від покриття. Рівень шуму залишається низьким – трохи більше ніж 70 дБ.

А ось ще деякі характеристики робота Xiaomi Viomi S9:

  • повідомлення про наповненість мішка;
  • очищення повітря фільтром НЕРА;
  • прибирання по траєкторії S та Y;
  • нагадування про зону, яка потребує понад 80% ресурсу акумулятора;
  • датчики тиску, щоб робот-пилосос не застряг під меблями;
  • підтримка голосового помічника після встановлення програмного пакета;
  • 4 години роботи на одному заряді.

Мапа будинку формується дуже швидко. Лазерна навігація LDS 2.0 точно зчитує навколишнє середовище та визначає місцезнаходження предметів. Покупців радує, що робот-пилосос запам'ятовує кілька мап з усіма забороненими зонами та віртуальними стінами. Кімнати для сухого та вологого прибирання розпізнаються автоматично.

 

Робот-пилосос Xiaomi Viomi S9

 

Sencor SRV8550BK

 

Навіть інтенсивна робота пилососа не створює більше ніж 65 дБ шуму, уявляєте? Для порівняння: рівень шуму тихого шепоту – 40 дБ. Такий робот не потурбує навіть сон вашого кота.

Ще одна перевага моделі – надпотужна сила всмоктування. 4000 Па витягують частинки сміття навіть із щільного ворсу килима. Робот підходить для ламінату, паркету, плитки, лінолеуму. Автоматичне регулювання адаптує модель до будь-яких завдань. Функція швабри додатково протирає підлогу мікрофіброю.

Навігацію забезпечують кращі інфрачервоні датчики та активна система картографування. Робот акуратно об'їжджає предмети на підлозі, сходинки та домашніх тварин.

Розумний Sencor SRV8550BK має камеру для дистанційного відеозв'язку. Керувати пилососом можна смартфоном чи пультом, що йде в комплекті. Для того, щоб встановити зону, де прибирання не потрібне, використовуйте магнітну плівку. Вона йде у комплекті. З її допомогою можна захистити будиночок домашнього улюбленця чи місце, де грають діти, наприклад.

Літій-іонної батареї вистачає на 1,5 години прибирання. Вона автоматично заряджається протягом 4 годин.

 

Робот-пилосос Sencor SRV8550BK

 

Sencor SRV1000SL

 

Завдяки доступній ціні пилосос отримав найвищий рейтинг серед користувачів. Розумний робот підходить як для вологого, так і для сухого прибирання. Низький рівень шуму не відволікає, а потужна система всмоктування справляється із великими частинками сміття.

Покращені датчики точно визначають перешкоди на шляху, а також формують оптимальний маршрут очищення. Sencor SRV1000SL заздалегідь визначає місцеперебування сходів, тому не падає з висоти.

 

Гарний варіант бюджетного робота-пилососа.

 

Запускається пилосос однією кнопкою на корпусі. Пилозбірник, місткістю 200 мл, справляється із сухим прибиранням площі до 90 м². Після заповнення його достатньо зняти, витрусити та сполоснути.

Літій-іонна батарея на 1500 мАг забезпечує 80 хвилин автономності. Цього вистачає на приміщення 60-100 м². Дізнатися про низький заряд можна завдяки світловим індикаторам. Батарея заряджається за 3 години завдяки потужному адаптеру.

Миючий пилосос має лаконічний дизайн та низький корпус – всього 7,5 см. Робот легко проникає під дивани, ліжка та шафи. Прогумовані колеса не залишають слідів і легко долають невеликі пороги.

 

Робот-пилосос Sencor SRV1000SL

 

Roborock S5 Max

 

Розумний робот-пилосос має популярні LDS-датчики для сканування кімнати на 360 градусів. 4-ядерний процесор будує оптимальні маршрути переміщення з урахуванням усіх перешкод. Пилосос орієнтується на показники акселерометра, одометра, інфрачервоного порту та компасу. Він може запам'ятовувати до 3 мап, автоматично вибираючи потрібний варіант. А ще – модель не застрягне під меблями та заздалегідь визначить місцезнаходження сходів, щоб не впасти.

Модель має основну щітку з V-подібними щетинками, та бічні насадки з Z-подібною структурою щетинок. Завдяки цьому шерсть, пучки волосся та частинки сміття активно збираються з кутів та вздовж плінтуса. Вологе прибирання теж має особливості:

  • Автоматичне регулювання інтенсивності змочування швабри;
  • швабра рівномірно натискає на підлогу, не залишаючи розводів та плям;
  • для кожного підлогового покриття передбачена своя інтенсивність змочування.

У мобільному додатку можна вибирати графік роботи пилососа, встановлювати віртуальні стіни та пріоритетні зони. А функція голосового помічника додатково полегшує керування.

Літій-іонної батареї вистачає на 3 години роботи. За цей час Roborock S5 Max прибирає будинок на 250 м². Для повної зарядки потрібно всього 3 години.

 

Робот-пилосос Roborock S5 Max

 

Як вибрати найкращий робот-пилосос?

 

Перш ніж зробити якийсь вибір, потрібно оцінити кілька моментів:

 

Потужність всмоктування. Для твердої підлоги достатньо потужності 1500-2000 Па, а для килимів з довгим ворсом знадобиться 2000-4000 Па. Регулювання може бути як ручним, так і автоматичним.

 

🔋 Місткість акумулятора. Чим більше місткості, тим більшу площу прибирає робот без підзарядки. На різних покриттях час роботи відрізнятиметься.

 

🧹 Тип прибирання. При сухому прибиранні пилосос тільки "підмітає" підлогу, а під час вологого – протирає. Визначте, що вам підходить та робіть вибір. Всі моделі нашої статті пропонують обидва типи прибирання.

 

💨 Місткість пилозбірника. Параметр визначає скільки сміття робот-пилосос може утримувати. Для приміщень на 80-150 м² потрібен пилозбірник, місткістю від 300 мл.

 

🎨 Дизайн. Мова не лише про красу, а й про розміри. Пилосос із меншими габаритами легше проникне у важкодоступні місця для прибирання.

 

🔧 Додаткові функції. Рекомендуємо моделі з мобільним додатком, тихою роботою, автоматичною зарядкою, функцією визначення сходів та ін. Такі характеристики полегшать експлуатацію та забезпечать найкращі результати прибирання.

 

ТОП 10 роботів-пилососів

 

Модель Потужність Час роботи Пилозбірник Рівень шуму Площа
MiJia G1 Robot Vacuum Mop Essentia 2200 Па 90 хв 600 мл 58 дБ 100 м²
360 Plus Vacuum Cleaner S6 1800 Па 100 хв 400 мл 65 дБ 120 м²
Xiaomi
Mi Robot Vacuum Mop 2
3000 Па 110 хв 550 мл 70 дБ 150 м²
Xiaomi
Mi Robot Vacuum-Mop 2 Lite EU
2200 Па 90 хв 450 мл 72 дБ 100 м²
Xiaomi
Mi Robot Vacuum-Mop  
2100 Па 90 хв 300 мл 55 дБ 180 м²
Xiaomi
IMILAB V1
 
2700 Па 240 хв 300 мл 65 дБ 200 м² 
Xiaomi
Viomi S9
2700 Па 240 хв 300 мл 70 дБ  250 м²
Sencor SRV8550BK 4000 Па 90 хв 250 мл 65 дБ 100 м²
Sencor SRV1000SL 10 Вт 80 хв 200 мл 65 дБ 90 м²
Roborock
S5 Max
2000 Па 180 хв 460 мл 60 дБ 250 м²

 

Огляд роботів-пилососів складено фахівцями з побутової техніки. Якщо у вас вже є модель з нашого рейтингу, поділіться враженнями в коментарях.

А якщо якась із наших рекомендацій припала до душі, приходьте в МТА та обирайте💙💛

 

Вказані ціни – актуальні на момент публікації статті

 

Було
цікаво?
7346 лайків
Кількість
перeглядів
13725 переглядів
Поділитись:
Зміст
статті
Було
цікаво?
7346 лайків
Кількість
перeглядів
13725 переглядів
Поділитись:
Читайте в
Telegram
  • Товари зі статті:

    Робот-пилосос MiJia Xiaomi G1 Robot Vacuum Mop Essential MJSTG1 White

    11380 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Робот-пилосос Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop 2 White з вологим прибиранням

    9399 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Робот-пилосос Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop 2 Lite EU

    6899 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Робот-пилосос Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop P SKV4109GL Black (STYTJ02YM) міжнародна версія

    11555 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Робот-пилосос Xiaomi IMILAB V1 White Smart Robot Vacuum Cleaner CMSDJ707A

    13699 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Робот-пилосос Xiaomi Viomi S9 Black

    14886 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Робот-пилосос Sencor SRV8550BK Black

    10834 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Робот-пилосос Sencor SRV1000SL Silver

    3899 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Робот-пилосос Roborock S5 Max Black

    14349 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Робот-пилосос MiJia Xiaomi G1 Robot Vacuum Mop Essential MJSTG1 White

    11380 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Робот-пилосос Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop 2 White з вологим прибиранням

    9399 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Робот-пилосос Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop 2 Lite EU

    6899 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Робот-пилосос Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop P SKV4109GL Black (STYTJ02YM) міжнародна версія

    11555 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Робот-пилосос Xiaomi IMILAB V1 White Smart Robot Vacuum Cleaner CMSDJ707A

    13699 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Робот-пилосос Xiaomi Viomi S9 Black

    14886 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Робот-пилосос Sencor SRV8550BK Black

    10834 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Робот-пилосос Sencor SRV1000SL Silver

    3899 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Робот-пилосос Roborock S5 Max Black

    14349 ₴
    Купити
ПІДПИСКА В 1 КЛІК!