Розділи

Китайський Новий рік 2022

Китайський Новий рік 2022

Олена Калинчук
25.01.2022
5 хв
22.06.2023
Було
цікаво?
2869 лайків
Кількість
перeглядів
7556 переглядів

Не лише українці люблять Новий рік та з розмахом його святкують. Це свято дуже поважають китайці. У них існує власна новорічна міфологія. А яскравий китайський Новий рік і новорічні тварини-символи Піднебесної відомі у всьому світі

Цікаво, що цьогоріч китайці зустрічатимуть не 2022 рік, як решта світу, а 4720-ий. Символом року за східним гороскопом стане Чорний або Синій Водяний Тигр. А урочистості, які по-іншому ще називають Святом весни, триватимуть два тижні й завершаться Святом ліхтарів.

Як відбувається традиційне святкування

За китайською міфологією, в Новий рік в усі будинки приходить чудовисько Нянь, яке з'їдає урожай, худобу і навіть дітей. Від монстра може захистити червоний колір, тому китайці всюди розвішують червоні ліхтарики і візерунки з червоного паперу. Також напередодні обов’язково проводять генеральне прибирання

Китайці відзначають зміну року з великим розмахом і в сімейному колі. До цього свята всі люди обов'язково приїжджають додому до рідних, навіть якщо живуть далеко. Всі їдять багато смачної їжі, зокрема суп з локшиною, який має принести щастя на весь рік. А замість подарунків дарують один одному гроші в червоних конвертах.

Оскільки в Китаї Новий рік відзначають мінімум 15 днів, то в інші дні свята люди ходять в гості до друзів і сусідів і обмінюються парними предметами. Наприклад, гостям можна принести два мандарини.

Ще одна яскрава традиція Нового року – костюмовані маскаради. Китайці вбираються в костюми різних тварин і міфічних істот, і влаштовують шоу. Ці барвисті виступи приваблюють туристів з усього світу

 

Китай: внесок у життя планети

Сучасний Китай – друга та динамічно зростаюча економіка світу, найбільший виробник і експортер, товарний трейдер і власник валютних резервів, справжній лідер міжнародного розвитку.

Піднебесна витрачає колосальні кошти на розвиток наукових досліджень і розробок – технологічні успіхи цієї країни вражають. Найпомітніше китайські вчені та розробники просунулися у створенні систем штучного інтелекту, блокчейну, робототехніки, в технологіях обробки значних об’ємів даних тощо. 

Китайські товари та компанії зуміли завоювати світ. Завдяки вмілому експорту, сьогодні ми можемо назвати безліч брендів, продукція яких стала невід’ємною технологічною частиною сучасного комфортного життя

  • Xiaomi. У 2014 році компанія стала найціннішим китайським технологічним стартапом. Відносно молодий бренд успішно заявив про себе на ринку цифрових гаджетів. І всього за декілька років Сяомі вдалося стати третім за потужністю виробництвом у Китаї. Щороку ця прогресивна компанія якісно розширює свій продуктовий портфель та відкриває офіційні представництва в різних країнах світу.
  • Huawei. Відомий бренд-виробник телекомунікаційного обладнання й мобільних гаджетів та один із найпотужніших виробників, якому вдалося успішно розвінчати стереотип про те, що китайська продукція може бути неякісною. 60% доходів цієї компанії надходять з-за меж Китаю. Її смартфони займають перші позиції у світі за популярністю, нарівні з девайсами Samsung та Apple. Продукція Huawei представлена у 170 країнах світу. І саме цей китайський бренд називають абсолютним лідером за кількістю зареєстрованих патентів – більше 41 тисячі.
  • Lenovo. Виготовляє ПК, планшети, смартфони та телевізори. У 2005 році компанія купила підрозділ IBM з виготовлення ПК, а у 2014 році – фірму Motorola Mobility. Зараз близько 70% доходів Lenovo надходять з-за меж Китаю.
  • Anker. Виробник електронних аксесуарів (навушників, USB-кабелів, портативних зарядних пристроїв), який продає свою продукцію у 30 країнах світу.
  • DJI. Компанія-творець квадрокоптерів, мікроконтролерів, відеообладнання.
  • Amazfit. Заснований у 2015 році як складова величезної екосистеми Huami Technology. Саме слово Amazfit утворено від злиття двох англійських слів: amazing (дивовижний) та fit (бути в хорошій формі). Основний напрямок діяльності компанії – виробництво інтелектуальних пристроїв для аналізу біометричних та спортивних даних людини. Наразі створено вже 7 лінійок смарт-годинників під брендом Amazfit, які утримують свою беззаперечну популярність серед користувачів і визнання на міжнародних дизайнерських виставках.  
  • 70mai. Дочірня компанія бренду Xiaomi, яка спеціалізується на виробництві розумних відеореєстраторів та електронних автомобільних гаджетів. Цей перспективний сегмент автоаксесуарів стрімко розвивається та укріплює присутність незалежного бренду 70mai на ринку смарт-пристроїв.
  • Oppo. Популярний китайський бренд мобільних телефонів, який сміливо впроваджує технологічні винаходи. Oppo створила власну операційну систему ColorOS і продовжує дослідження у сфері технологій штучного інтелекту. Смартфони цієї компанії щоразу дивують – вони демонструють унікальні особливості конструкції, програмування візуальної обробки зображень, надшвидкої зарядки, гібридного зуму нового покоління тощо.

 

Огляд хітових гаджетів з Китаю на mta.ua

Фокус уваги тут одноосібно захопила крута Xiaomi. Її функціональні, стильні, різнопланові, інноваційні пристрої варті того, щоб потрапити, як мінімум, до нашого святкового ТОПу

 

СМАРТ-ГОДИННИК XIAOMI MI WATCH LITE

Корпус цього гаджета виконаний з якісного матового пластику. А комплектний силіконовий ремінець можна легко зняти і замінити. Передню сторону Xiaomi Mi Watch Lite займає 1,4-дюймовий прямокутний екран. Він покритий захисним склом з гідрофобним шаром – тому не збирає відбитки пальців. Xiaomi подбала про можливість зміни циферблатів і встановлення на дисплеї необхідних віджетів.

З годинником Xiaomi отримуємо:

  • Компас
  • Ліхтарик
  • Барометр
  • Пошук телефону
  • Моніторинг сну
  • Радник з правильного дихання
  • Монітор серцевого ритму
  • Управління музикою на смартфоні
  • Будильник, секундомір, таймер, погоду.

Варті уваги і спортивні функції, вимірювання пульсу та визначення розташування. У Xiaomi Mi Watch Lite є 11 режимів для тренування: біг, бігова доріжка, ходьба, крикет, басейн, трекінг, фрістайл, їзда на велосипеді, стаціонарний велосипед, біг по бездоріжжю та плавання у відкритій воді.

І, звісно, годинник сповіщає про повідомлення, включно з месенджерами й додатками, вібрує під час вхідного дзвінка і дозволяє дізнатися, хто нам телефонує.

СМАРТФОН XIAOMI POCO M4 PRO

Просунутий бюджетник з 90 Гц та стереозвуком. Вирізняється стильним дизайном, продуктивним процесором Dimensity 810, швидкісним внутрішнім накопичувачем UFS 2.2. 

Poco M4 Pro має дизайнерське оформлення блоку камер, пластиковий корпус у трьох кольорах – градієнтному синьому, яскраво-жовтому та класичному Power Black. Модуль камери складається з двох платформ: на нижній основі розташований ширококутник, спалах, а також пара заглушок на місці потенційних камер. На верхній – основний 50-мегапіксельний модуль. Хоча POCO M4 Pro не є мініатюрним смартфоном, у руці він лежить добре і завдяки матовій текстурі корпусу досить надійно.

Дисплей – це 6,6-дюймова IPS-матриця з роздільною здатністю 2400×1080, щільністю пікселів 399 ppi, частотою оновлення 60/90 Гц і частотою дискретизації до 240 Гц. Екран має пристойний запас яскравості, хорошу читабельність за природнього освітлення. А режим 90 Гц робить інтерфейс більш плавним. У плані продуктивності й автономності POCO M4 Pro показує себе досить бадьоро. 

ПЛАНШЕТ XIAOMI PAD 5

Пристрій дуже компактний з товщиною всього 6,85 мм. Корпус Xiaomi Pad 5 створений з матового пластику, що візуально імітує алюміній. Під різними кутами огляду площина переливається різними відтінками, тому один із варіантів забарвлення має назву “Космічний сірий”. На задній поверхні розташовано виступаючий блок із камерою.

Майже всю поверхню передньої панелі займає 11-дюймовий екран. У верхній частині окантування екрану симетрично вмонтовано об'єктив фронтальної камери.

Планшет Xiaomi Pad 5 оснащений 11-дюймовим сенсорним IPS-екраном з роздільною здатністю 2560х1600 пікселів, співвідношенням сторін 16:10, частотою оновлення до 120 Гц, підтримкою колірного простору DCI-P3, а також Dolby Vision. Екран демонструє три режими відображення: яскравий, насичений та стандарт. 

Гаджет підтримує роботу з фірмовим стилусом Xiaomi Smart Pen, але його доведеться купувати окремо. Підключається перо через Bluetooth з допомогою налаштувальної опції Stylus & keyboard.

Xiaomi Pad 5 побудований на 8-ядерній платформі Qualcomm Snapdragon 860 з частотою до 2960 МГц та графічним ядром Adreno 640. Продуктивність Xiaomi Pad 5 має відмінний рівень, забезпечуючи плавну роботу інтерфейсу і швидку роботу додатків. Планшет дозволяє грати навіть у вимогливі ігри на середніх та високих налаштуваннях.

ЗОВНІШНІЙ АКУМУЛЯТОР XIAOMI POWER BANK 3 ULTRA

Справжня паличка-виручалочка, яка дозволяє не хвилюватися про рівень заряду телефону. Mi Power Bank 3 Ultra цікавий поєднанням компактності та заявленої потужності в 10000 мА * год. 

Виглядає пристрій сучасно і естетично. Ребристий пластик, з якого виготовлено корпус, запобігає вислизанню акумулятора з рук, а легка вага сприяє його мобільності.

У верхній частині розміщено: 

  • кнопочку ввімкнення/вимкнення портативного пристрою, 
  • роз'єми для підключення (micro USB і USB Type-C).

ПИЛОСОС XIAOMI MI VACUUM CLEANER

Вертикальний пилосос Xiaomi Mi Vacuum Cleaner Light створений у характерній лаконічній манері мінімалістичного дизайну і важить лише 1,2 кг. 

Пристрій має набір функціональних насадок та змінює свій функціонал за типом 2-в-1: 

  • повнорозмірний 
  • міні. 

Двигун забезпечує втягування із силою до 17 000 Па. А повноцінне прибирання може тривати впродовж 45 хвилин із одного заряду.

У вертикальному режимі можна швидко та ефективно зібрати бруд та пил з будь-яких поверхонь. Маючи довжину 113.2 см, модель дуже маневрена й дістає до найвіддаленіших і найвищих частин будинку. Щітка з ворсом обертається, збираючи навіть найкапризніші забруднення (волосся, шерсть тварин, нитки). Її щетина м'яка, тому підлога не буде подряпана.

Другий варіант використання передбачає зняття мобільного блоку з основи. Тепер у ваших руках потужна сила, яка допоможе здійснити прибирання точково: у кутових частинах полиці, між подушками дивана, у всіх зонах клавіатури ноутбука. 

IP-КАМЕРА XIAOMI MI HOME SECURITY

Розумна поворотна камера, яка забезпечить надійний контроль на потрібній локації. Пристрій знімає у форматі Full HD із частотою до 20 кадрів, що гарантує бездоганну картинку з гарною деталізацією, навіть під час збільшення кадру. 

Камера обладнана слотом для карти пам'яті об'ємом 32 Гб, а також підтримує режим циклічного запису, під час якого застарілі файли замінюються на нові. Кут огляду цього гаджета – 170 градусів, завдяки чому можна спостерігати за різними об'єктами водночас. Будинок, парковка, сад, гараж – тепер ніщо не вислизне з поля зору. 

Водночас, камера обладнана інфрачервоними діодами, які випромінюють невидиме світло завдовжки 940 нм. Це дозволяє вести ефективне та якісне спостереження навіть вночі.

РОУТЕР XIAOMI WIFI

Компактний та стильний роутер хизується чотирма зовнішніми антенами, стандартом Wi-Fi 802.11ac, швидкістю передачі даних до 1167 Мбіт/с та 128 МБ Flash-пам'яті. Завдяки настільки значним характеристикам гаджет не тільки має сильний сигнал, а й демонструє надійну стабільну роботу

Можна грати у вимогливі 3D-ігри онлайн, переглядати улюблені серіали, завантажувати фільми. Потужності Xiaomi Mi Wi-Fi Router вистачить на все. Завдяки трьом рівням прискорення, гаджет дає безмежні можливості використання Інтернету. 

На задній грані цього роутера розташовано кнопку Reset, три порти Ethernet та вхід адаптера живлення. На верхній панелі є два індикатори: режим роботи та підключення Wi-Fi. Первинне налаштування маршрутизатора дуже просте. Його можна виконати за допомогою телефонної програми Mi Wi-Fi або з комп'ютера.

ТЕСТЕР ДЛЯ ПЕРЕВІРКИ ЯКОСТІ ВОДИ XIAOMI MI TDS

Xiaomi – та компанія, яка спеціалізується не лише на створенні смартфонів і персональної цифрової техніки. Бренд випускає найрізноманітніші пристрої для дому. Серед цікавого і практичного – тестер для води.

Xiaomi Mi TDS Pen може застосовуватися як разом з фірмовим Mi Water Purifier, так і окремо, з будь-яким іншим фільтром для води або зовсім без фільтра. Прилад вимірює так званий показник TDS (total dissolved solids), або загальну мінералізацію води:

  • вміст неорганічних солей (кальцій, магній), 
  • органічних компонентів (ацетат амонію) 
  • важких металів (хром, цинк, свинець, мідь). 

Щоб не вивчати всю порівняльну таблицю, варто запам'ятати лише, що показник менше 50 – це дуже чиста вода, 100-300 – звичайна вода, як правило з-під крана, 1000+ – вода, яка непридатна , щоб пити її

ТЕРМОГІГРОМЕТР MI TEMPERATURE AND HUMIDITY

Mi Temperature and Humidity Monitor 2 – сучасний датчик, який з високою точністю відображає рівень вологості та температури в режимі реального часу. За допомогою цього невеликого гаджета можна створити ідеальний мікроклімат у своєму домі. 

Інформація про всі вимірювання дуже точна, вона виводиться на РК-дисплей з діагоналлю 1.5”. Такий мініатюрний датчик легко розмістити в будь-якому приміщенні – на столі, тумбі, комоді або на стіні.

Чи відзначають Новий рік за східним календарем в Україні

Деякі чудові китайські традиції відгукуються і в нас, трансформуючись до українських умов. Наприклад, ретельне прибирання осель завжди доречне) Особливо в парі зі сподіванням, що це допоможе привернути удачу та звільнити місце для щастя. 

Варто також телефонувати близьким із теплими вітаннями, робити комусь подарунки чи загадувати бажання. Тим більше, що МТА дарує знижки прихильникам гаджетів китайських брендів.

Новорічне привітання китайською мовою звучить як «гунсі», що означає «бажаю радості» – такі актуальні слова для кожного на планеті!

Було
цікаво?
2869 лайків
Кількість
перeглядів
7556 переглядів
Поділитись:
Зміст
статті
Було
цікаво?
2869 лайків
Кількість
перeглядів
7556 переглядів
Поділитись:
Читайте в
Telegram
  • Товари зі статті:

    Смарт-годинник Xiaomi Watch Lite Black

    899 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Смарт-годинник Xiaomi Watch Lite Black

    899 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Смарт-годинник Xiaomi Watch Lite Black

    899 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Смартфон Xiaomi Poco M4 Pro 5G 6/128GB Power Black (Global)

    7795 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Смартфон Xiaomi Poco M4 Pro 5G 6/128GB Power Black (Global)

    7795 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Планшет Xiaomi Pad 5 6/128GB Pearl White CN with Global Rom

    12899 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Планшет Xiaomi Pad 5 6/128GB Pearl White CN with Global Rom

    12899 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Планшет Xiaomi Pad 5 6/128GB Pearl White CN with Global Rom

    12899 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Зовнішній портативний акумулятор Xiaomi Power Bank 3 Ultra Compact (BHR4412GL) Black 10000mAh 22.5W

    949 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Пилосос Xiaomi Mi Vacuum Cleaner Light White (BHR4636GL) акумуляторний бездротовий

    4424 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Пилосос Xiaomi Mi Vacuum Cleaner Light White (BHR4636GL) акумуляторний бездротовий

    4424 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Камера відеонагляду Xiaomi Mi Home Security Camera BHR4457GL White (MJSXJ09CM/BHR4900CN)

    1499 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Камера відеонагляду Xiaomi Mi Home Security Camera BHR4457GL White (MJSXJ09CM/BHR4900CN)

    1499 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Маршрутизатор Xiaomi Mi Router 4A Gigabit Edition White

    1599 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Тестер якості води Xiaomi Mi TDS Pen White

    495 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Термогігрометр Xiaomi Mi Temperature and Humidity Monitor 2 White

    399 ₴
    Купити
ПІДПИСКА В 1 КЛІК!