Розділи

iPhone 16: Дата виходу, характеристики, ціна

iPhone 16: Дата виходу, характеристики, ціна

Максим Дущак
01.01.1970
5 хв
08.09.2024
Було
цікаво?
230 лайків
Кількість
перeглядів
1852 перегляди

 

Дата виходу iPhone 16 – 10 вересня 2024 року.

 

І хоч Apple ретельно приховує свої нові розробки, включно з iOS 18, в мережі вже є деякі характеристики та фотографії iPhone 16. Ми зібрали все в одному місці, щоб розповісти, які моделі вийдуть і як виглядатимуть. А головне – ви дізнаєтесь, що у них під капотом. Буде довго, але цікаво 🙃

 

Коли вийде Айфон 16

 

📅 Очікувана дата виходу Айфона 16 – вівторок, 10 вересня 2024 року.

 

Apple вже традиційно проводить свої щорічні презентації у цей час. Точна дата буде відома приблизно за 2 тижні до події.

 

Як виглядатиме iPhone 16

 

📱 Apple зберігає свої розробки 2024 року в таємниці, але деякі особливості дизайну вже відомі.

 

Новинка отримає вертикальну систему камер із можливістю зйомки просторового відео. Його можна буде переглянути на Vision Pro. Камера складатиметься з ширококутного та надширококутного об'єктива. Мікрофон і спалах будуть поруч із ними на задній кришці.

iPhone 16 та iPhone 16 Plus отримають тактильну кнопку затвора Capture для зйомки фото та відео. Вона підходить не тільки для знімків, а й для налаштування масштабу, фокусування. Кнопка буде розташована в правому нижньому кутку для комфортної зйомки на камеру в будь-якому положенні.

Тактильна кнопка дії “Action” залишиться з колишнім функціоналом. Вона буде встановлена ​​як у Pro моделях, так і у стандартних варіантах iPhone 16 та iPhone 16 Plus.

Згідно з інсайдерською інформацією, магнітні кільця MagSafe виглядатимуть набагато тонше, а з роз'ємів буде лише USB Type-C. Розміри у Pro версії практично не змінилися:

 

Модель

Розмір

Вага

Розмір рамок

iPhone 16 Pro

149,6 x 71,45 x 8,25 мм

197 г

1,2 мм

iPhone 16 Pro Max

163 x 77,58 x 8,25 мм

225 г

1,15 мм

 

Порівняно з попередніми моделями, розміри рамки стандартного iPhone 16 стали приблизно на 30% меншими. Це стало можливим завдяки технології Border Reduction Structure та новому розташуванню мікросхем у корпусі.

 

Характеристики 16 Айфон

 

🔲 Кожна модель отримає новий процесор, зроблений за техпроцесом 3-нм.

 

iPhone 16 та iPhone 16 Plus працюватимуть на 6-ядерному чіпі A18, а версії Pro та Pro Max – на A18 Pro. Він підвищить продуктивність мінімум на 20%, плюс у ньому більше потужностей для штучного інтелекту та машинного навчання. До речі, ШІ у смартфоні буде дуже багато.

Планується, що всі 4 моделі iPhone 16 отримають по 8 Гб ОЗУ, а обсяг вбудованої пам'яті можна буде вибрати на власний розсуд - від 128 Гб до 1 Тб.

 

Екран iPhone 16

 

🔆 Удосконалений OLED-екран, швидше за все, отримає нову мікролінзову технологію.

 

Це платформа із мільярдів лінз MLA, яку розмістять під дисплеєм. Внаслідок відображення світла користувачі отримають на 20% більше яскравості, без збільшення енергоспоживання. Бліків на екрані має поменшати.

Діагональ дисплея у базових моделей залишиться незмінною, а у Pro-шок – збільшитися. Ось які діагоналі очікуються:

  • iPhone 16 – 6,1 дюйма;
  • iPhone 16 Plus - 6,7 дюйма;
  • iPhone 16 Pro – 6,3 дюйма;
  • iPhone 16 Pro Max – 6,9 дюйма.

Коли з'являться моделі iPhone 16 Pro та iPhone 16 Pro Max, вони підтримуватимуть технологію ProMotion із частотою оновлення екрана 120 Гц. Картинка буде такою ж плавною, як і в попередніх версіях Pro. Можливо, вона буде й у базових iPhone 16.

 

Кольори iPhone 16

 

🎨 Новинка iPhone 16 матиме найяскравішу колірну палітру.

 

Apple вже кілька років випускає яскраві кольори разом зі стандартними – чорними, сірими та білими. Поки не відомо, в яких відтінках вийде iPhone 16 і скільки їх буде. Ось у яких кольорах очікуються пристрої:

  • білий;
  • синій;
  • чорний;
  • рожевий;
  • зелений;
  • сірий;
  • золотий;
  • титановий.

Основний титановий відтінок настільки сподобалися користувачам попередніх Айфонів, що компанія вирішила додати нові кольори – Desert Titanium та Titanium Gray. А ще – моделі iPhone 16 отримають глянсову рамку та матове заднє скло.

 

Акумулятор

 

🔋 Apple хоче використовувати в лінійці нових iPhone 16 та 16 Pro технологію багатошарових акумуляторів, яка продовжить термін їхнього життя.

 

Разом з енергоефективним чіпом A18 Pro це дозволить збільшити автономність пристроїв приблизно на 10%. Плюс нові моделі Айфонів 16 отримуватимуть трохи більші акумулятори:

 

Модель 

Об’єм акумулятора

Порівняння з попередньою моделлю

Стандартна

3561 мАг

+6%

Plus 

4006 мАг

-9%

Pro

3355 мАг

+2,5%

Pro Max 

4676 мАг

+5%

 

За чутками, час автономної роботи смартфона iPhone 16 Про Макс перевищить 30 годин, без підзарядки.

 

Камера iPhone 16

 

📷 У камері нової лінійки Айфонів 16 планують покращити нічну зйомку та деталізацію.

 

Надширококутний та ширококутний датчики в iPhone 16 Про та iPhone 16 Про Макс отримають по 48 Мп. Камера зможе захоплювати значно більше світла, тому зображення буде максимально деталізованим. А технологія двошарових транзисторів ще й посилить яскравість зображення на програмному рівні.

Джерела повідомляють, що у всіх камерах моделі Айфон 16 будуть лінзи зі склопластику 1MG+7P. Вони покращать оптичні можливості кожного об'єктива – ширококутного, надширококутного та телеоб'єктива.

Нагадаємо, що базовий смартфон iPhone 16 буде оснащений потужнішим чіпом A18 Bionic і покращеним нейронним двигуном Neural Engine. Вони посилять обчислювальні потужності камери під час фото- та відеозйомки. Отже, кадри будуть реалістичнішими, навіть якщо зроблені в поганих умовах.

І найцікавіше в камерах – одразу 3 інсайдери згадують про супертелеоб'єктив наступного покоління з технологією перископа. Він матиме фокусну відстань близько 300 мм. Наприклад, в камері сучасних моделей iPhone знаходиться об'єктив з фокусною відстанню 77 мм. Якщо дані підтвердяться, то оптичний зум моделі Айфон 16 буде, як у дорогих професійних камерах.

 

Операційна система на базі ШІ

 

🤖 Приблизно у вересні 2024 року мають показати нову iOS 18, яка буде використовуватися в новій моделі Айфон 16.

 

Вже зараз можна точно сказати, що в ній буде зашито багато штучного інтелекту. Інтерес користувачів до різних мовних моделей, таких як ChatGPT чи Gemini, зростає з кожним днем. Епл не може допустити, щоб цей ринок зайняли конкуренти, тому впровадять щось подібне до моделей iPhone 16.

Джерела заявляють, що Apple розробляє велику мовну модель, яка буде:

  • автоматично генерувати плейлисти в Apple Music;
  • допомагати у генерації контенту на iPhone 16;
  • забезпечувати інтеграцію з усіма програмами для швидкої роботи.

Нагадаємо, що нещодавно компанія заявила про свою нову стратегію розвитку штучного інтелекту Apple Intelligence. Це цілий набір функцій, які будуть доступними користувачам вже цього року. Ось що відомо:

  • Siri стане розумнішим і зможе розуміти, що відбувається на екрані iPhone 16;
  • з'явиться функція створення зображень Image Playground;
  • генерація емодзі;
  • швидкий пошук по галереї та редагування фото;
  • генерація тексту;
  • інтеграція GPT-4o;
  • посилений захист даних Private Cloud Compute.

 

Зв'язок 5G

 

📡 Моделі iPhone 16 Pro з eSIM отримають оновлений модем Qualcomm Snapdragon X75.

 

Підтримка ШІ збільшить швидкість роботи 5G. А ще – нова антена набагато компактніша і підвищує енергоефективність на 25%.

У базових гаджетах iPhone 16 та iPhone 16 Plus буде встановлений Qualcomm X70, як і в теперішніх моделях iPhone.

Apple планує розробити свій чіп 5G з інтегрованим штучним інтелектом, щоб не залежати від розробок Qualcomm. Його буде представлено не раніше 2025 року.

 

Wi-Fi 7

 

🌐 Нові Apple iPhone 16 стануть смартфонами із найшвидшим інтернетом на планеті.

 

За словами аналітиків, лінійка iPhone 16 Pro та iPhone 16 Pro Max підтримуватиме бездротовий стандарт нового покоління – Wi-Fi 7. Вона забезпечує високу швидкість інтернету близько 30 Гбіт/сек. Це в 3 рази швидше за Wi-Fi 6E. Крім того, Wi-Fi 7 має меншу затримку та надійніше з'єднання.

Стандартні смартфони iPhone 16 та iPhone 16 Plus отримають модуль Wi-Fi 6E, як і теперішні гаджети. Їхня максимальна швидкість 9,6 Гбіт/сек

 

Додаткові опції: Яким буде Айфон 16

 

  • Майбутня лінійка Apple iPhone 16 матиме систему охолодження з графеном. Це чудова перевага на тлі мідних радіаторів, які використовуються в теперішніх iPhone із металевим корпусом. Очікується, що серія Айфон 16 менше грітиметься, а багатогодинний геймінг не створить ризиків для перегріву.
  • Усі моделі iPhone отримають мікрофон, який доповнить нові можливості голосового помічника Siri зі штучним інтелектом. У нього буде повна водонепроникність та покращено запис звуків.
  • Датчик Face ID встановлять під дисплей, а для передньої камери буде передбачено невеликий виріз у формі краплі. Швидше за все, такий хід змусить Apple трохи змінити свій Dynamic Island вже 2024 року.

 

Apple iPhone 16 Ultra скасовано?

 

Раніше повідомлялося, що поряд з основними моделями з'явиться новий iPhone 16 Ultra. Інформація про нього ретельно приховується, відомо лише, що це суперфлагман. Ось які характеристики він може мати:

  • понад 30 годин автономності;
  • 10-кратний зум;
  • 6,9-дюймовий дисплей;
  • повністю герметичний корпус без портів.

Якщо iPhone 16 Ultra з'явиться 10 вересня 2024 року, він коштуватиме від 1399 доларів.

 

Ціна iPhone 16

 

Поки що немає офіційної інформації про те, скільки коштуватиме новий Айфон 16 у 2024 році.

 

Але аналітики стверджують, що нова лінійка може бути навіть дешевшою за попередню. Apple активно змінює процес виробництва, віддаючи перевагу власним розробкам замість закупівель у сторонніх виробників.

️🏷️ Ось яка ціна нового iPhone 16 очікується:

  • iPhone 16 - $799 - $1099;
  • iPhone 16 Plus - $899 - $1199;
  • iPhone 16 Pro - $1099 - $1499;
  • iPhone 16 Pro Max - $1199 - $1599;
  • iPhone 16 Ultra – від $1399.

 

Яким буде Айфон 16 у 2024 році: характеристики

 

Характеристики

iPhone 16

iPhone 16 Plus

iPhone 16 Pro

iPhone 16 Pro Max

Технологія екрана

6.1-дюймовий OLED

6.7-дюймовий OLED

6.3-дюймовий OLED

6.9-дюймовий OLED

Процесор

6-ядерний A18

6-ядерний A18

Apple A18 Pro

Apple A18 Pro

Оперативна пам’ять

8 Гб

8 Гб

8 Гб

8 Гб

Вбудована пам’ять

128/256/512 Гб

128/ 256/512 Гб

128/256/512/1000 Гб

128/256/512/1000 Гб

Основна камера

48 Мп

48 Мп

48 Мп (ширококутна) 48 Мп (надширококутна), 12 Мп (телеоб’єктив) 10-кратний зум

48 Мп (ширококутна), 48 Мп (надширококутна), 12 Мп (телеоб’єктив)

10-кратний зум

Фронтальна камера

12 Мп

12 Мп

12 Мп

12 Мп

Батарея

3561 мАг

4006 мАг

3355 мАг

4676 мАг

Операційна система

iOS 18

iOS 18

iOS 18

iOS 18

Бездротові технології

5G, Wi-Fi 6E, Bluetooth 5.2

5G, Wi-Fi 6E, Bluetooth 5.2

5G, Wi-Fi 7, Bluetooth 5.2

5G, Wi-Fi 7, Bluetooth 5.2

Корисний функціонал

Face ID, USB-C, MagSafe

Face ID, USB-C, MagSafe

Face ID, USB-C, MagSafe, ProMotion

Face ID, USB-C, MagSafe, ProMotion

Діапазон цін

$799 - $1099

$899 - $1199

$1099 - $1499

$1199 - $1599

 

Ми стежимо за новинами про Apple із різних джерел, тому зберігайте наш блог собі в закладки, щоб не пропустити найцікавіше. А поки, придивіться до попередніх версій iPhone, вони зараз коштують дуже вигідно.

 

Як тільки новий Айфон 16 надійде у продаж, зможете купити його в МТА. Ми завжди першими в Україні отримуємо новинки бренду Apple 👍


Більше цікавого:

Було
цікаво?
230 лайків
Кількість
перeглядів
1852 перегляди
Поділитись: