Розділи

Asus ROG Phone 6: огляд геймерського смартфона

Asus ROG Phone 6: огляд геймерського смартфона

Віталіна Чимчинська
12.09.2023
5 хв
03.10.2023
Було
цікаво?
2178 лайків
Кількість
перeглядів
10733 перегляди

Продуктивність, високоякісний дизайн та інноваційні можливості – це все про шосте покоління телефонів Asus ROG phone.

 

Asus ROG phone 6 – одна із найулюбленіших лінійок ігрових смартфонів для фанатів ігор на телефоні. Ці моделі мають попит вже близько п'яти років. Їхня історія почалася з першого ROG phone, який "запав у серця" ігроманів з першого дотику до дисплея. 

Конкурентів серед флагманів мали чимало: Magic, Black Shark, Poco. Однак із моменту випуску першої лінійки ROG Phone компанія Asus залишається постійним лідером серед пристроїв цього цінового сегменту.

 

 

Шосте покоління Asus ROG налічує 4 моделі смартфонів, найбільш бюджетною з яких є Phone 6. Що стосується версії Pro та Ultra, то тут доведеться заплатити більше, адже девайси мають багато додаткових фішок. По-моєму, за співвідношенням ціна-якість все ж таки виграє базова модель девайсу. Її функціонал реально вартий заявленої вартості. Розглянемо, як смартфон може змінити уявлення про мобільну геймінгову технологію.

 

Asus ROG Phone 6: основні характеристики

 

Порівняно з попередником, новий флагман зазнав багатьох вдосконалень. Виробник подбав про покращення екрану. Зокрема, бачимо підвищену частоту оновлення та кращу чутливість відгуку на дотик. Сучасний фотосенсор вражає не менше.

Але не будемо багатослівними, всі характеристики за нас підсумує таблиця 👇



Екран

Діагональ 6.78", технологія дисплея – AMOLED, роздільна здатність – 2448 x 1080, щільність пікселів – 395, частота оновлення екрану – 165 Гц

Процесор

Qualcomm Snapdragon 8+gen 1 із частотою 3.2 ГГц

Графіка

Adreno 730

Оперативна пам'ять

8/12/16 Гб

Внутрішня пам'ять

128/256/512 Гб

Система та ПЗ

Android 12 (Snow Cone), Zen UI, ROG UI

Батарея

6000 мАг

Основна камера

50 Мп, 13 Мп

Додаткові функції основний

HDR, панорама, спалах

Фронтальна камера

12 Мп

Додаткові функції фронтальної

HDR

Комунікації

Wi-Fi 802.11ax, Bluetooth 5.2, GLONASS, NavIC, BDS, QZSS, Galileo

Стандарт зв'язку

5G, 4G, 3G, 2G

Модуль NFC

з NFC

Стандарт захисту

IPx4 (захист від водяних бризок)

Розміри

173 x 77 x 10,3 мм

Вага

239 г

 

Параметри передають багато інформації, але це поки що лише цифри і слова. Цікаво, як вони діють на практиці. Розглянемо "начинку" смартфона Asus Phone 6 докладніше)

 

Непереможний та потужний процесор

 

Процесор – один із найважливіших елементів телефону, його серце. У Asus Rog Phone 6 воно вражає. Девайс оснащений продуктивним Qualcomm Snapdragon 8+gen 1 із тактовою частотою 3,2 Гц. У порівнянні з попередником Asus ROG Phone 5 у процесора на 15% краща продуктивність та на 20% вища енергоефективність.

Менеджер з продуктивності Armoury Crate ідеально доповнює процесор. Він відкриває ще більше можливостей, щоб відчути всю потужність та силу Asus ROG Phone 6.

 

Asus ROG Phone 6

 

Швидкий перехід від звичайного інтерфейсу до ігрового вдалося реалізувати за допомогою режиму X. Фон смартфона змінюється на більш яскравий, колірна схема наповнюється червоними відтінками, а значки додатків відображають справжній геймерський стиль.

 

 Процесор Asus ROG Phone 6

 

В ігровому режимі можна запускати тайтли з дисплея. Але виробник радить скористатися за цих потреб фірмовим додатком Armory Crate. У ньому зберігається вся колекція ігор власника, статистика, історія тощо. Додатково можна запустити і програму Game Genie. Це спеціальна ігрова панель, яка відкриває доступ до багатьох крутих фішок Asus ROG Phone:

  • відключення повідомлень та дзвінків;
  • прискорення за допомогою деактивації фонових програм;
  • налаштування ультразвукових тригерів;
  • виведення онлайн-статистики;
  • можливість записати ігровий процес (стрім).

 

Вражаючі характеристики пам'яті

 

Asus ROG Phone 6 пропонує користувачам хороші параметри пам'яті. Девайс швидко перемикається між завданнями, надає безперервну роботу, дозволяє завантажувати та зберігати безліч ігор, файлів та інформаційних даних.

Оперативна пам'ять доступна у трьох варіантах для різних потреб:

  • 8 Гб;
  • 12 Гб;
  • 16 Гб.

 

 Asus ROG Phone 6

 

Внутрішня пам'ять також є у різних варіантах:

  • 128 Гб;
  • 256 Гб;
  • 512 Гб.

Цих параметрів вистачає "з головою" для геймінгу, відтворення різного контенту та роботи.

Додатково можливе розширення сховища за допомогою картки пам'яті. Її можна придбати окремо. Якщо ви плануєте зберігати багато інформації на смартфоні, картка знадобиться.

 

Революційний екран

 

Asus ROG Phone 6 чітко та у високій якості відтворює всі зображення. Цього вдалося досягти за допомогою 6,78-дюймового дисплея AMOLED, що має низький показник затримки. Неважливо, це відео чи фото – ви отримаєте насичену та деталізовану картинку.

Ігроманів приємно здивує частота оновлення 165 Гц та частота дискретизації дотиків 720 Гц. При цих модифікаціях швидкий, плавний ігровий процес із малою затримкою та надчутливим веденням – гарантований.

 

 Екран Asus ROG Phone 6

 

Коли не граєте в ігри, є можливість активації авторежиму характеристик дисплея. Тобто смартфон самостійно обиратиме частоту оновлення екрана: 60, 90, 120, 144 чи 165 Гц. Функція допоможе заощадити заряд батареї. А завдяки яскравості 155 ніт, дисплей не знижує якість і насиченість картинки екрана, навіть під прямим сонячним промінням.

 

 Екран Asus ROG Phone 6

 

Потужність у тандемі з таким деталізованим екраном творять дива:

  • Ігри Full HD (при 100 і більше FPS на екрані 6,78 дюймів) виглядають вражаюче.
  • Реалізується ідеальний баланс між діагоналлю дисплея та автономністю.
  • Смартфон може досягти 165 FPS у топових тайтлах у 4К-розширенні.

 

Камери для створення якісних фотографій та селфі

 

Довгий час Asus ROG Phone використовувала фотосенсор Sony IMX 686, але у шостому поколінні все змінилося. ROG Phone 6 отримав сучасні камери з Sony IMX 766. Аналогічний сенсор використовується ще в OnePlus 10T, Oppo Find X5 Pro та інших преміум-моделях.

 

Камери Asus ROG Phone 6

 

Основна на 50 Мп, 13 Мп має чітку деталізацію та широкий динамічний діапазон. Додаткова ультраширококутна камера - особливе кохання, коли потрібно зробити швидкі фотографії. Камера для макрознімків вражає не менше. Вона володіє більш високим розширенням для зображення та 8К для відеозйомки.

 

Камери Asus ROG Phone 6

 

Щодо фронтальної, вона має 12 Мп і вміє робити не лише яскраві картинки, а й знімати з роздільною здатністю 4К.

 

Дизайн, створений з духом пригод

 

Геометрична простота – так би я назвала цей геймерський візуал. Розглянемо його детальніше і ви зрозумієте чому.

Задня частина смартфона Asus виготовлена зі скла Corning Gorilla Glass 3, а екран захищений Gorilla Glass Victus. Усі частини корпусу ідеально підходять одна одній. У ROG Phone 6 немає щілин та дефектів. Геймерські нотки простежуються і у розробці верхніх та нижніх алюмінієвих рамок, вони широкі та зручні для багатогодинним іграм.

Телефон Asus ROG Phone 6 досить важкий (239 г) та не зовсім тонкий (10,3 мм). Ці параметри меншими складно зробити, адже потужна ігрова гарнітура потребує багато місця. Розробникам потрібно достатньо вільного простору, щоб розмістити систему охолодження, яка по суті життєво необхідна для флагмана. Без неї досягти геймерської продуктивності буде складно.

Родзинка конструкції – два порти USB Type-C. Один із них розташований збоку. Так можна заряджати Phone 6 прямо під час кульмінації гри і не відчувати дискомфорту від кабелю, що плутається під руками.

 

Дизайн Asus ROG Phone 6

 

Asus ROG Phone зберіг і роз'єм 3,5 мм. Ймовірно, компанія врахувала побажання ігроманів, які віддають перевагу звичним провідним навушникам, через високоякісний звук. А для гри без додаткової гарнітури знадобляться стереодинаміки з гарним басом та чистим звучанням, які пропонує смартфон.

На одній із бічних сторін розміщені спеціальні ультразвукові тригери, що замінюють у деяких ігрових сценаріях екранні елементи керування. Круто, що тригери Phone 6 можна змінити у налаштуваннях самостійно за допомогою безкоштовної програми Game Genie.

 

Asus ROG Phone 6

 

Колірних рішень корпусу тут два: біле (Storm White) та чорне (Phantom Black). Обидва варіанти Phone 6 виглядають стильно, тому при виборі відштовхуйтеся від своїх уподобань. Я вибрала б трендовий білий, але практичний чорний теж виглядає круто.

Не менш важливим є і те, що корпус підтримує стандарт захисту IPX4. Грати на смартфоні можна і в басейні, і під дощем - девайс не боїться води. До того ж, гаджет захищений і від пилу.

 

Батарея та автономність девайсу

 

Акумулятор ROG Phone 6 має ємність 6000 мАг. При максимальному навантаженні та частоті оновлення на 165 Гц повністю зарядженого девайса вистачить на 16 годин. Погодьтеся, крутий показник для такого цінового сегмента.

 

Батарея Asus ROG Phone 6

 

Потужність заряджання Phone 6 – 65 Вт. Простіше кажучи, за описаних умов, можемо зарядити флагман з 0 до 80% за 30 хвилин, а до 100% - всього за 45 хвилин. Сучасної бездротової тут немає, але не думаю, що за такої швидкості базової підзарядки вона необхідна.

 

Футуристичне підсвічування

 

Доповнити смартфон фантастичним колірним градієнтом просто. За допомогою підсвічування Aura RGB можна підсвітити матричний логотип ROG Phone Fearless Eye двома різними кольорами одночасно.

 

Asus ROG Phone 6

 

Круто, що можна самостійно персоналізувати освітлення. Девайс пропонує широку палітру кольорів і кілька схем освітлення. Ви можете експериментувати та змінювати стиль хоч щодня.

 

Модернізована система охолодження

 

З ROG Phone 6 не потрібно переживати за перегрівання, яке може бути частою проблемою у звичайних пристроїв від активного використання. Для любителів пограти система охолодження більш актуальна, ніж для інших користувачів. Під час гри девайс може швидко нагріватись. Тому, виробники ROG Phone 6 врахували і це)

 

Asus ROG Phone 6

 

Смартфон оснащений системою охолодження GameCool 6, що знижує температуру процесора з усіх боків. Цікаво, що є три підходи для підвищення стабільності ресурсоємних ігор:

  • Термопасти з нітриду бору. Вона знижує тепловий тротлінг через короткі ігрові сесії на одній частині процесора.
  • Збільшена випарна камера та графітові листи. Ці елементи у тандемі розсіюють тепло з іншого боку ЦП для ігрового процесу середньої тривалості.
  • AeroActive Cooler 6 – для тривалої продуктивності, який розташований над чіпом. Він включає активну систему охолодження на основі штучного інтелекту та забезпечує додаткове поверхневе охолодження з вентилятором.

 

Висока гучність та відчутні баси

 

Акустична система справді прикольна, як для цього цінового сегмента. Співвідношення сигналу до рівня шуму – 110,62 dBFS.

Стереодинаміки розташовані над та під екраном, що дозволяє смартфону видавати класне та гучне звучання. Asus ROG Phone 6 не важливо, чи ви просто слухаєте музику, чи граєте в ігри - у будь-якому випадку отримаєте круті динаміки.

 

Asus ROG Phone 6

 

Доопрацювання потребує хіба що розмовний динамік та мікрофон. Вони не найкращі серед інших флагманів, але й не найгірші. Зі своєю функцією справляються, але хотілося б чистішого звучання.

Для любителів Bluetooth-навушників доступні практично всі можливі аудіокодеки:

  • SBC;
  • AAC;
  • aptX;
  • aptX HD;
  • aptX Adaptive;
  • aptX TWS;
  • LDAC.

 

Швидкість відгуку та управління

 

Для всіх ігрових смартфонів важливим параметром є відгук. Asus ROG Phone врахували цю деталь, тому телефон має 770 Гц і меншу затримку при введенні, ніж у попередника.

 

Asus ROG Phone 6

 

Скло Corning Gorilla Glass Victus із олеофобним покриттям покращує ці показники. Завдяки йому пальці плавно ковзають дисплеєм. Для захисту персональних даних на дисплеї є сенсорний датчик відбитка пальця.

Додаткова функція Asus ROG Phone BackTap дозволяє за допомогою постукування пальцем запускати камеру та інші програми.

 

Комплектація та різноманітність аксесуарів

 

У комплекті з телефоном додаються:

  • фірмова коробка;
  • чохол;
  • модульний зарядний пристрій потужністю 65Вт;
  • кабель USB-С.

 

Комлектація Asus ROG Phone 6

 

Додатково можна придбати аксесуари: геймпад-трансформер, док-станцію тощо.

 

Asus Rog Phone 6 огляд: плюсів та мінусів смартфона

 

Хоча модель має круте співвідношення ціни-якості, та хочемо об'єктивно оцінити її з усіх боків. Виробники потужних ігрових сегментів наголошують на параметрах продуктивності. У нашому випадку хочеться, щоб Asus ROG розширили можливості камери, додали бездротову зарядку і новий Х-режим. Решта – реально прокачано на крутому рівні.

Докладно розібравшись у характеристиках, вирішили зауважити всі переваги та недоліки цього девайсу 👇

 

продуманий візуал;
хороший час автономної роботи та низьке енергоспоживання;
потужні внутрішні компоненти;
камери Asus мають додаткову ультраширококутну 13 Мп для швидких кадрів, об'єктив для макро кадрів 5 Мп та фронтальну 12 Мп; є і зум, який навіть при наближенні дозволяє зловити чіткий та класний кадр;
чіткий AMOLED-дисплей із частотою оновлення 165 Гц;
ефективна система охолодження;
підсвічування;
швидка зарядка;
сканер відбитка пальця;
операційна система та ПЗ не навантажена непотрібними програмами, має ряд оновлень; перевага – Х-режим, за допомогою якого можна налаштувати тригери, підсвічування та фірмовий кулер AeroCooler;
великий вибір аксесуарів.
|
всього два оновлення операційної системи;
немає безпровідної зарядки.

 

Хоча Asus ROG Phone 6 створений для геймерів, його функціонал цікавий для всіх. Ми зацінили смартфон, його процесор, продуктивність, крутий дисплей та якісний звук, що дозволяє повністю поринути у світ ігор. А зручні клавіші та великий обсяг пам'яті роблять аксесуар комфортним та багатогранним у щоденному застосуванні.

 

Більше цікавого – Asus представила Zenfone 10 – найкомпактніший смартфон на Android

Було
цікаво?
2178 лайків
Кількість
перeглядів
10733 перегляди
Поділитись:
Зміст
статті
Було
цікаво?
2178 лайків
Кількість
перeглядів
10733 перегляди
Поділитись:
Читайте в
Telegram
  • Товари зі статті:

    Смартфон Asus ROG Phone 6 16/512GB Phantom Black (CN with Global ROM)

    25499 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Смартфон Asus ROG Phone 6 16/512GB Storm White (CN with Global ROM)

    35799 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Смартфон Asus ROG Phone 6 16/512GB Phantom Black (CN with Global ROM)

    25499 ₴
    Купити
  • Товари зі статті:

    Смартфон Asus ROG Phone 6 16/512GB Storm White (CN with Global ROM)

    35799 ₴
    Купити
ПІДПИСКА В 1 КЛІК!