Розділи

Нова iOS 17: дата виходу та 20 фішок операційної системи від Apple

Нова iOS 17: дата виходу та 20 фішок операційної системи від Apple

Максим Дущак
16.06.2023
5 хв
21.07.2023
Теги:
Було
цікаво?
3089 лайків
Кількість
перeглядів
12258 переглядів

 

Куди ще крутіше? Запитуєш себе, коли дивишся на продукти Apple. Але з кожною презентацією компанія підкорює все нові вершини. Вихід нової iOS 17 підтверджує це🤩

Операційна система отримала багато крутих оновлень та незвичайних можливостей👇

 

Коли вийде iOS 17 та для яких пристроїв

 

Нова ОС вже доступна розробникам. Вони можуть завантажити бета-версію iOS 17 та тестувати її. Але вихід фінального релізу очікується цієї осені.

Вже відомо, що iOS 17 вийде на таких пристроях, як:

  • iPhone 15/Pro
  • iPhone 14/Pro/Plus/Pro Max
  • iPhone 13/Pro/Pro Max/mini
  • iPhone 12/Pro/Pro Max/mini
  • iPhone 11/Pro/Pro Max
  • iPhone SE (2022)/SE (2020)
  • iPhone XS/Max
  • iPhone XS
  • iPhone XR

Швидше за все, для старших iPhone вийдуть лише базові оновлення конфіденційності, які компанія завжди випускає.

Погнали знайомитись з фішками оновленої iOS 17👇

 

✔️Картки контактів

 

Вони були представлені першими на презентації. Кожен контакт iPhone матиме свою особисту картку. Її можна кастомізувати фотографіями з галереї, цікавими шрифтами та Memoji. Виглядає все досить цікаво та свіжо. Картки відображатимуться під час вхідних дзвінків.

✔️Новий додаток Journal

 

Це цифровий щоденник, який підтримує будь-які формати даних. Можете залишати тут нотатки, додавати музику, картинки, відео, карти, важливі дати та іншу інформацію. Цікаво, що програма самонавчається, тому може автоматично робити короткі нотатки під фотографіями або музикою, наприклад.

Всі дані надійно шифруються, тому заволодіти ними в ІОС 17 неможливо ☝️

 

✔️Режим StandBy

 

Це абсолютно новий режим зарядки, який перетворює iPhone з iOS 17 на розумний дисплей. Достатньо просто горизонтально встановити пристрій на спеціальну док-станцію. На екрані iPhone можуть відображатися улюблені фотографії, іконки віджетів, час та дата, результати спортивних змагань та навіть хід доставки їжі.

StandBy також підтримує Live Activity, голосовий помічник Siri, вхідні дзвінки та оповіщення. У нічний час екран стає темно-червоним, щоб не відволікати від сну. На жаль, док-станцію треба купувати окремо.

 

✔️Клавіатура з ненормативною лексикою

 

У новій айос функція автокорекції тексту більш точна завдяки вбудованому штучному інтелекту. Готуйтеся до швидшого набору тексту та меншої кількості помилок. Більше того, нова мовна модель вміє адаптуватися під стиль письма. Якщо ви, наприклад, часто використовуєте ненормативну лексику, система пропонуватиме закінчити речення саме в такому стилі 🙂

Голосове введення теж стало точніше, адже за розпізнавання мови в ІОС 17 відповідає штучний інтелект.

 

✔️iMessage з геолокацією

 

З приходом нової айос у програмі з'явиться пошук за повідомленнями та текстове розшифрування голосових повідомлень. Не густо ... Але є ще одна фішка – визначення місця розташування користувачів. Вона працює в реальному часі та дозволяє ділитися своєю геолокацією з друзями. До речі, можна налаштувати автоматичне повідомлення батьків та друзів, що ви прийшли додому або до школи.

✔️NameDrop

 

Зараз будь-які контакти в iPhone потрібно заводити "вручну". З новою функцією NameDrop обміняються телефонними номерами або мейлом можна просто наблизивши пристрої один до одного. Поки що така можливість доступна для iPhone та Apple Watch. Звичайно, все це повністю сек'юрно.

✔️Оновлення у FaceTime

 

Тепер, якщо людина не відповіла на ваш дзвінок у FaceTime, можете залишити їй відео- чи аудіоповідомлення. Також з'явилася прикольна можливість доповнювати свої відеодзвінки 3D-ефектами у вигляді сердець, повітряних кульок, феєрверків. Достатньо лише зробити невеликий жест руками.

✔️Захист від дорослого контенту

 

У 16 версії iOS використовується функція Communication Safety, яка розмиває оголений контент у iMessage. У iOS 17 такі повідомлення будуть розмиватись у ряді програм: AirDrop, Contact Posters, бібліотеці зображень Photo Picker.

А ось для дорослих буде передбачено окремий захист – Sensitive Content Warning. Вона попереджатиме, що повідомлення містить оголений контент, а ви вже самі вирішите відкривати його чи ні.

 

✔️Привіт, Siri

Так, в iOS 17 більше не потрібно говорити "Привіт, Siri", досить лаконічного "Siri". Як у Apple відразу до такого не додумалися🙃 Загалом, голосовий помічник працюватиме трохи швидше. А ще він зможе виконувати кілька команд поспіль, без необхідності повторної активації. До речі, крім айфонів, оновлена голосова команда буде доступна на iPad і Mac.

✔️Нові можливості Safari 


Тепер в улюбленому браузері можна розділяти профілі на особисті та робочі. Кожен такий профіль матиме свої розширення, групи, закладки та навіть cookie з історією. Враховуючи ще й покращений пошук, робота в Safari в iOS 17 стане зручнішою та швидшою.

Цікава фішка: тепер одноразові коди перевірки, які приходять на iPhone, заповнюються автоматично прямо в браузері. Давно пора було зробити таке😄

 

✔️Автоматичне видалення повідомлень

 

Сповіщення з разовими кодами для підтвердження добряче засмічують пам'ять iPhone. Особливо коли часто користуєшся банківськими сервісами. Якщо зараз їх доводиться видаляти вручну, то в iOS 17 вони автоматично зникатимуть через деякий час. Корисна штука☝️

 

✔️iPhone в ролі камери для Apple TV

 

Просто підключаєте свій iPhone до телевізора і можна дзвонити по FaceTime. Головне встановити смартфон так, щоб він захоплював потрібний кадр. Цілком можливо, що скоро ми побачимо в магазинах спеціальні підставки з регульованим кутом нахилу.

До речі, за допомогою iPhone можна шукати пульт від телевізора.

 

✔️Офлайн карти

 

Так, усі звикли користуватися Google-картами, а не Apple Maps. Але тепер ситуація може змінитися, адже iOS 17 дозволяє користуватися Apple Maps без інтернету. Просто завантажуєте потрібний регіон на свій iPhone і насолоджуєтесь. Штука реально крута, адже тепер під час подорожей користувачам не потрібно перейматися інтернет-зв'язком.

Ще на картах відображатимуться місця із зарядними станціями для електроавтомобілів.

 

✔️Транскрибація повідомлень Live Voicemail

 

Виглядає це так: ви не берете слухавку і користувач вирішує записати вам голосове повідомлення в Live Voicemail, воно в режимі реального часу перекладається в текст і виводиться на екрані iPhone.

Це дозволить дізнатися причину дзвінка і відповісти тільки якщо вона вам сподобається😎

 

✔️Знову стікери

 

Мабуть, розробники Apple подумали, що нам мало Memoji, Animoji та інших смайликів🙃 В оновленій iOS 17 вони додали ще й Live Stickers. Це такі анімовані стікери, які можна створювати з фото, доповнювати різними ефектами та зберігати в пам'яті клавіатури.

Вони будуть доступні для всіх пристроїв, підключених до iCloud.

 

✔️Особистий психолог – iPhone iOS 17

 

Apple розуміє важливість психічного здоров'я в наш час, тому оновила додаток Health. Тепер у ньому можна оцінювати свою ментальну стійкість та контролювати психічне здоров'я за допомогою тестів. Вбудовані алгоритми вивчають відповіді та формують індивідуальні “рейтинги” депресії, тривожності тощо.

 

✔️Інтерактивні віджети

 

З настанням ери iOS 17, віджети не просто статично прикрашатимуть екран iPhone, з ними можна буде взаємодіяти. Наприклад, керувати музикою або вимикати світло через HomeKit. Просте, але корисне поновлення.

 

✔️Спільні плейлисти

 

“ееей, увімкніть цю пісню...” – скільки разів ви чули щось подібне під час спільних подорожей? Більше так робити не доведеться😏 У Apple Music з'являться спільні плейлисти і кожен учасник зможе додавати до них будь-яку музику. Лайкати трек друга, який сподобався, теж можна.

Таке ж оновлення отримав додаток CarPlay. Кожен пасажир автомобіля зможе взаємодіяти з плейлистом: додавати, зупиняти та пропускати треки.

 

✔️Спільні паролі

 

Оновлення дуже схоже на попереднє, тільки замість пісень – паролі🙃 В iOS 17 ними можна ділитися з певною групою користувачів. Дуже корисна штука під час роботи над спільним проєктом. Все абсолютно сек'юрно, а за потреби доступ до паролів блокується одним кліком.

 

 

✔️Пошук

 

Якщо коротко – пошук по додатках, нотатках та навіть повідомленнях став набагато зручнішим та швидшим. Плюс в iOS 17 додана можливість пошуку інформації про об'єкт на зображенні. Достатньо лише доторкнутися до нього.

Ще одна цікава фішка – пошук рецепта по фотографії страви. Як конкретно працюватиме цей функціонал – поки що невідомо. Але потестити її дуже хочеться😁

А на цьому все, друзі. Сподобалась наша стаття? Підпишіться на нас у телеграмі. Обіцяємо багато корисностей та гарного настрою😌

 

Було
цікаво?
3089 лайків
Кількість
перeглядів
12258 переглядів
Поділитись: